Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

[es] :: Elektronika :: TV uređaji :: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

Strane: << < .. 18 19 20 21 22 23 24 25 26

[ Pregleda: 16853 | Odgovora: 505 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja11.05.2020. u 22:03 - pre 21 dana i 17h
Nesto se pitam dali taj pasivni pojacivac globo z3 amplifer kako moze raditi na aktivnoj sobnoj anteni collossus.Da li sme uci struja na in odnosno na onaj deo prema anteni i dali u tom slucaju mora dvbt2 da napajanje bude iskljuceno na risiveru? ili nesme sme jedino na out?
ili bi tu jedino resenje bio galvanizator pa amplifer pa dvbt2 ? kako sta dajte predloge

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 12.05.2020. u 00:10 GMT+1]
 
Odgovor na temu

baresi
Maribor

Član broj: 66006
Poruke: 719
*.static.triera.net.



+65 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 12:44 - pre 21 dana i 2h
Jel imaš neku sliku ili link te sobne antene, nisam našao ništa, na osnovi čega bi se dalo neko mišljenje.
lp
baresi
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 14:47 - pre 21 dana
Da evo ovakva samo joj je levi pipak izlomnjen a desni malko skracen
https://www.ishop.rs/artikli/t...antena/artikal-tv-antena-55058


to je valda kao ova antena samo nema sat https://www.tehnomanija.rs/tv-...enall-sobna-antena-dt-101.html

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 12.05.2020. u 18:40 GMT+1]
 
Odgovor na temu

baresi
Maribor

Član broj: 66006
Poruke: 719
*.static.triera.net.



+65 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 18:34 - pre 20 dana i 21h
Sve od antene tu je samo onaj krug, koji je unutra vezan na ulaz ugradjenog pojačala sa regulacijom pojačanja. Ove dvije palice, (teleskopi), su za VHF područje koje tebi ne treba. Povezivanjem tu antenu sa dodatnim pojačalom neće dati nikakve rezultate, jer ćeš imati pojačanje od oko 50 dB, a od "prave" antene imaš samo onaj krug. To ti je isto kao da na nekom malom potoku koji ima jako malo vode, staviš neku veliku pumpetinu za vodu.
Slobodno možeš tu antenu povezati na pojačalo, (izlaz antene na ulaz pojačala, izlaz pojačala u resiver i uključena antenna power), ali siguran sam da time nećeš ništa postići.
lp
baresi
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 18:42 - pre 20 dana i 20h
Znaci treba prava antena,mogu probati kad uzmem amplifer al kad kazes da necu nista uspeti sta vredi.
Mislim se kako da oslobodim jednu mrezastu nekom da je zamenim a mrezastu umesto te collossus + amplifer ce bude ko bombona :D,al ako smislim kako valja,,,,,,
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9895



+2185 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 19:33 - pre 20 dana i 20h
Ne mozes nista postici dodatnim pojacalom.
Antena je ionako krs, i ne gubi vreme oko nje,
Dobro bi dosla Bordziji umesto one pendrekuse, jer zivi 3 metra od avalskog tornja.
On moze i drskom metle da dovati antenu na tornju i zaokrene je prema sebi, al onda ti gubis signal kod tebe :D
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja12.05.2020. u 23:31 - pre 20 dana i 16h
Nema tu leba, ako golim okom ne vidiš iz pravca antene kroz prozor repetitor, ima da te zeza od jutra do sutra. Dok joj ne isprdi to malo elektronike posle godinu dana. Antena na krov i kraj priče. Po dve na svaku šipku i po tavanu lepo razvučeš kablove i spustiš u svaku sobu gde treba, verujem da je karatavan u pitanju. I ako nije probušiš rupu u ćošku sobe, iznad vrata pa spustiš uz ragastol itd. Budi kreativan, mani se sobnih antena šta god pisalo na njima.

