Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Promjena decimalnog separatora

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Promjena decimalnog separatora

[ Pregleda: 1136 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 304
37.203.85.*



+18 Profil

icon Promjena decimalnog separatora03.02.2016. u 13:39 - pre 54 meseci
Trebam prilikom jedne operacije promjeniti decimalni separator sa oznake , na oznaku .

Imam kod koji bi kao trebao da radi

var
DecimalSeparator: Char;
begin
DecimalSeparator := '.';
Application.UpdateFormatSettings := True;
ned;

I on je ugradjen u dogadjaj FormShow;

Medjutim u podacima koji se citaju sa baze nema promjena. Promjene imam samo kada rucno u windowsima
promjenim oznaku separatora, sto mi ne odgovara jem moram ostaviti oznaku , a oznaku . samo za tu operaciju.

Jel nekome moze pasti na pamet zasto navedenikod ne radi, ili sta bi trebalo uraditi da to promjenim?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Promjena decimalnog separatora03.02.2016. u 13:50 - pre 54 meseci
> Medjutim u podacima koji se citaju sa baze nema promjena. Promjene imam samo kada rucno
> u windowsima promjenim oznaku separatora, sto mi ne odgovara jem moram ostaviti oznaku , a oznaku . samo za
> tu operaciju.

Promenom DecimalSeparator promenljive menjas samo separator toj instanci tvoje aplikacije, svi ostali programi nastavljalju da koriste sistemska podesavanja.
Nije jasno iz tvog opisa gde zelis da vidis tu promenu, ako uzimas brojeve iz baze i prikazujes u tvom programu onda vrednosti citaj kao brojeve (nemoj ih uzimati kao stringove) i formatiraj kako tebi odgovara.
 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 304
37.203.85.*



+18 Profil

icon Re: Promjena decimalnog separatora03.02.2016. u 14:10 - pre 54 meseci
Podatke uzimam iz baze i prenosim ih u tekstualnu datoteku.
Radi se o vecoj kolicini podataka.
Nije mi problem da zamjenim unesene oznake , u . medjutim to uzima vremena
a obzirom da korisnici uglavnom imaju sporije racunare od mojeg to bi i njima uzelo vremena,
zato sam htio da izbjegnem zamjenu oznake u tekstu.

Korisnici sada privremeno promjene oznaku u regional setings i tako brze obrade podatke,
ja sam htio da to rjesim u startu ali ne ide, tj kod koji bi trebao da promjeni oznaku separatora ne radi.

Jel ima neki nacin da privremeno promjenim oznaku separacijeu cijelom sistemu a ne samo u aplikaciji?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Promjena decimalnog separatora03.02.2016. u 15:10 - pre 54 meseci
> Podatke uzimam iz baze i prenosim ih u tekstualnu datoteku.

Ako ti (tvoj program) radi taj posao onda ti je lako, uzmes broj, formatiras ga kao string i upises u fajl.

> Radi se o vecoj kolicini podataka.

Ima dosta nacina da se upis/citanje iz txt fajla ubrza ako je potrebno.

> Jel ima neki nacin da privremeno promjenim oznaku separacijeu cijelom sistemu a ne samo u aplikaciji?

Ne znam kako je sad na Win10 i da li trebaju neka posebna prava za to, uglavnom API funkcija je SetLocaleInfo i LOCALE_SDECIMAL kao parametar.
 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 304
37.203.85.*



+18 Profil

icon Re: Promjena decimalnog separatora03.02.2016. u 15:50 - pre 54 meseci
SetLocaleInfo je rjesenje
hvala na pomoci :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Promjena decimalnog separatora

[ Pregleda: 1136 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.