Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PPPoE client - problem

[es] :: Wireless :: Mikrotik :: PPPoE client - problem

[ Pregleda: 2241 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
87.116.143.*



+2128 Profil

icon PPPoE client - problem27.09.2015. u 17:20 - pre 54 meseci
Zdravo drugari,

Evo muci me jedan zesci problem.

Na jednom MTu imaam 3 WLAN i imam problem da kad se, recimo ja diskonektujem sa mreze, ponovo konektujem na jedan od Wlana na kojem nisu klijenti ( pppoe ), svi se odjednom diskonektuju sa PPPoE. 3 Wlan kartice rade u bridge i sve normalno funkcionise osim ovog ogromnog problema. U cemu moze biti problem? Menjao sam gomilu Wi Fi kartica i problem ostaje. Na MTu je samo podignut PPPoE server, na 1 Ether dolazi net, a salje putem PPPoE servera klijentima. Ovo me vec duze vreme muci, cak sam konfigurisao nanovo sve i problem je i dalje tu.

Ako treba napisacu celu konfiguraciju MT-a.

(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

npero
Vojvodina

Član broj: 8831
Poruke: 307
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.bajmok.org


+10 Profil

icon Re: PPPoE client - problem27.09.2015. u 17:27 - pre 54 meseci
Lici da se bridge rekonfigurise kada se konektujes, promeni MAC kada interfejs postane aktivan ili nesto slicno.
Iz koga razloga ce ti uopste bridge u ovoj konfiguraciji, ovo ce ti samo bolje radi ako konfigurises bez bridge, moje licno misljenje, ja nikada ne bi stavio ovde bridge za ovo opisano sto radi ali nikada :) ?

Koja je verzija MT jesi slao supout Mikrotiku ?
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
87.116.143.*



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem27.09.2015. u 17:55 - pre 54 meseci
Ovo je samo za probu, pa kad se iskonfigurise, prebacice se na RB433AH, jer nemam trenutno pristup. licenca L4. inace je OS podignut na x86, verzija 5.26 level 4 je licenca i podrzava bridge, naravno. Sve kontam da je neka nekompatibilnost, jer stvarno ne znam sta bi moglo da bude. Sada su 2xCM9 i jedna 350GD kartica. Stavljao sam i 3xcm9, ali isto. Ova 350GD mi se bolje pokazala pa sam je ostavio.

Nisam pitao na sajtu za sada, reko mozda neko ovde zna iz prve ruke sta moze biti problem.

Mislis da probam bez bridge-a?

Mozes li na brzaka da mi napises kako to da uradim. Recimo da mi ostane jedan pppoe server, kako da uposlim sve 3 kartice da idu preko njega ili moram podizati 3 servera?

Stvarno katastrofa, kada pomislis da si resio problem, pojavi se drugi...:D A sve neke nebuloze mene snadju, hehee. Bice i ovo duga noc, vidi se iz spejs satla :)
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

bmarkovic06

Član broj: 301412
Poruke: 688



+61 Profil

icon Re: PPPoE client - problem30.09.2015. u 08:47 - pre 54 meseci
Podignes 3 servera za sve tri kartice sa istim profilom kojem ces ubaciti neki pool adresa i to je to. Uradis maskaradu preko ether1 za sve src adrese i vozi.
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
*.sbb.rs.



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem30.09.2015. u 09:18 - pre 54 meseci
Aha, ok, fala puno, tako cu i uraditi. Evo, sada sam restore neki praistorijski backup sa DHCP i PPPoE severom i za sada se samo par puta resetovali. E to mi je cudno, ili da radi ili ne, a nekad ok, nekad svi PPPoE klijenti se diskonektuju kada se neko uloguje na drugi WLAN. Doduse i ova konfiguracija je sa BRIDGE svi WLAN, i jedna pool ppoe i to je to. Neverovatno!

Pokusacu veceras tvoj predlog pa cemo videti, da sada ne akam...

Reci mi jos samo jednu stvar koja me buni..

Neku vece sam konfigurisao klot postavke, samo podigao pppoe server, pool...E sad, posto net dolazi na, recimo, Ether1, a tu je skopcan AG5-HP i konktuje se na provajdera sa PPPoE. Podignem ja PPPoE klijent u interfejsu, konektuje se na Ether1, dodam maskaradu na PPPoE out i sve sljaka do prvog restarta rutera. Ne znam koju adresu da stavim kao gateway.

Uradio samo identicno ovako:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Pppoe_server_with_profiles

Kada ne satavim nista, sve radi, ali samo do prvog restarta rutera. Koju adresu da stavim na gateway? Jel od provajdera? Koju i kako je saznati? Da li je dobijem na pppoe clijent-u od njega?

