Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

[es] :: .NET :: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 2795 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste07.11.2020. u 13:23 - pre 20 meseci
Imam aplikaciju koju ne mogu da menjam u kodu i koja ima recimo 10 textboxova,i drugu ,koju ja mislim da napravim,gde bih imao gotovo popunjena sva ta polja,i da pomoću copy\paste ili bilo kako drugo ta polja prebacim u ovu prvu aplikaciju?Da li je to moguće i kako?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1342
*.dynamic.sbb.rs.



+310 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste07.11.2020. u 13:41 - pre 20 meseci
Moguće je - na primer:

Copy - napuniš nekakav model vrednostima iz text box-eva, serijalizuješ ga u string i to staviš na clipboard.
Paste - uzmeš string sa clipboard-a, pokušaš da ga deserializuješ u model i napuniš text box-eve vrednostima iz modela.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste07.11.2020. u 19:45 - pre 20 meseci
Kako da kopiram vrednosti iz 10 text boxova?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste07.11.2020. u 21:01 - pre 20 meseci
Spojis u jednu pa kopiras. Taj deo nije problem. Problem je da paste-ujes u 10 textbox-ova nad kojima nemas kontrolu (koliko sam shvatio).

Medjutim, ne moras uopste da koristis copy/paste.

Štap/kanap resenje ti je da koristis SendKeys. Napravis da kad kliknes na dugme aplikacija napravi pauzu od par sekundi da ti aktiviras aplikaciju koja je destinacija i onda salje prvi textbox.text pa tab, pa drugi itd.

Ozbiljnije ali i komplikovanije resenje je da koristis Win32 API funkcije. Pogledaj EnumWindows, EnumChildWindows, SendMessage. Prva ti sluzi da prodjes kroz sve prozore i nadjes prozor te aplikacija. Druga da nadjes pojedinacne textbox-ove i treca da im postavis text.
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 545



+48 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste07.11.2020. u 23:36 - pre 20 meseci
Da ne pojasnjavam evo od google prjatelja posto se ima zelja za pisanjem aplikacije koja ce posle da to dalje salje postojecoj aplikaciji pomocu Windows WM_GETTEXT i WM_SETTEXT.

Vise o tome sa primerom na lokaciji
www.c-sharpcorner.com/UploadFi...rogram-text-read-using-VB-Net/


 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste08.11.2020. u 15:35 - pre 20 meseci
Shadowed,razumeo sam,ali mi je problem ta prva aplikacija,gde ne znam nista o njoj,a treba da pastujem iz neke druge aplikacije ili preko sendkeysa...ja ne znam ni kako se zovu ti editi iz te aplikacije...Može li nekako da se iz druge aplikacije napravi txt file sa podacima i onda iz nje da pastujem u prvu i hoće li ona ici redom kako je u txt file?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste08.11.2020. u 18:16 - pre 20 meseci
Pa, stavi breakpoint pa vidi sta ti EnumWindows vraca. Nadji taj prozor pa vidi sta je karakteristicno za njega pa ga tako filtriraj. Slicno i za kontrole u okviru njega.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste11.11.2020. u 14:38 - pre 20 meseci
Kopirao sam u txt file i to redom,jedno ispod drugog,ali neće da pastuje u prvu aplikaciju,samo pastuje prvi red,tj prvi textbox....A zar sendkeys ne salje komandu,a ne string?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste11.11.2020. u 14:52 - pre 20 meseci
SendKeys simulira unos sa tastature. Parametar koji prima je tipa string i onda simulira kao da se karakteri iz tog stringa unose preko tastature. Dodatno, za simulaciju tastera koji nisu tekstualni postoje odgovarajuci kodovi tipa {ENTER}, {TAB} i sl.
Pogledaj link koji sam dao tamo gde sam pomenuo SendKeys, imas detaljnije + listu kodova.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste16.01.2021. u 19:11 - pre 17 meseci
Ovo sa popunjavanjem sam odradio,i to uspešno.Hvala svima.Da ne bih otvarao novu temu,nastaviću ovde.Taj program u koji nemam mogućnosti uvida u kod,kao i ovaj moj program,su mi aktivni,i nalaze se u taskbaru,kao ikone,da li mogu da kada kliknem na dugme koje prenosi podatke,mi se odmah i pojavi taj program u koji prenosim podatke,sada ga trenutno prikazujem pomoću alt + tab?Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste16.01.2021. u 19:41 - pre 17 meseci
Ako si koristio Win32 API, verovatno vec imas HWND od tog prozora pa mozes upotrebiti SetFocus funkciju.
Ako si koristio SendKeys, mozes i dalje da koristis SendFocus ali moras prethodno da dodjes do HWND-a tog prozora ili mozes da, ako znas da imas samo jedom alt+tab, posaljes alt+tab pomocu SendKeys. Imas na onom linku sto sam ti poslao kako da kombinujes neki taster sa ctrl/alt/shift.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste16.01.2021. u 20:55 - pre 17 meseci
Koristio sam sendkeys,i mislio sam da ga potrazi medju procesima,jer nece uvek biti jedan alt + tab..
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste17.01.2021. u 16:42 - pre 17 meseci
Uspevam da ga prikažem samo ako je na prvom mestu u procesima,ali nece u drugim slucajevima...Nasao sam ovaj kod....

