Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brojanje znakova ?

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Brojanje znakova ?

[ Pregleda: 1802 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goropad

Član broj: 332303
Poruke: 201
*.mediaworksit.net.



+54 Profil

icon Brojanje znakova ?12.03.2016. u 12:20 - pre 47 meseci
Code:

#include <stdio.h>

long main()
{
    long nc;
    
    nc = 0;
    while (getchar() != EOF)
        ++nc;
        
    printf("%ld\n", nc); /* %ld - broj tipa long */    
}


E sad, ovo je primer iz knjige. Pise da program broji znakove. Ne razumem. Izvrsio sam program i on samo prikazuje znakove koje unosim. Na enter izlazi novi red i tako sve do nedogled. Izlazim iz terminala sa crtl+c.

Ja koliko vidim, logicki, ovaj program bi trebao da mi prikaze broj znakova koji sam uneo kad pritisnem enter ? Jel moze pomoc?
 
Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514
Poruke: 1081



+423 Profil

icon Re: Brojanje znakova ?12.03.2016. u 12:33 - pre 47 meseci
Probaj CTRL+Z ili CTRL+D, zavisno od tvog sistema.
All we are saying, is give a piece of chance.
 
Odgovor na temu

goropad

Član broj: 332303
Poruke: 201
*.mediaworksit.net.



+54 Profil

icon Re: Brojanje znakova ?12.03.2016. u 12:44 - pre 47 meseci
Hm. Radi za dva puta kad se stisne ctrl+d. jel moze to lakse, ovo mi je bezveze, inace linux ubuntu, laptop

Pokusavam ovo:

Da ukucavam karaktere a oni da se ispisuju i kad stisnem enter, da mi prikaze u novom redu broj karaktera koji sam uneo, ali samo sa funkcijom main(), deluje mi prosto :)

Code:

#include <stdio.h>

long main()
{
    long nc;
    
    nc = 0;
    while (getchar() != EOF)
        ++nc;
    if(getchar() == '\n')
        printf("%ld\n", nc); /* %ld - broj tipa long */    
}


...ali nece.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 785
188.124.211.*



+61 Profil

icon Re: Brojanje znakova ?14.03.2016. u 10:06 - pre 47 meseci
Probaj ovako:

Code:

 #include <stdio.h>

long main()
{
    long nc;
    
    nc = 0;
    char c;
    while ((c = getchar()) != EOF) { // zapamtimo char i testiramo ujedno
        ++nc;
        if(c == '\n') {
            printf("%ld\n", nc); /* %ld - broj tipa long */    
            nc = 0; // ovo ako brojimo ispocetka
        }
}


Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Brojanje znakova ?

[ Pregleda: 1802 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.