Citat:
Doktor Hlad:
Jeste poceli da kupujete? :)
Da bih kupovao treba prvo da prodam, pa da sačekam bolju cenu. Još nisam prodao, možda je pravo vreme sad, stoji mi već godinama ono sitno bitkoina što sam pominjao na menjačnici. Bio sam deo prebacio na Celsius, pa mi sad deo od toga vraćen i u nekom sam sitnom plusu (ako se zanemari inflacija i pretpostavi da 800 evra danas vredi isto koliko i 800 evra pre nekoliko godina). Ako to ne isključimo, onda vrednost BTC uopšte nije porasla, on vredi isto ili manje nego pre 3-4 godine kad je bio tadašnji ATH.
Očekicao sam tvoje javljanje na temi, a možda i neko konkretno mišljenje - tokom narednih godinu ili dve trebalo bi da vidimo BTC na ispod 50k, zar ne? Jesi li ti prodao ili držiš prst na okidaču?
Uprkos visokoj ceni, ja sam dugoročno pesimističniji nego ikad. Bitkoin na žalost nije našao primenu u trgovini tj. finansijskim transakcijama, što je prilikom nastanka zamišljeno da bude suština njegove svrhe i vrednosti. Naprotiv, postao je sredstvo špekulacije, gde je zamišljeno da uđe blekrok sa ogromnim novcem i potpuno sruši tržište kad izađe, ojadivši milione sitnih naivnih ulagača. Velika je šansa da će tada BTC moći da de kupi ne samo za 30-50% ATH već za 10-20% ATH.
Ne sviđa mi se i što se polako odustaje od novijih i boljih blokčejnova, što znači da kriptovernici polako gube veru u budućnost blokčejn tehnologija i gledaju da prekopiraju igru špekulanata koji se interesuju praktično samo za btc. Tužno, a nije bila loša tehnologija, moglo je nešto od nje biti.
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.