Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da re-kreiram program sa slike

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da re-kreiram program sa slike

[ Pregleda: 530 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 317
*.crnagora.net.



+9 Profil

icon Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 15:00 - pre 17 meseci
Dakle imam vrlo jedostavan program da napravim koji se sastoji iz dugmeta i labele. Imam sliku koda ali ne mogu da ga re-kreiram imam višak koda i ne znam kojim je redosledom šta napravljeno, da budem jasan ne treba mi gotov program već koji su koraci potrebni da dođem do istog, Evo ovako izgleda source https://imgur.com/a/cxbYe46 a ovako izgleda moj kod https://imgur.com/a/pDXBvat
Dakle ja ubacim dugme i label i promijenim im imena u cmdKopiranje od dugmeta i lblTest od labele ali imam vištak kod gore pri vrhu

Code:

Private Sub Command1_Click()

End Sub


[Ovu poruku je menjao vidonk dana 23.02.2020. u 16:20 GMT+1]
Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 497



+42 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 17:45 - pre 17 meseci
To sto je visak obrisi.

Bitno je da su nazivi objekata koji se koriste u kodu saglasni (da postoje tako kako ih koristis u kodu jer u protivnom dobices gresku).

Znaci ako je dugme (command button) cmdKopiranje onda je i njegov dogadjaj (event) za klik cmdKopiranje_Click a ne Command1_Click.

Ako na formi postoje i cmdKopiranje i Command1 kao tip kontrole command button onda ce isti imati dogadjaje u delu koda i to za cmdKopiranje -> cmdKopiranje_Click i za Command1 -> Command1_Click.

Sve ovo vazi za VB6 dok u dot.net stvari su malo drugcije.
 
Odgovor na temu

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 317
*.crnagora.net.



+9 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 19:53 - pre 17 meseci
Citat:
bokinet: To sto je visak obrisi.

Bitno je da su nazivi objekata koji se koriste u kodu saglasni (da postoje tako kako ih koristis u kodu jer u protivnom dobices gresku).

Znaci ako je dugme (command button) cmdKopiranje onda je i njegov dogadjaj (event) za klik cmdKopiranje_Click a ne Command1_Click.

Ako na formi postoje i cmdKopiranje i Command1 kao tip kontrole command button onda ce isti imati dogadjaje u delu koda i to za cmdKopiranje -> cmdKopiranje_Click i za Command1 -> Command1_Click.

Sve ovo vazi za VB6 dok u dot.net stvari su malo drugcije.


Ok ispravio sam imena ali sad dobijam grešku Run Time Error '424' object required https://www79.zippyshare.com/v/mOlKas6R/file.html
Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 497



+42 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 20:51 - pre 17 meseci
Kreirati na formi:

- jedno Command dugme sa imenom (name) cmdKopiranje
- jednu Label kontrolu sa imenom (name) lblTest
- jednu TextBox kontrolu sa imenom (name) txtUlaz

Preci u deo za pisanje koda, obrisati sve sto je trenutno i ubaciti kod koji sledi.

Nakon toga uzeti malo knjige ili e-knjige procitati i analizirati kod kako bi se stekle osnove rada u VB6 ako se zeli dalje raditi s' njim.

Pravila vaze i za bilo koji drugi skript/programski jezik.

U prilogu je dat i ceo projekat u VB6.

p.s. file koji ste dali u vasem poslednjem prilogu nije ispravan (0 bytes) tako da isti nije moguce preuzeti.

Code:


Private Sub cmdKopiranje_Click()
    
    lblTest.Caption = txtUlaz.Text
    
End Sub

Private Sub lblTest_Click()
    
    lblTest.Caption = "Gerina Almin na Click event"
    
End Sub

Private Sub lblTest_DblClick()

    lblTest.Caption = "Slobodan Vidovic na DbClick event"

End Sub

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vidonk
Slobodan Vidovic
Niksic

Član broj: 192156
Poruke: 317
*.crnagora.net.



+9 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 20:58 - pre 17 meseci
Citat:
bokinet: Kreirati na formi:

- jedno Command dugme sa imenom (name) cmdKopiranje
- jednu Label kontrolu sa imenom (name) lblTest
- jednu TextBox kontrolu sa imenom (name) txtUlaz

Preci u deo za pisanje koda, obrisati sve sto je trenutno i ubaciti kod koji sledi.

Nakon toga uzeti malo knjige ili e-knjige procitati i analizirati kod kako bi se stekle osnove rada u VB6 ako se zeli dalje raditi s' njim.

Pravila vaze i za bilo koji drugi skript/programski jezik.

U prilogu je dat i ceo projekat u VB6.

p.s. file koji ste dali u vasem poslednjem prilogu nije ispravan (0 bytes) tako da isti nije moguce preuzeti.

Code:


Private Sub cmdKopiranje_Click()
    
    lblTest.Caption = txtUlaz.Text
    
End Sub

Private Sub lblTest_Click()
    
    lblTest.Caption = "Gerina Almin na Click event"
    
End Sub

Private Sub lblTest_DblClick()

    lblTest.Caption = "Slobodan Vidovic na DbClick event"

End Sub



Veliko ti hvala na iscrponom odgovoru, moja je greška bila što nisam imao "TextBox", početnik sam a to je najteže, početi
Signaure Hamer Dev .inc
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 497



+42 Profil

icon Re: Kako da re-kreiram program sa slike23.02.2020. u 21:00 - pre 17 meseci
Samo polako, malo strpljenja ali i malo citanja sa razumevanjem HELP-a ili knjiga u e/klasicnom obliku ce pomoci...

Puno uspeha zelim i samo napred.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da re-kreiram program sa slike

[ Pregleda: 530 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.