Ps: Imaš na youtube kako da napraviš tu okruglu od koaksialnog kabla. Uopšte ima milion ideja:

https://www.youtube.com/results?search_query=antenna+handmade

Neego duskez uhvati li ti satelit?!??
Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja13.05.2020. u 19:53 - pre 19 dana i 19h
Uzeo sam jos 2 amplifera i 2 napajanja i skockao na t2 i amiko napajanje+amplifer (na amiko je moralo jer je njegovo napajanje antene bilo preslabo) na t2 signal je super dobar a i nije cudo koristi 2 antene logu i krakatu, na amiko nisam siguran u dnevnoj sobi gde isti takav amplifer ide na horizons pro dvbt2 stb isto 578Mhz mux je pao kao i ovde na t2 tv u jos nisam stigao da proverim sve sam to izmontirao i signal extra boostuje ,sa malo vrdanja antene mrezaste za taj amiko signal ostalig kanala,svih ostalih je extra jak.Sad ja ocu na njoj i taj mux cerski ali sad sam nesto umoran nemogu da se pentram gore na tavan inace ja namestam kanale sam na taj nacin sto uzmem 2 fona jedan stoji pored zvucnika tog kanala koji pecam drugi ponesem i stavim na spikerfon i polako mrdam antenu i osluskujem jel se cuje,tako i sat @bordzija nisam zdere me to jako bole me zuc :(

sad videh i na tv t2 nema ni tamo nigde nema cer maljen muxa

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 13.05.2020. u 21:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja14.05.2020. u 02:13 - pre 19 dana i 13h
Zapetljaćeš se u ta pojačala, kablove, razdelnike i u jednom trenutku nećeš znati šta te zeza. Onda ćeš sve da rasklapaš, sklapaš, šteluješ, mrdaš... Uradi što jednostavnije ponekad je to najkvalitetnije na duge staze! Da ne pričam o penjanju na krov, gredama, crepovima itd. Ja kada idem na krov moje kuće, to se sve pažljivo isplanira do najmanjih sitnica kako se nebi išlo dva puta. Ovo leto me čeka malterisanje crepova, prošle godine nisam a podosta je otpalo i sada kada duva jugo, napuni kišom podvuče je pod krov. Redovno održavanje jednom u 10 godina. Usput se promuvam obiđem solarno, klime, zemaljsku antenu i naravno, proverim sve crepove koliko je to moguće.

Ja satelitsku nameštam samo ako vidim tv dok mrdam antenu, ti iznesi u dvorište hehe. Al meni je radio stari digitalni risiver prošle godine, možda su potpuno isključili taj stari sistem?
Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja14.05.2020. u 09:05 - pre 19 dana i 6h
Vidi druze meni bi jako pomogla ona aplikacija ali dzaba kad je antena visoko jedva merdervinama dohvatim rucni pozicioner moracu probati da iznesem ali bolje mozda da uzmem s2 risiver pa cu onda.Inace sad cu proveriti jel radi onaj mux na tv sa stbt2 u u kujnici koji nema jedini amplifer sve ostalo pun signal, i kujnica i dnevna soba takodje nemaju mux cer maljen 578mhz, i nijedan tv nema samo taj mux znaci verovatno nije do mene a i neka kisa pada mozda je to
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja14.05.2020. u 12:43 - pre 19 dana i 2h
Inace na tom amiku htip 100 530i mhz sa 34 na 86 qualty i jednak strength 100 nije se menjao, 538 i mhz sa 60 na 100 quality strength 100,i 594 mhz sa 50 na 100 quality i strenght nije se menjao 100.

Inace 498 mi 546i i 634 mhz i su isti odnosno valda nesto jaci jel sa tri muxa nikad nije bilo muke oko signala



sad nemam pojma sta je sa cer maljen muxom na t2 tv u se pojavio dok na stbt2 u dnevnoj i kujnici nije kao ni u sobi do ulice gde je amiko,a da napopmenem za taj mux nikad nije bilo teze doci do signala i to jakog jos pre bez amplifera tesko je bilo uvek ova dva tri 530 538 i pomalo 584i mhz i


@bordzija
bez brige drug necu se ja spetljati delim samo na dva tv a iste signale razdelnikom i to imam u vidu probao sam onaj za sat cable bolji je dvodelni jaci je signal plus amplifer kod kog je najvaznije da je koaksijalac uredno i dobro uradjen na taj konektor od napajanje za mrezastu i da je taj kablic kratak sto vodi od tv a do amplifera , taj out vod a za in najbolje da ima f konektor svakakve mixarije su slabljenje znaci sto blize i sto krace to je nacin
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja20.05.2020. u 02:32 - pre 13 dana i 13h
Polako se prikupljam šta i kako mi treba za jedno vikendica postavljanje nosača antene, loge 3, razvođenje kabla na dva dvb t2 risivera. Jel ima u centru Beograda može i nbgd neka prodavnica koja po nekim normalnim cenama drži materijal za antene, razdelnike, pojačivače, džekove i slično?

