Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu

[es] :: Access :: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu

[ Pregleda: 1985 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.dynamic.sbb.rs.+3 Profil

icon Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu16.01.2016. u 13:27 - pre 81 meseci
U frmKupacKlub se nalazi dugme prebaci u brisane (tblBrisaniKupacKlub) i ono funkcioniše OK ali ne daje informaciju ako je klub već brisan i javlja se greška ( koju ne znam da rešim ) takođe sam postavio i dugme prebaci i briši ono prebaci klub u tblBrisaniKupacKlub ali ga nee briše u TblKupac klub ne vidim grešku u kodu procedure on click pa molim za pomoć.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dr.iver
Student
Beograd

Član broj: 285680
Poruke: 14+1 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu16.01.2016. u 15:48 - pre 81 meseci
Da bi izbegao grešku koja se javlja kad je klub već u tabeli brianih, potrebno je da pitaš da li već postoji taj klub u toj tabeli.
Kod za dugme btnMove bi bio:
Code:
Private Sub btnMove_Click()
Dim i As Integer
Dim rsOld As DAO.Recordset
Dim rsNew As DAO.Recordset
Dim rsExist As DAO.Recordset

Set rsExist = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT * FROM BrisanitblKupacKlub WHERE(Sifrakluba=" & Me.Sifrakluba & ")")
If rsExist.RecordCount > 0 Then GoTo exists

Set rsNew = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT * FROM BrisanitblKupacKlub")
Set rsOld = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT * FROM tblKupacKlub WHERE(ID_Kupac=" & Me.ID_Kupac & ")")

rsNew.AddNew
For i = 0 To rsOld.Fields.Count - 1
rsNew.Fields(i).Value = rsOld.Fields(i).Value
Next
rsNew.Update
rsNew.Close
rsOld.Close
Set rsNew = Nothing
Set rsOld = Nothing

Exit Sub
exists:
MsgBox "Klub je vec obrisan!"
Set rsExist = Nothing
End Sub

Ako želiš da izbrišeš klub iz tabele TblKupac, moraš da izmeniš relacije za tu tabelu i čekiraš Cascade Delete Related Records za tabele zaduženja i uplata. U suprotnom možeš da izbrišeš samo klub koji nema zaduženja i uplata, jer zbog relacija ne može postojati šifra kluba u uplatama i/ili zaduženjima koja nije definisana u tabeli kupaca.
 
Odgovor na temu

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.dynamic.sbb.rs.+3 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu16.01.2016. u 16:33 - pre 81 meseci
Hvala Dr.Iver to je upravo Ono što sam i pokušavao da rešim , sredio sam datoteku ( prema tvojim uputstvima ) i sada imam još samo jedno pitanje da li je moguće da prilikom brisanja bude određena tabela u koju će se prebaciti jer prema osnovu može ići u brisne, suspendovane ili drugi savez /kreirao sam tabele /, znam da je sada već kasno da se pamti kretanje kluba ako nije molim za pomoć DA PAMTI ZAPIS OD KADA JE KUPAC DO KADA I KADA JE PREBAČEN U SUSPENDOVANE ILI SLIČNO

[Ovu poruku je menjao goran.c dana 16.01.2016. u 18:27 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dr.iver
Student
Beograd

Član broj: 285680
Poruke: 14+1 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu17.01.2016. u 00:44 - pre 81 meseci
Šta je osnov prema kojem će klub/kupac biti prebačen u brisane, a šta da se prebaci u suspendovane...? Nije problem to napraviti, samo ako su poznati uslovi prema kojima se prebacuje u određenu tabelu.
 
Odgovor na temu

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.dynamic.vipmobile.rs.+3 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu17.01.2016. u 08:15 - pre 81 meseci
Napravljene su greške u planiranju koje se sad reflektuju. Može da se reši sa više buttoba gde bi se odnah prebacilo u tabelu ,možda radio butto ili ček polje. Ja sam mislio da se pritiskom na taster postavi pitanje gde se prebacuje zapis pa svako nova prebacivanja da budu pamćena pa na pr. klub je od do bio sudpendovan pa dalje vraćen je u kupce ( da pamti zapise za tog kupca ) .......
 
