Pre tri do cetiri godine sa kolegom sam radio OMS software koji je stvarno dobar ali ispod haube nije bas onako kako sam zamisljao.
Nisam koristio design patterne vec samo kroz forme i po koju klasu koju sam pisao za loggere, db itd.
Kada klijen kupi osnovni paket on obije osnovne stvari na programu i ima mogucnost da dokupi dodatke kao sto su finansije, obracuni itd...
Moja neka zamisao u to vreme kad sam pisao program je bila da izbegnem komplikacije i da ne ulazim previse u komplikovan kod koriscenja
module i plugin aritekture jer nisam bio dovoljno strucan da odvojim program u delove na solucije u VS. Svaki dodatak je posebna solucija koja se povezuje pomocu reference.
Da bi problem bio jos veci nakon godinu dana marketinga mi smo skupili nekih 14 klijenata i svaki klijent se i dan danas javlja da mu se doda nesto novo na programu
jer oni prate trenutno trziste i moraju non stop da dodaju nove opcije. Da bi ja to uradio ja sam pravio updejtove gde je novi .exe fajl koji klijent pomocu FTP-a preuzme i
instalira na svoj racunar. Malo je to glupo i predugo traje a i sam pristup je glup.
Problem u svemu ovome je sto sam 90% dnevno na telefonu sa klijetima, daj ovo, dodaj ono, izmeni ovo i tako meni ceo dan, dva do tri ode oko jedne sitnice.
Posto sada sam upoznat u problematiku i imam vise iskustva u c# ,moja ideja je da objavim novo verziju gde cu pisati kod od nule pa mi je potreban savet od
iskusnijih programera koji su radili na vecim projektima da me upute kako bi najbolje bilo da organizujem sve to. Da kada neki klijent trazi da se nesto doradi
da to ne oduzima previse vremna, da sam program moze lako da se prosiri uz samo jedan update...
Hvala vam na svakom predlogu.
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.