sad cu da pustim upgrade pa nek drlja ceo dan :).
jbg, ovaj server nam je problematican odavno, odnosno ne server nego bas taj webshop... A nemam dovoljno znanja da iskonfigurisem mysql. Cak mislim da ni njegovim konfigurisanjem ne bih puno uradio.
Meni su radili ostali sajtovi, dok konekcije ka bazi ovog problematicnog ne bi zagusile totalno server. A sve je vezano za taj sajt.
Nisam se setio da ga deaktiviram da vidim kako bi server radio...
E sad, taj Magento sajt je kao sto rekoh problematican.
Non stop pravi neke ludacke logove. Mislim da nam je log folder bio preko 50GB...
Takodje i session logovi, za kratko vreme nagruva preko 20GB tih sitnih fajlova. Ali sam u cron namestio svakodnevno da brise sve sto je starije od nedelju dana.
Sad ovo radi kako radi, siguran sam da su problemi samo sakriveni, a ne reseni.
Sledeci put cu da pitam :)
Ponelo me sinoc...
Krenuo update Pleska, proslo bez problema :)
Update PHP, isto sjajno.
Naleteo na ovaj tutorijal iz prvog posta, kako da upgrade mysql server, i cinilo mi se prelako... to mi je i bilo malo sumnjivo, ali ajd... uradio backup svih sajtova pre toga, i uradio to sto sam uradio...
Posle guglajuci video sam da nije pametno sa 5.5 na 5.7 uraditi upgrade :). Kao i da je najbolja dump/restore...
a default my.cnf je zaista skroz prazan.
Na 5.5 sam sa mysqltuner rezultatima pratio uputstva i prilicno ubrzao "sajtove".
Ovaj ovakav defaultni je skroz prazan, a i kad pokusam da prepisem stare "proverene" konfige, onda ne mogu da startujem mysql. Mozda bi sada moglo, jer nije sludjen server.
U principu, sad sa ovom 5.7 kad pokrenem mysql tuner imam neke nove stvari koje nisam vidjao ranije
mysql: [Warning] Using a password on the command line interface can be insecure.
ERROR 1054 (42S22) at line 1: Unknown column 'password' in 'where clause'
[OK] All database users have passwords assigned
mysql: [Warning] Using a password on the command line interface can be insecure.
Elem, sacekacu 24h kako se preporucuje, pa cu onda videti preporuke iz mysqltuner, i setovati lagano jedno po jedno :).
Hvala svima.