Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slika u base64 code ?

[es] :: PHP :: Slika u base64 code ?

[ Pregleda: 528 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Slika u base64 code ?13.10.2019. u 07:55 - pre 5 meseci
Treba da pošaljem neke mejlove. E sad želim da se u majlu prikaze logo firme i još neki detalji. Da li je dobro da te slike stavim u base64 i tako ih prenesem ili da url slike vodi do sajta? Znam da za ovo drugo mora nešto da se štiklira u majlu, da dozvoli prikaz slika.

Jel može primer base64 slike u css?
 
Odgovor na temu

Branimir Maksimovic

Član broj: 64947
Poruke: 3996
109.72.51.*



+876 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 09:10 - pre 5 meseci
"Da li je dobro da te slike stavim u base64 i tako ih prenesem ili da url slike vodi do sajta?"

Mislim da vecina mail klijenata ne prati linkove osim ako, recimo u t-bird ne omogucis da
se prikaze remote content u datom mail-u.
press any key to continue or any other to quit....
 
Odgovor na temu

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 10:13 - pre 5 meseci
To sam i ja rekao.

Pitanje je da li se mail klijent buni kad slike stavim u base64?
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3270
87.116.179.*

Sajt: angelstudio.org


+372 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 10:43 - pre 5 meseci
Ne bi trebalo, jer radi HTML rendering preko "engine" koji dolazi i uz browser, recimo da Thunderbird koristi Firefox Gecko. Pitanje je da li ce, madjutim, to uopste da prikaze bez interakcije korisnika koja je uobicajena (davanja dozvole da se slike prikazu). Slicno i kad se mail otvara preko web stranice, recimo Google mail, opet browser iscrtava.
 
Odgovor na temu

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 11:01 - pre 5 meseci
Mislim da zavisi da li je sajt sa kog dolazi mail https ili http. Jer meni twitter na primer prikaze slike bez ikakvih dozvola. a kad mi stize mail sa nekih znj lokacija onda me pita da li da prikaze slike. Nisam siguran, ali tako nekako.

Mislim, moj mail bi bio [email protected] sa https i odatle bih slao mail, obična potvrda registracije ili info o necemu. Ali zasto to ne ulepsati ako vec moze.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12619



+4595 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 12:14 - pre 5 meseci
Mail ne dolazi sa sajta. To sto ti pristupis sajtu pa preko njega izdas komandu za slanje nema nikakve veze sa mail-om koji na kraju bude poslat, pa samim tim ni da li si pristupio sajtu preko http ili https.
Ako je slika deo poruke a ne sa spoljnog servera trebala bi se po default-u prikazati. E-mail koristi base64 za binarne podatke (sto ukljucuje slike) tako da to jeste dobar smer samo je pitanje da li postoji potreba da se ti time bavis ili ti ugradjene funkcije/framework/whatever to mogu obaviti sami.
 
Odgovor na temu

Branimir Maksimovic

Član broj: 64947
Poruke: 3996
109.72.51.*



+876 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?13.10.2019. u 12:18 - pre 5 meseci
Najbolje ceo mail staviti u base64 zato sto se tako mogu zbuniti neki prostiji spam filteri...
press any key to continue or any other to quit....
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 2797



+1146 Profil

icon Re: Slika u base64 code ?14.10.2019. u 07:17 - pre 5 meseci
Slika može u HTML, evo primera https://stackoverflow.com/ques...-display-base64-images-in-html

Druga opciija je da se slika doda kao inline attachment, evo primera iz powershella
Code:

$attachment = New-Object System.Net.Mail.Attachment –ArgumentList "C:\Temp\slika.jpg"
$attachment.ContentDisposition.Inline = $True
$attachment.ContentDisposition.DispositionType = "Inline"
$attachment.ContentType.MediaType = "image/jpg"
$attachment.ContentId = 'slika.jpg'
$msg.Attachments.Add($attachment)


U HTML dokumentu za source stoji cid:slika.jpg

Treća opcija je da staviš link na web lokaciju. Ako je http, većina klijenata će prikazati, za https većina neće (za outlook sam siguran).

EDIT: ispravio sam PS fajl
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Slika u base64 code ?

[ Pregleda: 528 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.