Citat:
ademare: Pisao sam vise puta da sam bio na IKOM-u koji je kupio SBB . 99.99 % ljudi koji su imali IKOM , je ostalo kod SBB -a !
Inercija kod ljudi svakako postoji.
Ali, evo moj primer: kupio stan na Dorćolu pre tri-četiri godina. "Nasledio" SBB (sa telefonom !!! TRIO), u prvo vreme nisam ni imao nameru da menjam provajdera ali posle nekog kratkog vremena rešim da nađem boljeg!
Evo kratkog opisa:
- Ne treba mi telefon, nikad ga nisam koristio. Ali, DUO paket košta 400-500 din manje od TRIO. Ako hoću DUO, moram da potpišem novi ugovor, sa ugovornom obavezom na 2 godine.
Pošto aktivno tražim novog provajdera - nije mi u interesu da potpisujem novu dvogodišnju obavezu.
- U dva navrata sam kontaktirao sve veće Beogradske provajdere: MTS, Beotel, KBC Net, Supernova (možda još neko, ne mogu sad da se setim)
Svi ovi na svojim sajtovima imaju ogromne fotke OPTIKA, ludilo, milion tera bajta, ovoono ...
Verovao ili ne: niko ne može da mi ponudi dupli servis: Net+TV za normalnu, pristojnu cifru.
MTS nema u ponudi Net+TV bez telefona. Sa telefonom - iste cena kao i SBB. Sjaši Kurta da uzjaši Murta ...
Ovi ostali, na prvo pitanje "da li može optika" kažu " na žalost nemamo optičku mrežu u Vašem kraju ..." (WTF, Dorćol !?!), a na pitanje, "OK, nema optike, ima li 'obična' mreža" kažu "Može preko telefonskog priključka"
Mislim, ako ću preko telefona, za koji će mi moj, uzeću od MTS-a
I tako ... ne da nema boljeg i jeftinijeg od SBB, nego nema ni jedan jedini. Teritorije podeljene devedesetih i - gotovo.
A posebna je priča da sam se raspitivao da li mogu da dobijem TV konekciju bez STB-a, nego sa CI karticom u TV.

Niko to ne nudi, jedino SuperNova, koja "na žalost nema tehničkih mogućnosti ..."
Ljudi koji su skloni teorijama zavere osećaju se posebno, jer sebe vide kao nekoga ko je bolje informisan od drugih o važnim društvenim i političkim događajima. Zbog ovih razloga teoretičari zavere su često i narcisoidni.