ademare
Član broj: 151475 Poruke: 8290
|
U pravu si . Tek sam sada detaljnije pogledao na ASUS-ovom sajtu , ploca je cipset P41 i nema integrisanu grafiku .
Kartica FX 3700 ima cip G92 , znaci da je slicna posto je Nvidia u to vreme brljavila sa oznakama , prvo je taj cip izbacila kao 8800 , a posle kao sto bi trebalo 9800 . U svakom slucaju kada je cip na grafickoj stariji od ploce ne bi trebalo da bude neslaganja , graficke i ploce , kada je graficka novija , neslaganje je moguce . Quadro su klokovane na male frekvencije , pa imaju i malu potrosnju , ova je procenjena na ispod 80 wati TDP , dok klasicna ne quadro ide i duplo toliko .
Za OS je sasvim moguce !
Ja sam licno imao neuspesan pokusaj instalacije Quadro NVS 300 , to je malo noviji bazni model , negde gen 200 , na kompjuteru sa koga sada kucam i koji ima win 7 . Ubacio lepo karticu , drajvere koje Nvidia nudi na svom sajtu kao poslednje i nista ! Nikako nisam uspeo da je nateram da proradi kako treba !?
Tako da sam pomislio da je neispravna !
Ali ubacim je u stari AM2 , AMD na kome sam imao instaliran XP , skinem opet drajvere sa Nvidia sajta, sada za Xp , poslednji koji postoji i kartica proradi iz prve , plus radila par sati bez problema !
Nemam bas puno iskustva sa quadro karticama , osim ovog , ali meni se bas to desilo !
U sustini vise mislim da je do drajvera , nego da OS . Secam se kada sam isto tako instalirao 6800GT sa najnovijim drajverima sa Nvidiinog sajta , ni da mrdne , kada sam stavio stari iz vremena kada je bila aktuelna, radi kao sat .
Tako da bi trebalo videti pronaci neki drugi , stariji drajver za win 7 pa probati . Proizvodjaci kao Nvidija su cesto drski i ne trude se da neko danas koristi nesto sto je staro 10 godina . Vise im je interes da se kupuje stalno novo .
[Ovu poruku je menjao ademare dana 15.08.2018. u 23:23 GMT+1]
|