MessageBox.Show("Hide Process");

Process[] processRunning = Process.GetProcesses();
foreach (Process pr in processRunning)
{
if (pr.ProcessName == "Test")
{
hWnd = pr.MainWindowHandle.ToInt32();
ShowWindow(hWnd, SW_SHOW);
}
}
 
Odgovor na temu

DUSKEZ

Član broj: 337104
Poruke: 2072



+29 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste17.01.2021. u 20:50 - pre 17 meseci
Nisam siguran ali mozda pomogne probaj https://clipclip.com/
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste18.01.2021. u 08:45 - pre 17 meseci
Kako da odredim na kom mestu je proces koji pozivam po imenu?
Pošto prethodni kod radi sa ovom dole konstantom?
private const int SW_SHOW = 1;

 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste18.01.2021. u 09:14 - pre 17 meseci
Uspeo sam,hvala svima.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste19.01.2021. u 15:13 - pre 17 meseci
Još nešto me zanima,kada mi unosi u drugu aplikaciju pravi problem kod poslednjeg unosa i pretposlednjeg....pa me zanima jel moguće sendkeys napraviti iz dva dela...Kod mene je sada:

SendKeys.Send(textBox8.Text + "{TAB}" + textBox9.Text + "{TAB}" + textBox10.Text + "{TAB}" + textBox1.Text + richTextBox1.Text + "{TAB}" + textBox2.Text + textBox3.Text + "{TAB}" + textBox4.Text + textBox5.Text + "{TAB}" + textBox6.Text + textBox7.Text + "{TAB}");

Mislio sam da postavim sendkeys prvo sve sem text6 i text 7,a odmah posle samo ta dva polja...

Hoće li pamtiti ta dva send keysa ili nekako da napravim pauzu u prvom delu...Jel to moguće?


Ovo sve pitam,iz razloga da je velika brzina unosa,pa mi prijavi modularnu kontrolu u drugoj aplikaciji?

I koja je razlika između send i sendwait?

[Ovu poruku je menjao popmilan76 dana 19.01.2021. u 18:57 GMT+1]
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste05.03.2021. u 20:25 - pre 16 meseci
Da ne otvaram novu temu,slično je...Imam slučaj,da iz koda prikazem vec otvorenu applikaciju i posle popunim polja...U app je jedno ime aplikacije,a kada idem na details je druga...Kada postavim kao file name u procesima,prvo ime,ne desava se nista,a kada stavim drugu,pojavi se,ali se otvori na pola ekrana,a sama aplikacija nema minimize....Sta da postavim u filename,da mi prikaze ono sto je u alt + tab
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste06.03.2021. u 17:14 - pre 16 meseci
Kako funkcionise FindFocus funkcija?Ako neko zna nekao napise?
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1237



+93 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste08.03.2021. u 10:38 - pre 16 meseci
Ček malo. Imaš dva procesa u sistemu, i jedan od njih ima prozor, i želiš da iz drugog procesa popuniš podatke u prozoru prvog procesa?

Ne razumem šta znači ono "kad postavim kao file name u procesima ne dešava se ništa". Umesto slobodarskog opisivanja bolje je da postaviš neki kod, jer onda stvari budu jasnije. Ne razumem šta znači ono "otvori se na pola ekrana". Razumeo sam da je prozor prvog procesa već otvoren, tj. nema šta više tu da se otvara. Očigledno sam nešto pogrešno razumeo.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 2795 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.