Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

get set za datetimepicker

[es] :: .NET :: get set za datetimepicker

[ Pregleda: 4236 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon get set za datetimepicker18.06.2017. u 09:45 - pre 37 meseci
Kako da napravim varijablu iz datetimepickera,i da je koristim u nekoj drugoj formi...probao sam sa get set,i uvek dobijam value iz properties,koji god da datum izaberem....
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1327
*.dynamic.sbb.rs.



+307 Profil

icon Re: get set za datetimepicker18.06.2017. u 11:05 - pre 37 meseci
Ovo što si napisao je totalno nejasno.
Očigledno barataš pogrešnim konceptima kako nešto radi pa pokušavaš da rešiš
koristeći koncepte i "magiju" koje koristi recimo MS Access i slični...
U .Net-u su u suštini veoma prosti, jasni i eksplicitni koncepti bez puno apstrakcije,
tako da ono što napišeš/uradiš to i dobiješ, nema neke filozofije u pozadini.
Na tebi je da iskoristiš takve proste stvari da za svoje potrebe praviš složenije
mehanizme.

Dakle, opiši malo bolje scenario - gde se nalazi DateTimePicker, gde dalje želiš da
koristiš njegovu vrednost, da li treba da uzimaš samo trenutnu vrednost ili da
reaguješ i na promenu vrednosti, itd...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: get set za datetimepicker18.06.2017. u 13:22 - pre 37 meseci
Hocu datetimepicker da koristim u drugoj formi,tj u jednom upitu u drugoj formi,naravno svaku promenu tog datetimepickera,i kada kliknem na btn ds mi se pojavi upit sa tim datumom...hoce kada stavim na public modifers,ali hocu programski to da uradim...
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: get set za datetimepicker19.06.2017. u 21:09 - pre 37 meseci
Ovo se ne odnosi samo na datetimepicker nego uopste
http://www.dreamincode.net/for...et-values-from-form1-to-form2/
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: get set za datetimepicker19.06.2017. u 22:56 - pre 37 meseci
Da,za ovaj deo sam se snasao preko googla,na neki vvrlo prost nacin...Medjutim,sada mi se desava da kada postavim neki parameter na crystal report,da mi pre nego se pokrene izadje neka forma enter values,pa neki discreete values i kada to sklonim pojavi mi se preview onog sto treba,kako da onesposobim tu formu vezanu za parametere...Evo koda koji koristim....


CrystalReport1 objRpt = new CrystalReport1();
objRpt.SetDataSource(ds.Tables[0]);




objRpt.SetParameterValue("Naslov", jpm );

crystalReportViewer1.ReportSource = objRpt;
crystalReportViewer1.Refresh();
 
Odgovor na temu

adzo_
Ivan Adžić

Član broj: 150302
Poruke: 463



+254 Profil

icon Re: get set za datetimepicker20.06.2017. u 07:38 - pre 37 meseci
Ja bih probao da ti dam jedan dobar savet za ove probleme koje imas(posto ovo nije prva tema koju otvaras) a to je da krenes od pocetka. Da uzmes knjige da procitas, da nadjes tutorijale na net-u o osnovama. Da probas da ponovis neke jednostavne zadatke iz tih knjiga/tutorijala samostalno. Ovo sto ti pitas je cak i nize od nekog osnovnog nivoa(ovim ne zelim da te podcenim jer se niko nije naucen rodio)
Ne mozes ocekivati da ti neko pomaze oko svake sitnice gde zapnes. A veruj mi da ce biti mnogo tih sitnica na koje ces tek doci.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: get set za datetimepicker20.06.2017. u 19:48 - pre 37 meseci
Reseno,hvala svima.....
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: get set za datetimepicker

[ Pregleda: 4236 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.