Odgovor na temu

dr.iver
Student
Beograd

Član broj: 285680
Poruke: 14+1 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu17.01.2016. u 13:42 - pre 81 meseci
Moj predlog ti je da ne praviš tabelu za sveki mogući status kluba, već da dodaš još jedno polje u tabelu kupac koje će kontrolisati status kupca (aktivan, suspendovan, drugi savez...) kao što je rešeno u prilogu. Ako se iz nekog razloga javi da klub može biti npr. blokiran, to bi podrazumevalo da bi pravio novu tabelu i tako za svaki novi slučaj. Na ovaj način, ako negde ne želiš da prikažeš kupce koji su supendovani možeš lako uraditi pomoću kverija.
Brisanje kupaca sa forme KupacKlub sam onemogućio ako postoje zaduženja i/ili uplate, ako ne postoje kupac će biti obrisan i prebačen u tabelu brisanih. To je jedino smisleno prebacivati u drugu tabelu.
Takođe sam dodao tabelu koja pamti promene statusa kluba. U tabeli se pamti datum kad je status promenjen, tj. poslednji dan statusa.
Pogledaj prilog, pa javi da li ti ovo rešenje funkcioniše.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.static.sbb.rs.+3 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu18.01.2016. u 09:15 - pre 81 meseci
Rešenje je OK izmeniću da se unosi datum promene statusa. Jedino kada se menja status on ne pojavljuje odmah nego sledećom promenom ili izlaskom iz forme pa na pr kada izaberem status brisan on pojavljuje drugi savez. Dosta od ovih stvari ću sam rešiti ali mi je ključni problem od koga sam uporno bežao a sada sam se suočio sa tim je problem registracije igrača koji predstavlja jedan od modula ovog programa GDE MI JE NEOPHODNA POMOĆ pa ako več Dr Iver imaš volje da mi pomogneš da te ne opterećujem stvarima koje bih i sam MORAO da rešavam. Imam igrača koji se prvi put registruje i njgovi podatci se unose u frm1registracija.Glavna forma igrača je frmIgrač gde se pojavljuju svi njegovi podaci ako nema igrača ide se na 1 registraciju ako ga ima ide se na promenu kluba ali imam problem da mi to zapisuje ( i pamti ) u karijeri ako možeš to da mi pomogneš .Takođe u karijeri mora da se piše kada je brisan iz saveza i igrač može biti registrovan i kao brisan igrač dakle uzima se iz tabele brisanih igrača.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dr.iver
Student
Beograd

Član broj: 285680
Poruke: 14+1 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu18.01.2016. u 21:50 - pre 81 meseci
Jedna napomena za promene statusa, u formi promene statusa se ne prikazuje trenutni status već samo promene koje su se desile pre toga. Što znači kad uneseš novi klub neće biti zapisa o promeni statusa jer ih nije bilo, tek prilikom prve promene pojaviće se zapis u promenama. Tako da ako imaš jedan zapis u promenama, to znači da je klub od datuma unosa/registracije (ne znam šta je pravilno) imao status koji je zapisan u promenama do datuma zapisanog u promenama. Nadam se da ovo daje malo bolje pojašnjenje.

Ovo za igrača ću pogledati, samo mi je potrebno malo dodatnih pojašnjenja.
Ako sam dobro razumeo, želiš da u tabeli karijera igrača budu upamćene sve promene za igrača sa datumom (promena kluba, brisanje...). Kada se ponovo registruje igrač koji je bio brisan, da li se on prebacuje iz tabele brisanih u tabelu igrača i briše iz tabele brisanih? I kada se briše, da li se on iz tabele igrača briše i prebacuje u tabelu brisanih? Ako su odgovori na ova dva pitanja: da, onda mislim da je bolje da se igrač ne briše iz tabele igrača, već da se drži kao neaktivan ili brisan. To bi u mnogome olakšalo sve ovo što želiš da napraviš.

