Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Relativna putanja iz web.config fajla

[es] :: .NET :: Relativna putanja iz web.config fajla

[ Pregleda: 2697 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bokac
Beograd

Član broj: 19866
Poruke: 110
*.dial.b92.net



Profil

icon Relativna putanja iz web.config fajla10.04.2004. u 13:18 - pre 194 meseci
Da li neko moze da mi kaze kako se zadaje RELATIVNA putanja iz web.config fajla prema nekom izvoru podataka u drugom folderu npr. Access bazi. Sta god da pokusam, a pokusaovao sam razne kombinacije i nista. Ukoliko je u pitanju apsolutna putanja na lokalnoj masini sve radi bez problema:

<add key="ime" value="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=C:\prvifolder\drugifolder\baza.mdb""/>

Pokusao sam da potrazim nesto o ovome po raznoj dokumentaciji ali nisam nista pronasao. Hvala.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Relativna putanja iz web.config fajla10.04.2004. u 18:40 - pre 194 meseci
Možeš u konfiguracioni fajl da staviš i pročitaš relativnu putanju, a onda iskoristi Server.MapPath da dobiješ apsoulutnu kada ti zatreba. Dalje sam složi connection string.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

bokac
Beograd

Član broj: 19866
Poruke: 110
*.dial.b92.net



Profil

icon Re: Relativna putanja iz web.config fajla10.04.2004. u 18:54 - pre 194 meseci
Da, ali stvar je u tome sto kada mu ja zadam relativnu putanju kompajler odmah izbaci gresku:

'C:\WINNT\system32\prvifolder\drugifolder\baza.mdb' is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are connected to the server on which the file resides.

Kao da sam zadao pogresnu apsolutnu putanju.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Relativna putanja iz web.config fajla10.04.2004. u 19:20 - pre 194 meseci
Jesi li siguran da imaš dozvole za čitanje/pisanje?
Uzgred, zašto bi bazu držao u sistemskim folderima?

Kako kompajler izbaci grešku ako ti dinamički slažeš connection string?

U konfiguracionom fajlu drži samo ključ koji će da sadrži relativnu putanju, a ne connection string sa relativnom putanjom.
Code:

<appSettings>
        <add key="provider" value="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" />
        <add key="relPath" value="folder2/baza.mdb" />
</appSettings>


i onda u kodu:
Code:

string provider = ConfigurationSettings.AppSettings["provider"];
string relPath =ConfigurationSettings.AppSettings["relPath"];
            
string path = Server.MapPath(relPath);

string connectionString = provider + "Data Source=" + path;


Što u mom primeru daje ispravan connection string tipa:
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=D:\Inetpub\wwwroot\proba1\folder2\baza.mdb
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

bokac
Beograd

Član broj: 19866
Poruke: 110
*.dial.b92.net



Profil

icon Re: Relativna putanja iz web.config fajla10.04.2004. u 22:33 - pre 194 meseci
Citat:

Uzgred, zašto bi bazu držao u sistemskim folderima?

U tome je najveca fora, bazu uopste nisam drzao u sistemskom folderu nego u sub folderu u odnosu na web.config file, ali bi mi Explorer izbacivao stalno takvu neku sumanutu gresku ne znam zasto. Inace, hvala ti puno na pomoci upravo sam probao na ovaj tvoj nacin i odlicno radi. Iskreno, mislio sam da to moze da se odradi na nacin sa malo manje kucanja ali kao sto rekoh i ovako je ok.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Relativna putanja iz web.config fajla

[ Pregleda: 2697 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.