Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min

[es] :: Elektronika :: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4106 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ZAS011
Uzgajivač šargarepe izakuće
Vanuatu

Član broj: 288510
Poruke: 4549

ICQ: 8713400
Sajt: www.justfuckinggoogleit.c..


+530 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 16:11 - pre 47 meseci
Znači li to da taj VR radi na kiselo mleko kad nestane napajanje?
--
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
 
Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540
Poruke: 6709



+1160 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 16:39 - pre 47 meseci
ZAS011,
I sam znas da ni jedan VR ne radi na kiselo mleko.

Nemas potrebe da budes arogantan,
niti da omalovazas postavljaca pitanja.

Na putu sam da nadjem resenje,
za iskljucenje Relea bez napajanja, kompletnog sklopa.

Pozdravi Guju011,
on je covek starog kova, stvarno pametan, zna svasta,

-Ali Ne zna sve.

NIKO od nas ne zna sve!

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 02.09.2020. u 18:51 GMT+1]
Toliko mnogo knjiga, toliko malo vremena...
 
Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540
Poruke: 6709



+1160 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 17:42 - pre 47 meseci
ZAS011,
Samo mi nije jasno kako to da Ti, (Guja011)
nije obrisao ove postove?

Ocekujem to.

Toliko mnogo knjiga, toliko malo vremena...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1665



+596 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 19:47 - pre 47 meseci
Lighte,
sta je bilo? Ne znas da primis salu? Pored svih onih ispada koje ti svi tolerisu?

Sto se resenja tvog problema tice, jos jednom pazljivo procitaj sve moje postove, i pokusaj da das logicne odgovore.
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

veselinovic
Jovan Veselinovic
Ist. Sarajevo

Moderator
Član broj: 7761
Poruke: 3906
31.223.133.244



+340 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 20:42 - pre 47 meseci
Citat:
Living Light
Ali, "ne lezi Vraže",
doneo mi je prijatelj jedan VR, koji navodno to ume.
Prvo moram da ga pregledan, testiram,
pa ondak da ga ovde okacim,
jer ne bi da bi da se blamiram.
I to, za "Bez-veze"....elte.


pada mi na pamet bistabilni relej ( sa stalnim magnetima)
i neki elektrolit koji je u stanju da sacuva u sebi toliko energije za prebacivanje bistabilnog releja u drugo stanje po isteku vremena.
 
Odgovor na temu

branko tod

Član broj: 325192
Poruke: 3978



+9465 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 20:49 - pre 47 meseci
Najjednostavnija varijanta odgađanja:



Sa 1F i otporom relea preko 100 oma sigurno
je vreme odgađanja dva minuta.

https://eu.mouser.com/ProductD...A63mgb7%252B%252BaHGeI1l8yM%3D

https://eu.mouser.com/ProductD...3CgIPxp0y6WnFLEAcKFJq9Z9gvA%3D
Blago onome ko rano poludi, ceo zivot mu u veselju prodje

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

miksat
miksat bozidar
pancevo

Član broj: 117593
Poruke: 185
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 23:29 - pre 47 meseci
Poz

Termin za pretragu- "agastat".... recimo:

https://www.se.com/ww/en/produ...t-mounting%2C-screw-terminals/

- Jedino sto bi morao da se doda relej, ali i to bi relativno lako moglo da se resi dodavanjem kutije preko razvodne dozne... Otvor na dnu, povezati i eto...
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1665



+596 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min02.09.2020. u 23:49 - pre 47 meseci
Citat:
veselinovic:
pada mi na pamet bistabilni relej ( sa stalnim magnetima)
i neki elektrolit koji je u stanju da sacuva u sebi toliko energije za prebacivanje bistabilnog releja u drugo stanje po isteku vremena.


Dokle god sijalica svetli, postoji i napon za napajanje iste, a time i vremenskog releja. Nema potrebe da se izmisljaju resenja sa skladistenjem energije.

People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

miksat
miksat bozidar
pancevo

Član broj: 117593
Poruke: 185
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min03.09.2020. u 00:13 - pre 47 meseci
Ideja 2:

Ovaj VR mi je omiljeni, mozda je ovako jednostavnije?!

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

radojko2
Bivsi TV serviser
Pancevo

Član broj: 107079
Poruke: 180
*.dynamic.sbb.rs.



+40 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min04.09.2020. u 15:48 - pre 47 meseci
Najjednostavnije resenje je sa jednim tranzistorom.Kolektor na spulnu releja, emiter na masu,na bazu preko nekog otpornika(100-1k,probati velicinu) dovesti napajanje,i sa baze na masu jedan elektrolitski kondenzator.Experimentisati 10mf pa navise,sto veci to duze vreme.Ako treba naci cu orig.semu ali je vrlo jednostavno sa malo experimenta dobiti efikasan prekidac sa kasnjenjem.Uradio sam vise komada,ali je bilo davno pa sam i zaboravio detalje.napajanje se dovodi na drugi kraj releja i na bazu.Tranzistor sve dok ima napajanje drzi vzatvorenim relej,kad nestane napajanje,elko na bazi tranzistora drzi jos neko vreme ..
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1665



+596 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min04.09.2020. u 15:58 - pre 47 meseci
A kiselo mleko drzi zatvorenim relej kad nestane napajanje?
People are the greatest asset.
The dedicated 5% that can compensate for the remaining 95%.
 
Odgovor na temu

ZAS011
Uzgajivač šargarepe izakuće
Vanuatu

Član broj: 288510
Poruke: 4549

ICQ: 8713400
Sajt: www.justfuckinggoogleit.c..


+530 Profil

icon Re: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min04.09.2020. u 19:42 - pre 47 meseci
Citat:
A kiselo mleko drzi zatvorenim relej kad nestane napajanje?

Jok, jogurt
--
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Vremenski Rele-Koji posle nestanka napajanja drži još 2min

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4106 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.