Probaću da rešim ovo u narednih par dana.
 
Odgovor na temu

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.static.sbb.rs.+3 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu19.01.2016. u 06:34 - pre 81 meseci
Vidi datum promene statusa nije jednak datumu unosa statusa već se unosi.Što se tiče igrača : igrač se samo jedan put registruje i to se vodi član 30/1, potom ima prelazak iz kluba u klub na istom savezu ( ima član 30/2 30 /4 ) Kada igrač prelazi u drugi savez tada se briše iz registra svog saveza i ide u bazu brisanih igrača pa kada se vraća na teritoriju saveza onda se "uzima" iz brisanih i prebacuje u određeni klub ( član 30/3) - članovi nisu bitni ja ću ih navesti ali je bitno polje da se ostavi. Igrač može biti još registrovan po osnovu dvojne registracije gde se takođe piše klub koji daje igrača i klub koji uzima igrača i registracije može biti kao ustupanje potpuno identično kao i dvojna registracija samo se u oba slučaja dodaje polje vreme na koje se ustupa 1 godina ili 6 meseci.Igrač može imati i ugovor sa klubom koji se uvodi datum početka, datum isteka ugovora i vrsta ugovora ( profesionalni, stipendijski ) ali to ću sam da rešavam kasnije .......................Znači u tabeli karijera treba da stoji napr. Vojvodina od 20.01.2011.15.08.2012 pa sledeći zapis je nov klub ( promena ) na pr Mladost od 15.08.2012 do 01.02.2014 godene .
 
Odgovor na temu

dr.iver
Student
Beograd

Član broj: 285680
Poruke: 14+1 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu24.01.2016. u 18:23 - pre 81 meseci
Uspeo sam da napravim neko rešenje. Za neku dalju nadogradnju bih ti preporučio da razmsliš o promeni same strukture baze i relacijama između tabela, jer trenutni model to u mnogome otežava. Ovo shvati kao dobronamerni savet.
Što se tiče rešenja, dodao sam novu formu IgracMainFrm na kojoj su prikazani svi igrači i odatle radiš sve operacije: registracija novog igrača, promena kluba, brisanje iz saveza. Ne razumem baš najbolje zašto se igrač koji menja savez briše iz tabele igrači i prebacuje u tabelu brisanih, ako postoji mogućnost za vraćanje. Ovo otežava praćenje karijere igrača. Možda treba razmisliti o opciji da se "arhivira" igrač kada se smatra da ne postoji mogućnost povratka u savez.
Pogedaj rešenje, pa javi kako radi.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

goran.c
nezaposlen
Kragujevac

Član broj: 247909
Poruke: 105
*.static.sbb.rs.+3 Profil

icon Re: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu25.01.2016. u 09:01 - pre 81 meseci
Hvala pogledaću pa ću da se javim. Što se tiče brisanja da bi bilo jasnije jedan igrač kada napusti savez na pr.FSG Kragujevca i ode u drugi on više nije član saveza Kragujevca i pamti se datum brisanja - napuštanja saveza, kada se vraća ponovo na teritoriju saveza on se upisuje ponovo ( uzima iz brisanih ) i registruje za klub sa teritorije saveza Kragujevca. Mislim da ću da prihvatim savet i utrradim registraciju igrača odvojeno gde bi mogli da se vide i igrači koji su članovi kluba i sl. Ako si voljan da napravimo bazu novu i funkcionalnu da ne bi opterećivali članove foruma da li mogu da ti pošaljem na tvoj mail ( Dr.Iver ) - ja ću da je radim a ti da se uključiš ako zatreba neki savet ili pomoć Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Prebacivanje podataka iz tabele u dugu tabelu

[ Pregleda: 1985 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.