Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5444 | Odgovora: 30 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

HeplF2
Mika Petrov
Beograd

Član broj: 331020
Poruke: 61
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C10.02.2016. u 21:29 - pre 65 meseci
Jasno ,ali ne znam kako to da uradim?
 
Odgovor na temu

HeplF2
Mika Petrov
Beograd

Član broj: 331020
Poruke: 61
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C10.02.2016. u 21:32 - pre 65 meseci
Mislio sam da uzmem 4 for petlje . Tj za svaki niz posebno ali to ne radi.. probao sam..
Ne mogu bez if uslova jer treba da poredi koji je manji broj a jedino da ispis izdvojim iz if petljje a da u ifu samo broji sa count++???
 
Odgovor na temu

plague
Software Developer
Auckland, NZ

Član broj: 46734
Poruke: 621
*.136.4.181.host.layer2.co.nz.



+372 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 00:08 - pre 65 meseci
Sto se mene tice mozes copy/paste ili mozes prekucas, kako god hoces. :)

Probaj prvo da napises presudo kodom sta zelis da postignes jer mislim da ne razumes potpuno kako stvari funkcionisu.
Evo ti primer kako bi pseudo kod izgledao:

Code:

niz1
brojac1
duzinaNiza

od 0 do duzinaNiza-1 {
    treutniElement 
    ako je treutniElement < 6
        brojac1++
}


Definicija trenutniElement treba da bude unutar petlje. Tebi to nedostaje, tj definises trenutni element van petlje sto dovodi do toga da se trenutni element nikada ne menja kada napreduje petlja.
 
Odgovor na temu

HeplF2
Mika Petrov
Beograd

Član broj: 331020
Poruke: 61
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 07:55 - pre 65 meseci
STa trenutni element ? Mislis na i=0.
Ili mislis na 16 if uslova pa da pisem i za svaki trenutni element?




 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 798
188.124.211.*



+61 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 08:00 - pre 65 meseci
Prvo savladati osnove C-a, pa se onda dohvatiti mikrokontrolera i dioda... aman.

Pozz
 
Odgovor na temu

HeplF2
Mika Petrov
Beograd

Član broj: 331020
Poruke: 61
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 09:11 - pre 65 meseci
Hvala. Divni ste.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 798
188.124.211.*



+61 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 12:40 - pre 65 meseci
HeplF2, NHF (ne ljuti se, covek).

Vidi, zbog tvog NErazumevanja materije (cak i tako elementarne kao sto su petlje), tvoja su pitanja nama koji nesto znamo nesuvisla. Da bih shvatio sta ti zapravo pitas, procitam odgovor kolege ispod i tek onda ukapiram sta si hteo/pitao. A kolega koji ti je odgovorio je ulozio NEMALI napor da skonta kako ti razmisljas, sta pitas i gde gresis.
Tako da, ako hoces pomoc, prvo poradi na sebi i postavljanju pitanja. Evo za pocetak, ulozi i ti malo truda i detaljno procitaj odgovore koje su ti pisali ljudi ovde. Sve sto treba za resenje problema, dobio si. Zato ti vise niko i ne odgovara; sad je sve na tebi.

Pozz

 
Odgovor na temu

HeplF2
Mika Petrov
Beograd

Član broj: 331020
Poruke: 61
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 14:23 - pre 65 meseci
Ovako, ajde posto svi volite da kuckate.. Evo kuckacemo :)))

Prvo, upao sam u temu za pocetnike . Sto nije greska sa moje strane.

DRugo, u tom slucaju normalno je da cu postaviti elementarna pitanja.

Trece, zadatak nije trivijalan iako se cini. Ovde se ne radi o jednom nizu pa da protrci kroz njega i kraj .. Ovde ima cetiri niza. i kroz svaki treba posebno da radi i da izbaci na displej.

Mene intresuje kako se radi kada ima vise nizova. Nije mi to jasno.. Hvala svima na odgovorima al ja vas ne kontam ..
Mnogo ste nedoreceni. A niste nista posebno napisali. Naravno da konta neko ko je to vec radio i da je sada kao sve receno a ja sam lenj da razmisljam
. Ja to nisam radio i ne kontam slozenije primere.

Ja ne trazim da mi neko uradi zadatak. A plus to nije ceo zadatak, to je samo delic..



Nisam ljut.
Ne morate vise nista pisati. Vi ste pisali,hteli ste da pomognete,ja ne razumem i gotovo.

Idem na strani forum.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C11.02.2016. u 14:41 - pre 65 meseci
Puno sreće na stranom forumu.

Poenta je - ako još imaš problem sa konceptima kao što su petlje i scope promenljivih, treba da batališ mikrokontrolere i svoj kod izvršavaš na svom računaru, uz dosta debagiranja, da vidiš koja promenljiva kada ima koju vrednost itd.

Takođe, treba urednije da pišeš kod, da poštuješ pravila indentacije i umetanja spejsova tamo gde treba. Sebe radi i drugih radi.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 798
188.124.211.*



+61 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C12.02.2016. u 08:32 - pre 64 meseci
Citat:
HeplF2:
Trece, zadatak nije trivijalan iako se cini. Ovde se ne radi o jednom nizu pa da protrci kroz njega i kraj .. Ovde ima cetiri niza. i kroz svaki treba posebno da radi i da izbaci na displej.


... (ne znam sta bih vise rekao )

Pozz


[Ovu poruku je menjao Rapaic Rajko dana 12.02.2016. u 11:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1236



+93 Profil

icon Re: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C13.02.2016. u 00:14 - pre 64 meseci
Ako četiri niza nije trivijalno, a jedan jeste onda uradi sa jednim nizom. Po načinu na koji si predstavio problem nama se čini da ti i sa jednim nizom neće biti trivijalno. Probaj prvo sa jednim nizom da rešiš problem, pa ako bude teško zapomagaj. Ako si rešio problem sa jednim nizom onda nam pokaži ovde kako si ga rešio, da vidimo.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Rotiranje 8 bita u desno za 3 mesta u C

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5444 | Odgovora: 30 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.