Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 10

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 10

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 07:17 - pre 21 meseci
Imam projekat koji je lepo radio pod Windows 7.
Od nedavno sam prešao na Windows 10 i primetio sam da prozor sada ne učitava stranu googl prevodioca kako treba.
Ima li neko rešenje jer nisam uspeo da nađem na internetu.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 11:44 - pre 21 meseci
TWebBrowser? Radi li iz InternetExplorera?
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 12:24 - pre 21 meseci
Citat:
savkic: TWebBrowser? Radi li iz InternetExplorera?

Ne znam, kako da proverim?
Moguće je, jer je na sedmici radilo odlično, a sad neće.
Na sedmici je verovatnije starija verzija InternetExplorera.
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 13:28 - pre 21 meseci
Ja radim na WIN 7 i koristim svoj pretrazivac sa TWebBrowser u kojem iskljucim skript i pregledam samo ono sto se moze videti bez skripta.
Jedino sam guglov prevod koristio sa skriptom. Sada nece vise da radi. Koliko vidim nece zato sto su izmenili stranu...

Inace i ovu poruku kucan ES pretrazivac sa TWebBrowser bez skripta i nadam se da nece nikad menjati ovaj foruma tako da mora da se koristi skrip...
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 13:36 - pre 21 meseci
Citat:
tkaranovic: Ja radim na WIN 7 i koristim svoj pretrazivac sa TWebBrowser u kojem iskljucim skript i pregledam samo ono sto se moze videti bez skripta.
Jedino sam guglov prevod koristio sa skriptom. Sada nece vise da radi. Koliko vidim nece zato sto su izmenili stranu...

Inace i ovu poruku kucan ES pretrazivac sa TWebBrowser bez skripta i nadam se da nece nikad menjati ovaj foruma tako da mora da se koristi skrip...


Znači ipak je do Googla.
Razmišljam da InternetExplorer ubacim kao komponentu pa da njega stavim na Formu umesto TWebBrowser ako nema neko drugo rešenje.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 14:16 - pre 21 meseci
TWebBrowser je zapravo samo wrapper oko IEa, s tim sto po defaultu to nije poslednja verzija vec nesto tipa IE7.
Ima nacin da se forsira poslednja verzija kao i upotreba JS, ali ne mogu da nadjem u kodu kako se to radi.
Ima i third party komponenta (isto wrapper oko IE) koja je znacajno naprednija i ima sve te stvari podrzane.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 14:26 - pre 21 meseci
Nasao, EmbeddedWB, https://bitbucket.org/wpostma/tembeddedwb/src.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 14:51 - pre 21 meseci


Hvala Savkic
Skino sam i prepravio EmbeddedWB za poslednju verziju Delphija 10.3
Radi užasno sporo, ali što je naj interesantnije vraća potpuno isto kao i TWebBrowser.
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 15:09 - pre 21 meseci
Ja sam skript pomenuo smo uvexi toga kako ja koristim.

Izgleda da su uradili izmene tako da proverava da li je IE ili nije.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 15:18 - pre 21 meseci
Vidim da radi iz samostalnog IEa, proveri da li je dozvoljen rad sa java scriptom, i probaj da promenis user agent na Firefox/Chrome.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 15:30 - pre 21 meseci
Promenio sam isto se ponaša.
Izgleda da je u pitanju nešto sa podrškom za JavaScript.
Moguće da ove komponente nemaju podršku za novije verzije JavaScript.
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 16:18 - pre 21 meseci

Verovatno iz JS pokusava da procita neku vrednost koju ima IE i na tom mestu puca.

U svakom slucaju ja WebBrower vise necu koristiti za gulg prevod.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 16:32 - pre 21 meseci
Citat:
tkaranovic: Verovatno iz JS pokusava da procita neku vrednost koju ima IE i na tom mestu puca.

U svakom slucaju ja WebBrower vise necu koristiti za gulg prevod.


Da tkaranovic, ali koja je alternativa?
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 16:37 - pre 21 meseci

Ima InternetExplorer komponenta. Davno sam je probao.
Koliko se secam moze se pronaci otvoren IE i/ili se startovati sa linkom za pretragu.
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 16:56 - pre 21 meseci
Znam. lako se to postiže sa SellExecute funkcijom.
Potrebno je samo obezbediti da IE ostane top prozor.
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 17:27 - pre 21 meseci

Ta komponenta radi ovako nesto (ovo sam izguglao):

type
TMainForm = class(TForm)
ShowBrowser: TButton;
procedure FormCreate(Sender: TObject);
procedure ShowBrowserClick(Sender: TObject);
private
FBrowser: Variant;
end;

procedure TMainForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
FBrowser := CreateOleObject('InternetExplorer.Application');
end;

procedure TMainForm.ShowBrowserClick(Sender: TObject);
begin
FBrowser.Navigate('http://stackoverflow.com');
ShowWindow(FBrowser.HWND, SW_SHOWMAXIMIZED);
FBrowser.Visible := True;
end;
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 17:43 - pre 21 meseci
tkaranovic radi

Evo jednostavnije varijante koja radi isto
Code:

uses
   ... ShellAPI;

procedure TForm1.ShowBrowserClick(Sender: TObject);
begin
  ShellExecute(Handle, 'OPEN', 'iexplore.exe', '-new https://translate.google.co.uk/?hl=en&tab=TT', '', SW_NORMAL);
end;

 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 17:49 - pre 21 meseci
Pa sto pitas onda (kad znas)? :)
 
Odgovor na temu

Milan Milosevic

Član broj: 67
Poruke: 908
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+30 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 18:01 - pre 21 meseci
Pa pitam za komponentu WebBrowser jer mi sve montirano i radilo lepo.
Sad moram da prepravljam stvari.
 
Odgovor na temu

tkaranovic
Tomislav Karanović
Beograd

Član broj: 220507
Poruke: 277
*.adsl-1.sezampro.rs.



+13 Profil

icon Re: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 1008.12.2018. u 18:13 - pre 21 meseci
Naravno, kad mora nije tesko... stavio sam smajli upokusaju da budem vedar i ako nema osnova...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: WebBrowser ne učitava Goole translate stranu u Windowsu 10

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.