@Dalibor - radi se o generalizacijama i arhitipovima, koji mogu samo procentualno i aproksimativno da budu tacni i ne odnose se na sve ljude na svetu. Jedan deo ljudi ce se prepoznati negde izmedju 1 i 2, dobar deo ne vidi sebe ni u 1 ni u 2, hoce da peca ili igra wow i hebe mu se za osnivanje familije da ne pominjem firminu ideologiju...
Priznaces da postoji vise od 2 tipa ljudi u bilo kojoj oblasti ljudskog delovanja ;) i da poenta Javinog posta nije da ultimativno napravi dve jedine moguce kategorije ljudi na svetu i napravi podelu - Dalibor grupa x, bananaphone gurpa z - Dalibor je pobedio, bananaphone je izgubio!
Sad kad napisak "arhitipovi" pogledaj od C.G. Jung-a sta pise o razlicitim fazama zivota kroz koje covek moze da prodje, evo lep i kratak tekst na temu
http://www.purposefairy.com/617/carl-g-jung-archetypes/ - sad naravno ovo je pojednostavljivanje, ne mora covek da prodje sve ove faze, ni tim redom, niti samo jednom, moze da se vrti izmedju 2 faze ceo zivot, ili da prodje 16 drugih faza, ali mislim da vredi procitati - i pokusati razumeti o cemu se radi.
EDIT:
Citat:
DaliborP:
Ja razumem tvoj stav, jasno je da vecina ljudi stavlja porodicu kao prioritet, sto je potpuno normalno...
Ja sam ti napisao da je to moj TRENUTNI stav ili zivotni moto, i to je poenta. Ja SAD dajem prioritet porodici, ali pre toga sam davao prioritet nekoj profesionalnoj ambiciji, a pre toga nekoj trecoj stvari - recimo bila mi je bitna elektronika i sport.
P.S. Ja sam na ovom forumu bio jako davno aktivan, pre 15+ godina, i svi moji postovi su bili vezani za tehniku, ne secam se ni jednog posta na madzone-u a sad su mi maltene svi postovi ovde, i to valjda govori nesto...
[Ovu poruku je menjao bananaphone dana 25.07.2017. u 23:35 GMT+1]