Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a

[es] :: Firebird/Interbase :: Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a

[ Pregleda: 296 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 252
93.140.13.*



+2 Profil

icon Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a05.06.2020. u 11:20 - pre 9 meseci
FB 2.5
Delphi 10.1

Trebaju mi podaci o user-ima koji su kreirani u FB 2.5 preko SQL-a, ako netko zna kako ih dobiti.

Na netu sam našao: SELECT * FROM RDB$USERS međutim, to ne radi: "Table unknown. RDB$USERS."

Trebam sve podatke:
- ime
- prezime
- login ime
- pass

Mora biti iz programa (SQL select...)


 
Odgovor na temu

schild
Dejan Šild
TopCode Software
Subotica

Član broj: 59888
Poruke: 137
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.topcode.rs


+2 Profil

icon Re: Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a05.06.2020. u 11:38 - pre 9 meseci
Ti podaci su u security.fdb, tako da mislim da se to ne može dobiti upitom kroz korisničku bazu. Nisam 100%, ali prilično siguran. Možda može konekcija na security.fdb sa sysdba userom, pa odatle da se očita.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Član broj: 92186
Poruke: 2654



+73 Profil

icon Re: Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a05.06.2020. u 17:44 - pre 9 meseci
Password ne mozes nikako dobiti, a zvanicni nacin za dobijanje usera je preko IBServices API, ako hoces SQL onda moras u securities bazu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Kako dobiti podatke o user-u preko SQL-a

[ Pregleda: 296 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.