Imam taj razdelnik negde al nemam pojma gde je, dal u kući ili u vikendici... Ne mogu da kopam zbog par dinara razlike. To još da namaknem i novo bure za kišnicu od 220 litara sam našao za neverovatnih 700 dinara bila baza za neki sok unutra, ko novo :)
Spremam se za navodnjavanje, dosta toga smo zasadili, ide još koješta se sadi pa bih radio neku automatizaciju kap po kap, otom potom.
Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja20.05.2020. u 17:01 - pre 12 dana i 22h
U stanu sam resio jednom za svagda signal ne gubi se ne varira ne prekida jeste da imam samo 3 mux a ( 498 cot 546 cot i 634 avala mislim) ali sto sa 90 i jace.Znaci amplifer je sve uradio skino sam tu pocupanu collossus i stavio ono nistavilo cleartv malu antenicu sa ampliferom i na st power on i sad imam jedno 30 ak kanala sad idalje radim na oslobadjanji odnsno zameni za mrezastu jel ocu mrezastu tamo da uhvatim posteno ali kako je bilo ovo je veliki korak.
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.05.2020. u 03:10 - pre 12 dana i 12h
Sa kojim zmajevima se ti biješ hehe ja muku mučim da uspostavim ono najosnovnije a da vatam tamo neke muxove sa svih strana nema šanse, da radi par sati pa ništa pa radi pa ništa ne znam šta tu može da se gleda sem da kriviš mozak. Ionako je program besmislen, treba se bazirati na internet uglavnom.

Meni nije jasno zašto iptv lista radi na kompu a preko amiko jednom u sto puta. Isti internet provajder zar je moguće da amiko brljavendiše ili taj web tv ne valja ništa?!?? Jel može on da se apdejtuje? Ne ceo risiver, to sam već radio, samo taj web tv?
Od aplikacija pored Web Tv ima Global iptv (x2) Stalker Iptv, Burger tv, Global Tv, Xtream Codes i Uk Fta.

Dal je moguće da ruter ili internet provajder iz nekog razloga blokiraju pristup?



[Ovu poruku je menjao bordzija dana 21.05.2020. u 04:25 GMT+1]
Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.05.2020. u 11:09 - pre 12 dana i 4h
Na ovu sam mislio kad sam rekao sobna loga a ustvari samo je fora u drzacu plasticnom koju mozda mogu i sam da napravim a kao i pojacalo pa 3 puta skuplje ima za 500 ista :D


da nemislite da skroz nisam u vinklu :) e da mi nije vas ostao bi glup i nis nebi naucio hvala puno ovom sjajnom i korisnom forumu
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.05.2020. u 11:10 - pre 12 dana i 4h
Citat:
bordzija:
Sa kojim zmajevima se ti biješ hehe ja muku mučim da uspostavim ono najosnovnije a da vatam tamo neke muxove sa svih strana nema šanse, da radi par sati pa ništa pa radi pa ništa ne znam šta tu može da se gleda sem da kriviš mozak. Ionako je program besmislen, treba se bazirati na internet uglavnom.

Meni nije jasno zašto iptv lista radi na kompu a preko amiko jednom u sto puta. Isti internet provajder zar je moguće da amiko brljavendiše ili taj web tv ne valja ništa?!?? Jel može on da se apdejtuje? Ne ceo risiver, to sam već radio, samo taj web tv?
Od aplikacija pored Web Tv ima Global iptv (x2) Stalker Iptv, Burger tv, Global Tv, Xtream Codes i Uk Fta.

Dal je moguće da ruter ili internet provajder iz nekog razloga blokiraju pristup?



[Ovu poruku je menjao bordzija dana 21.05.2020. u 04:25 GMT+1]

Ej kad vec ima toliko probaj jel neka moze da ucita m3u listu ? mozda moze drug onda nema konvertovanja i petljanja samo ulistas u amiko


Da li mozes da ulistas webtv listu u amiko u kom smislu neradi pa moguce je da neki kanali nerade imao sam i taj slucaj sa amiko impulse i samo to preko usb dongla je veliki gubitak neta striming zahteva kabli utp ne brljavi on nego nije bas sto posto namenjen za iptv radi kako radi videces sa smartom uoopste ni fles ti ne treba skines neku ftp aplikaciju ili kako ja es explorer i pristupam hd ovima na ruteru prekopiram samo sa toga na nand memoriju i odma ulistam sad postoji zezancija generalna da liste padaju to niko ne moze da popravi ali uglavnom kad je lista dobra najvise nestaju kanalu 1 2 puta u mesec dana na pola sata sat


