Nažalost, PartedMagic je prešao u komercijalu i plaća se, mada još uvek postoji poslednja free verzija. Ipak, rad sa particijama nije za igranje, smišljaju se nove i nove smicalice pa je meni i najnoviji gparted uvek pri ruci, ima i on nešto malo programa za prvu pomoć a ako nema, onda startujem PartedMagic.
Citat:
gilopile:Nisam probao, al hocu sigurno.
Ukratko, "napraviš" flešku po uputstvu i posle samo kopiraš cele .iso fajlove u određene foldere. Nije 100% dobar, pre neki dan sam hteo da opravim windows* i start sa E2B nije ponudio repair nego odmah prelazio na instalaciju. A i za efi ima nekih posebnih uputstava, sreća pa me efi zanima samo za jedan hard.
*Hteo sam da probam neki stari program na Windows 7, restartujem a on u nekom modu bez aero okruženja. Nisam ga startovao nedeljama, poslednji put kada sam proveravao apdejt. Onda restartujem komp, probam klasika rešenje (ako ne radi, restartuješ windows) a grub ponudi reparirane windows 10 i windows 7 kada izaberem sedmicu. Probam je, on startuje normalno, u aero varijanti. Probam da startujem windows 10 koji je nudio, on startuje windows 10 sa drugog harda. Probam da startujem windows 10 sa SSD-a, on opet startuje windows 10 sa gpt harda. Kako se sve to zapetljalo na sedmici nemam pojma.
Posle sam morao da pravim instalacionu flešku i za sedmicu i za desetku, otkačinjem ostale hardove i odradim bootrec. Sada je opet sve normalno ali ću morati da proredim korišćenje sedmice, samo kad baš mora.