Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

[es] :: .NET :: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 2761 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

0kt0p0d
Maglotrejd Dembelija D.O.O

Član broj: 346071
Poruke: 13



+1 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste11.03.2021. u 11:03 - pre 15 meseci
Jel ima neki poseban razlog za to ili...?
{Ovako kako si do sad objasnio sta ti treba ne vidim poentu da to rucno pokreces
i da rucno gasis kad mozes uraditi jednostavno da se pokrene onda kad pokrenes tvoju aplikaciju i da imas potpunu kontrolu i da je
ugasis automatski onda kad kad se tvoja app gasi, jer kako sam razumeo tvoja app treba automatizuje unos nekih podataka - da popuni
TextBox-ove, zasto bi ta druga app uopste morala da bude vidljiva?}

btw: da bi ta app pokazala window u svojoj normalnoj velicini treba da koristis SW_SHOWDEFAULT a ne SW_MAXIMIZE.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste11.03.2021. u 19:57 - pre 15 meseci
Zato sto je mnogo komplikovano da gasim i palim tu aplikaciju,jer mi ona ne treba samo za ovo,za popunjavanja textboxova....za to mi treba samo u nekim čestim poslovima,a radim još mnogo drugih pored toga...Danas sam probao,i radi sve,prikaze ga ali je aplikacija na 5 cm od taskbara managera dole,a u toj aplikaciji nemam opciju maximize...samo minimize i close...Probao sam i sa showdefaulte i isto je ....sw_show koristim kada je aktivan taj proces,vidi se u pozadini,tj maximiz je,a kada je minimize onda koristim maximize...samo zasto se desava da aplikacija nije ui full screenu?
 
Odgovor na temu

0kt0p0d
Maglotrejd Dembelija D.O.O

Član broj: 346071
Poruke: 13



+1 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste11.03.2021. u 22:14 - pre 15 meseci
Zato sto je takav window style, barem to je laganica, sa f-jom GetWindowLong uzmes njegov stil i dodas mu WS_MAXIMIZEBOX sa SetWindowLong

Code:
OldStyle = GetWindowLong(hWnd, GWL_STYLE);

SetWindowLong(hWnd, GWL_STYLE, OldStyle | WS_MAXIMIZEBOX);

RedrawWindow(hWnd, NULL, NULL, RDW_INVALIDATE | RDW_ALLCHILDREN | RDW_UPDATENOW);

{Ova uspravna crta znaci OR operaciju.}

i tako dodas Maximize opciju...
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste12.03.2021. u 19:39 - pre 15 meseci
Da,ali zašto da dodajem maximize style,nečemu što mi sa alt + tab daje maximize,bez ikakve mogućnosti da se smanji na manji deo...
 
Odgovor na temu

0kt0p0d
Maglotrejd Dembelija D.O.O

Član broj: 346071
Poruke: 13



+1 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste13.03.2021. u 13:57 - pre 15 meseci
Iz prethodnih postova se dalo zakljuciti da ti treba "Maximize" opcija. Nisi ovde od juce, pitanja ovog tipa treba da zvuce npr ovako:
Kako da uradim ovo?
ili Potrebno mi je <name it here>.

A ne ovako: Pera je isao kod Zike, Zika je obrijao bradu a zasto je onda Pera oprao ruke kad je Laza kupio motor?

Kad bi jasno definisao pitanje (kao sto si uradio u naslovu teme) pomogao bi onom ko na pitanje odgovara.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste13.03.2021. u 19:00 - pre 15 meseci
Hoću da postavim proces po imenu,kao što je otvoren,kao što ga prikažem pomoću alt + tab?
On je otvoren kao maximize i kao takvog hocu da ga prikažem ,kao što ga prikažem pomoću alt + tab,i to pomoću nekog koda iz moje aplikacije?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste13.03.2021. u 19:13 - pre 15 meseci
@0kt0p0d, u pravu si za to sto kazes. Posto sam ispratio od pocetka, evo sta hoce:
Ima 3rd party aplikaciju u koju se mogu unositi podaci rucno.
Ima podatke u svojoj aplikaciji (po opisu mi deluje da i tu unosi rucno pa se postalja pitanje poente, ali mozda i ne).
Hoce da automatizuje stvari tako sto ce iz svoje aplikacije da unosi podatke u tu 3rd party.
Postoje razni nacini ali je on odabrao da koristi SendKeys kao najjednostavniji.
Ovo iznad je uradio ali mu je potrebno da iz njegove aplikacije prebaci automatski fokus na tu drugu da bi mogao da koristi SendKeys (jer, jelde, on salje tamo gde je fokus).
Postaljanje maximize-a nije bitno posto mu se tako ionako otvori kad je pokrene rucno (a pokrece je rucno jer ima i drugog posla u njoj).
Konkretan problem mu je da nadje handle prozora kojem ce postaviti fokus.

@popmilan76, ispravi me ako sam nesto pogresno razumeo.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste13.03.2021. u 20:21 - pre 15 meseci
Sve je tako.Kada kliknem na button u mojoj aplikaciji,i kao sto si rekao postavim pauzu od 4 sekunde dok pomoću alt + tab nadjem taj proces,i nadjem ga,postavim misem na prvo polje u toj drugoj aplikaciji,i sve se prenosi.Samo ne mogu da iz koda nadjem tu Aplikaciju?Tj nađem je ,ali nije maximize,već je 5 cm iznad taskbara,a nije takva kadfa je otvorim ručno pomoću alt + tab?
 
Odgovor na temu

0kt0p0d
Maglotrejd Dembelija D.O.O

Član broj: 346071
Poruke: 13



+1 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste14.03.2021. u 11:54 - pre 15 meseci
Ok, mislim da sad razumem.
Pogledao sam ponovo onaj kod koji si postavio, sad ono gde stoji ovo:

ShowWindow(p.MainWindowHandle, SW_MAXIMIZE);
ShowWindow(p.MainWindowHandle, SW_show);

stavi ovako:
ShowWindow(p.MainWindowHandle, SW_MINIMIZE);
ShowWindow(p.MainWindowHandle, SW_MAXIMIZE);

Pa javi sta je bilo.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste15.03.2021. u 08:27 - pre 15 meseci
Probaću...pa javim.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste15.03.2021. u 20:11 - pre 15 meseci
Radi,konačno , hvala svima....
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1310
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste31.12.2021. u 16:03 - pre 6 meseci
Da ne pravim novu temu,slična je ovoj...Zanima me,dal može da se neki podaci sa weba ubace u moju aplikaciju,konkretno uplatnice za ličnu kartu sa e uprave?
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1237



+93 Profil

icon Re: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste02.01.2022. u 16:26 - pre 5 meseci
Možeš da pitaš E Upravu za API, ili da provališ API gledajući u njihov javascript kod.


Možda ćeš morati da parsiraš HTML, jer je "API" zapravo HTML stranica. To je najgore, ali i dalje nije tako strašno.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Popunjavanje svih edit boxa pomoću copy paste

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 2761 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.