ruter i internet nemaju veze sa tim ja sam mogao da gledam striming i na net 10 pre koju godinu naravno samo na 1 tv zbog slabosti neta inace tebi ruter i net trebaju za sve i svasta pa i neophodno je za iptv tako da to sigurno nije negativno vec pozitivno :) to amiko ne moze sve kanale da cita jer je web tv trazi tamo da ti daju listu slabiju za web tv jel on full high definition i hd kanale generalno slabije podnosi trazi sd ili slab hd kanale meni je bagovalo sa jakim listama a oni kad prave listu uglavnom im nije opcija da prave jacu ili slabiju listu vec da samo sto vise kanala natrpaju a dali ce svaki net moci gdeneralno da ali njih nije briga to cim se bave strimingom eto ja kad se setim net 10 sm box i jedan komp cim upali net brat ili cale odma koci i secka a 20 je bolje itekako


Ja ne znam moze li se webtv update ja sam na amiko impulsu imao neke igre gmaps i webtv sem t2 i c podrske kolko znam nisam nikad imao potrebe da updatujem web tv uglavnom je keva gledala viasat history tad nije bilo bas izbora oko listi svakih dve nedelje sam morao da skidam i kopiram listu preko usb a

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 21.05.2020. u 15:21 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.05.2020. u 17:42 - pre 11 dana i 21h
Ma amiko je spojen direktno na ruter preko utp kabla i kada radi lista strimuje full hd bez ikakvog seckanja, radi perfektno. Kada ne radi onda ništa nema. Samo radi agro tv sa prekidanjem. Možda SBB samo preseče uređaj kada im padne internet. Ne verujem da je do interneta jer se to stalno dešava. Na kompu sve radi ok bez ikakvih problema. Moraću da kupim i taj drndoid ionako je stari lcd lg tv 42 inča mislim pa aj nek bude barem pametan hehe :D

Kod tog striminga internet nije toliko bitan, svi imaju danas koliko toliko dobar download, problem je upload koji je suvo zlato. Zato meni ne radi eon kako treba jer sbb treba samo za mene da "pušta" to što gledam. U rl vremenu sve funkcioniše kako treba i nije bitan broj korisnika. Tako isto i te liste, nema tu opterećenja sve je to da kažem live.

Mani se tih sobnih antena koji će ti, nema leba od toga samo krovna sa eventualno još malim pojačalom i završena priča dok se ne raspadne kabl. Kakvo crno čačkanje i okretanje, ovo sa t2 signalom se neće ništa menjati narednih 20 godina.

Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.05.2020. u 19:43 - pre 11 dana i 19h
Sad sam zauko mrezastu za stan valda cu navatam bez pojacala nadam se bar 50 kanala.Inace umesto nje na njeno mestu za tu sobu dosla je ona dinosauros sto zoves iz prve je uhvatila 4 muxa 498 530 546 i 634,od 6 fali 538 i 594 inace u tavanu je kao i ova planiram da na nju stavim amplifer a ona je na zgradi stavicu je na terasu sad gde treba da okrenem to cu veceras da razmislim.Inace sutra hvatanje ta dva muxa kad dodje m od stana veceras nemogu namesto sam sat i pricvrstio.Crko sam ja da dovrnem sarafe na opsivku oni kratki morao da vadim odvrnem oba i da uvijem duze samim tim sam izgubio predstavu o tacki eutela pa sam jedva navato i sad sam stego eto i dotle sad sam doso :D

Pa ako ti radi ok na kompu treba lo bi da radi i na smartu sad ko zna zasto nece na amiku ni meni web tv nije bio nesto da se secam da je dobro znam kad sam presao na smart luk i voda sve na dohvat ruke lako za upravljati samo sto kaze radi na struju to je malte ne tv na struju da kazem da je danas internet obavezan za sve zivo u kuci :D nije nije sbb jer onda da je to nebi mogao gledati na kompu definitivno nije , ja bar tako mislim.

Znam nego da razbijem taj tabu krcavi stimung sacu dovucem ovamo amplifer stavim na dinosaurusa i bice valda nesto :D a tamo ide mrezasta sa stb vivax 154 i https://www.elementa.rs/proizvod/55816/hdmi-na-vga-adapter-audio i monitor 21 inc https://www.winwin.rs/monitor-...x1080-full-hd-5ms-6823331.html i zvucnici 10w https://www.datalink.me/MS-Industrial-Blacky tako sam ja to tamo skockao :DDDDD


Jesi pokusao neki app jel moze da ucita m3u ili m3u8?

Sta mislis onaj predlog za zamenu dipola jel valja to sta?

