Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter

[ Pregleda: 730 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter16.06.2018. u 10:33 - pre 27 meseci
Desilo mi se da kada kliknem na bitbtn1 odradi ono što treba,a kada uradim to sa enetrom na tom bitbtn1 onda ne uradi kako treba,tj delimično odradi posao,ne prikaze taj record u tabeli kao kada kliknem na click.Sta li to može da bude?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter16.06.2018. u 12:51 - pre 27 meseci
Imas gresku u kodu, prvo na tom buttonu moras imati jedan event handler (onClick), ne smes imati i handler za onKeyDown. Kad to sredis onda kako god da pritisnes dugme pozvace se isti event handler (OnClick) i samim tim i isti kod, ako i posle toga imas razlicito ponasanje, moras proveriti taj OnClick kod i videti gde je greska.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter16.06.2018. u 14:05 - pre 27 meseci
Nemam na buttonu nista sem onclick,nikakv drugi event,imam na formi onkeydown,kada pritisnem f5 on ga ubaci,dakle if key = vk_f5 then bitbtn1onclick(self);...Zanimljivo je da mi se samo ne prikaze u dbgridu,a posle na stampi ga racuna kao da ga ima,dakle ubaci ga u adotable1,ali ne i u dbgrid1...Provericu kod od reda do reda...jer sam verovatno nesto izbrisao,posto je radilo,pa sam morao neke preppravke da radim-...Hvala u svakom slucaju...
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
*.e-info.ba.



+61 Profil

icon Re: BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter18.06.2018. u 07:40 - pre 27 meseci
Code:
if key = vk_f5 then bitbtn1onclick(self);


Ovo moze biti problematicno. Da li u tom handler-u koristis referencu Sender? Ako ne, prosledi nil, a ne self (jer self je forma, zar ne).
Mada nesto mislim da nije u tome problem - vec bi ti pucalo negde (dobijao bi gresku invalid typecast ili slicno).

Pozz

P.S. Pokusaj sa bitbtn1.Click; ovo bi trebalo da okine upravo taj handler.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: BitBtn1 click ne prikazuje isto kao i enter

[ Pregleda: 730 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.