@Qazio
Sto bre nisi editovao port ko co'ek nego 5 puta odgovaras, izlomih se dok procitah :)
xD
Sve napisano je iz vlastitog iskustva... nije stvar ni da li to tako treba ili ne nego u najvecoj mrezi nego drugi odlucuje kako to treba konfigurisati..stave PE uredjaj kod klijenta, a zbog selidbe klijent ga iskljuci...pa se korisnicka podrska cese sta da cine..da li da salju terenca i gde da ga posalju..a ono na kraju korisnik iskljucio struju. Sada sljakam kao IT oficir na Carnival cruzerima, ovde je sve standardizovano od sitnice do velike stvari...realno jedina stvar sto mi se i svidja ovde :) xD
Serveri identicna imena (po brodu ih ima oko 70,80 VM servera), samo prva dva slova su razlicita koja oznacavaju ime broda, imena komputera, takodje...ma sve standardizovano...prosto je zabranjeno bilo kakvo budzenje...
E da, a tek prica da korisnik od ISP trazi full BGP tabelu..
Joj voleo bih da znam koja je to kompanija :D
Trazili meni par puta tu konfiguraciju, zasto ??? Imamo jak ruter pa da vidimo da li ce izdrzati full BGP...
Ukoliko uzmes L3 unmanaged i odlucis se za neki dinamicki protokol (ospf/bgp) - obrati paznju na Telekom kada ti budu isporucivali rute(Telekom daje bgp). Znaju da ti "isporuce" rute koje nisu tvoje (rute drugim klijenata). Cenim da im route targeti negde "skripe" :) Tako da, postavi filtere unapred (dozvoli samo svoje prefixe,ostalo deny/drop sta god)
Zbog gore navedenog sam napisao da se stavi samo defaultna ruta i mirna kuca :) Mada ovo sam mozda i lupio, jer ne znam na kakve rute je Klikton mislio.. xD
CCNP Security, CCNA R&S, CCNA Security, CCNA Voice
LinuxIsFree