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 21.05.2020. u 21:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

DUSKEZ
Doktor muka i nauka

Član broj: 337104
Poruke: 1079
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja22.05.2020. u 09:10 - pre 11 dana i 6h
U stanu sa mrezastom uhvaceno 77 kanala ukljucujuci sve muxove koje sam pomenuo u slikama samo fali 596 namerno nisam njega stavio jel oce da ukinu to jest mrzilo me :D

inace bez amplifera jedino je power on na stb stabilno rade svi kanali

https://i.imgur.com/IpYJVz7.jpg
https://i.imgur.com/nBHpr2m.jpg
https://i.imgur.com/sA5HKBS.jpg
https://i.imgur.com/tS4LsUx.jpg
https://i.imgur.com/FCLISdS.jpg
https://i.imgur.com/2Cc3bnk.jpg
https://i.imgur.com/3vgudmB.jpg
https://i.imgur.com/VfpxSv5.jpg
https://i.imgur.com/kuOecAn.jpg
ovo sto pise 200 kanala je pokupio 4 5 puta muxove od pinkova i 3 4 od rts ova inace razlicitih 77 kanala ne vise al i to je lep broj


Znaci stan sam resio :)

sad sam namestao dinaosauros antenu onu sto sam kako kapa dipola stavio cep od balonske kutije za vodu i i ona radi lepo ali ne kao mrezasta te mrezaste su jedno cudo :), uhvatio sam sve muxove osim dva osim 594 tornik a i 530 studio b kanal lepo i stabilno radi signal na 634 je 95/70 498ice 75/62, 538 jagodinski kanali 32/18,novosadski 546 mhz 95/70, sad se izgubio studio b

kuci do ulice ta soba sto je zamenjena sa mrezastom imam ukupno 54 kanala :) nije to lose
sad se pojavio studio b mux sacu zamenim klasicni rf m sa metalnim ako nadjem negde a mislim da imam u kuci inace to je najbolje resenje nema nista vestacko sve normalnim putem jer su sa njime najmanji gubitci signala samo se nasrafi
nemam :D mora kupim kad stignem

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 22.05.2020. u 16:45 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 3985
*.dynamic.sbb.rs.



+255 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja22.05.2020. u 21:35 - pre 10 dana i 17h
Uuu Duskez vidi signal kako bije, taj pojačivač što si stavio, privukao toranj iskrivio ga prema tebi hehe signal 100% ovo još nisam video dal je to moguće? Al si ga razvalio. Mene čeka osnovno unapređenje pa ćemo da vidimo šta daje minimum a posle ćemo lako, dodam taj pojačivač očas posla iza antene. Pogled puca sa visine, nebi trebalo da bude ikakvih problema naročito kao kod tebe, pretpostavljam da si ti u ravnici zato imaš one dugačke šipke sa antenama.

Tu spojnicu sam ja stavio na dva mesta jer sam krpario kabl, jedna je na krovu iza antene i umotana je pažljivo u izolirku pa u onu srebrnu jaku traku a druga u stanu. E te mrežaste su meni uvek delovale da su odlične za blizu predajnike, ispravi me ako grešim? Loga 3 je zlatna sredina po meni. Ostalo ni ne gledam dal zbog veličine, kvaliteta, trajnosti i cene.

Da se baziram na Čot uzeo bih jednu mrežastu i dobro je zaštitio i ušuškao ispod krova ali izvan, ovako loga 3 prema somborskom predajniku i bog da me vidi. Onda osmišljavam i neki internet gprs 3 giga mesečno za 300 din nije loša ideja za automatizaciju oko kuće i u kući. Automatsko zalivanje povrća, rasveta, alarm itd. Jbg ne mogu ni alat da držim tamo odma te narkosi namirišu i dođu da očukaju šrafcigere i čekiće.

Nisam probao amiko ništa od app jer nisam ni išao a i treba da spremim na flešku pa šta bude biće. U suštini me mrzi da čitam šta kako koliko mislim da su te sve app isprdele jer je prošlo godinu dana od kupovine uređaja. Uglavnom pogase te linkove preko kojih ide posle 6 meseci već pa sve te dodatne funkcije možeš da okačiš mačku o rep.

A i imam nekog posla u struci pa da to pozavršavam i odma se vrćem na antene :D
Glup narod bira glupu vlast!
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: TV uređaji :: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

Strane: << < .. 18 19 20 21 22 23 24 25 26

[ Pregleda: 16853 | Odgovora: 505 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.