Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da re-kreiram program sa slike ?

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da re-kreiram program sa slike ?

[ Pregleda: 796 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 321
109.72.104.*



+9 Profil

icon Kako da re-kreiram program sa slike ?27.04.2020. u 14:52 - pre 26 meseci
Pozdarv forumaši,
Da li mi može neko pomoći da kreiram program sa slike, da mi da neke smijernice kako bih ovo mogao započeti


Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2477



+654 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?27.04.2020. u 15:16 - pre 26 meseci
Znao bih u C#, ali ovo je banalno...

Treba ti "counter", može sa Timer klasom ili da napraviš funkciju koja liči na setTimeout() kod JS-a, imaš primera na netu koliko hoćeš.

Što se tiče slika, možeš da ih ubaciš sve jednu preko druge, pa da na odgovarajuću pozivaš BringToFront(), a ima i drugih načina... ne znam koliko je zgodno da se za nekoliko slika stalno slika učitava dinamički unutar petlje, bolje ih je sve učitati, postaviti u slojeve jednu preko druge.

Potražiš primere na internetu, nešto nabudžiš, pa kad "za malo" neće da proradi, onda postaviš kod ovde i pitaš u čemu je problem.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 321
109.72.104.*



+9 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?27.04.2020. u 16:31 - pre 26 meseci
Kako mogu da prikažem samo jednu sliku u PictureBox-u probao sam
Code:

Private Sub Image1_Click()
Picture1.Picture = LoadPicture(App.Path + "\1.jpg")
End Sub

i neće da je otvori ?
Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2477



+654 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?28.04.2020. u 07:16 - pre 26 meseci
ne znam VB
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 545



+48 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?28.04.2020. u 13:01 - pre 26 meseci
- Napraviti novi projekat u VB
- Snimite projekat u neki direktorijum (folder)
- Ubaciti na lokaciju gde je snimljen projekat (file sa ekstenzijom .vbp) slike kao na primer file 1.jpg, 2.jpg i sta je sve vec potrebno posto koristite app.path;
- Potom probati...

Kod koji ste naveli znaci da ako se klikne levim klikom na Image1 kontrulu da se nakon toga ucita slike iz lokalnog file-a u Picture1.

Zbog testiranja i ucenja predlazem da dodatne Command button i da isti kod ubacite u Click event Command button.

Na primer:
Code:


Private Sub Command1_Click()
    
    Me.Picture1.Picture = LoadPicture(App.Path & "\1.jpg")
    
End Sub

 
Odgovor na temu

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 321
109.72.104.*



+9 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?28.04.2020. u 20:20 - pre 26 meseci
Uspio sam da namjestim sve osim da mi svaki 5 broj but 3 u ciklusu ponavljanja

Code:

Dim counter
Dim otherCounter
Dim modulo
Dim path


Private Sub Form_Load()
path = App.path & "\"
countoer = 0
modulo = 3
'  Picture1.Picture = LoadPicture(path & "1.jpg")
End Sub


Private Sub Command1_Click()
    counter = 0
    modulo = CInt(Text1.Text) '  + 1
    Picture1.Picture = LoadPicture(path & "1.jpg")
End Sub

Private Sub Picture1_Click()

Picture1.Picture = LoadPicture(path & "1.jpg")
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
counter = counter + 1
otherCounter = otherCounter + 1
If counter = 3 Or counter = 4 Then
counter = 1
End If


If otherCounter Mod modulo = 0 And modulo > 3 Then
counter = 3
End If


Picture1.Picture = LoadPicture(path & counter & ".jpg")
End Sub

Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 545



+48 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?28.04.2020. u 21:29 - pre 26 meseci
Treba vam jedan brojac koji ide od 1...n (n = 5) Kada dodje do kraja se resetuje na pocetnu vrednost.

IF uslov koji proverava da li je uslov zadovoljen, recimo da li je 5x ili neki drugi x.

Ako jeste onda se ubacuje slika 3 a ako nije onda slika redom 1, 2, a koja isto moze da bude indeksirana po sistemu brojaca.

Deo koda u recimo Picture1_Click vam je suvisan osim ako se bas ne zeli da korisnik klikne na Picture1 kontrolu i da se potom izvrsi naveden kod za taj dogadjaj.

Deo iz Form_Load() moze da se prebaci u Command1_Click() i objedini.

Mogu se postaviti 2 command button-a ili sam jedan koji ce sluziti da kontrolise rad Timer kontrole. Na primer, If timer1.enabled = true then ... deo koda kada je ukljucene Else ... deo kada je iskljucen End If

Bilo bi pozeljno da vrsite dodeljivanje tipova promenljivama. Na primer dim sPath as string umesto dim path
 
Odgovor na temu

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 321
109.72.104.*



+9 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike ?28.04.2020. u 22:11 - pre 26 meseci
Citat:
bokinet: Treba vam jedan brojac koji ide od 1...n (n = 5) Kada dodje do kraja se resetuje na pocetnu vrednost.

IF uslov koji proverava da li je uslov zadovoljen, recimo da li je 5x ili neki drugi x.

Ako jeste onda se ubacuje slika 3 a ako nije onda slika redom 1, 2, a koja isto moze da bude indeksirana po sistemu brojaca.

Deo koda u recimo Picture1_Click vam je suvisan osim ako se bas ne zeli da korisnik klikne na Picture1 kontrolu i da se potom izvrsi naveden kod za taj dogadjaj.

Deo iz Form_Load() moze da se prebaci u Command1_Click() i objedini.

Mogu se postaviti 2 command button-a ili sam jedan koji ce sluziti da kontrolise rad Timer kontrole. Na primer, If timer1.enabled = true then ... deo koda kada je ukljucene Else ... deo kada je iskljucen End If

Bilo bi pozeljno da vrsite dodeljivanje tipova promenljivama. Na primer dim sPath as string umesto dim path


Znam ja u teriji kako bi trebalo program da radi u teoriji ali ne umijem to da napišem u VB-u
Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da re-kreiram program sa slike ?

[ Pregleda: 796 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.