Izvini sto imam gomilu pitanja, ali ovo su sve stvari koje me koce da sve radi kako treba:D

Pozdrav! i hvala jos jednom!

(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

npero
Vojvodina

Član broj: 8831
Poruke: 307
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.bajmok.org


+10 Profil

icon Re: PPPoE client - problem30.09.2015. u 21:05 - pre 54 meseci
Getway treba da dobije od PPPoE konekcije od provajdera.
Saznas je tako kada se konktuje pogledas ali moze i ne mora nista da znaci mozes pri sledecem konektovanju dobiti adresu iz drugog poola gde je drugi getway to vec zavisi od tvog provajdera, po meni za ovako osnovnu konfiguraciju ostavi po defaultu da sam dodaje default rutu.

Ovo sto podesavas imas milion tutoriala na internetu google ce ti naci, ne ubacuj nikave backupove ko zna iz koje su verzije i sta je u njima, reset to default i lepo podesis, video, podesavao gomilu skoro istih konfiguracija radi to bez problema u gotovo bilo kojo verziji MT samo on nule podesis i to je to.
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
87.116.143.*



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem30.09.2015. u 22:01 - pre 54 meseci
E vidis, dobro si razumeo sta me buni. Ja kada ne upisem default rutu, dobije je od provajdera putem PPPoE, ali radi samo kada frisko podesim mikrotik. Posle restarta neta vise nema, ne mogu google da pingujem u ruteru...Ima dosta tih gateway-a koje sam pokupi, pa se tu zbunim sta je sta, i koji da dodam. Za nekih sat vremena krecem u ponovnu konfiguraciju.

Cek, pa i ako mi provajder pri svakom PPPoE konektovanju dodeli drugu adresu, zar ne bi trebalo i tako da radi, tj. sama ce se dodeliti u IP/Routes/Gateway?

Bas me razbija ovo, taman u sobi odradim, odem gore da ga zakacim na antene, pokusam dole da se konektujem PPPoE, a ono corak, neta vise nema, a pre minut dok nije bio restartovan i podesen, radio u FULLu. Vrag ga odneo...

Znaci, radim sa gornjeg linka Mikrotik wiki PPPoE with user...
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
87.116.143.*



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem01.10.2015. u 16:05 - pre 54 meseci
Uhh, kakav sam dijaabola...Resio sam to sto nema neta posle restarta. Kretenn je dodeljivao IP u PPP/profile/ default/local adress 10.10.10.1, pa mi PPPoE koji se kaci na provajdera, umesto njegov IP, uzme taj i on se pojavi u IP/ routes/ gateway i net, naravno ne moze da radi, jer u PPPoE klijentu pod profile stoji default:D

Sad je to sve ok. Sve sam ponovo konfigurisao i za sada nisam primetio da imam problem sa diskonektovanjem klijenata. Testiracu par dana, pa ako i dalje zeza, obrisacu bridge za wlan i ispodesavati ih ponaosob. Za sada sljaka :)

Hvala vam na javjanju!
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

alekksandar
Aleksandar Stojanovic
sys admin, Dream AG
Aleksinac

Član broj: 305757
Poruke: 196
37.220.74.*

Sajt: www.dream-bay.com


+18 Profil

icon Re: PPPoE client - problem02.10.2015. u 15:56 - pre 54 meseci
Nemoras da skidas wlan kartice iz bridge-a. Mora da radi 100%
Ponavljanje je majka ucenja
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
87.116.143.*



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem03.10.2015. u 03:36 - pre 54 meseci
Za sada sve radi kako treba i nisam primetio da se klijenti rekonektuju. Kacio sam se na sva 3 wlan-a i uptime kod klijenata nepromenjen . Tako da izgleda da je to to. Zasto se pre ovoga rekonektovali, ostace nazalost misterija, a ako nekim slucajem skontam, javicu ovde.

Hvala vam ljudi jos jednom!
Pozdrav!
(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
*.sbb.rs.



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem20.11.2015. u 15:00 - pre 53 meseci
Aaaaaaaa, ne vredi drugovi i drugarice, nece pa nece.

Radilo je neko vreme zato sto se nisam diskonektovao sa WLAN, samo se po potrebi zakacim sa PPPoE.

2 kartice u bridge rade bez ijednog problema, a kada stavim trecu odmah kad se nakacim na nju, padnu svi PPPoE klijenti.

Kao sto rekoh, menjao sam kartice, jok
Sada sam promenio celi komp, reko mozda PCI slot zeza nesto ili pitaj dragog Boga sta jos i jok, problem ostao.
Sada sam probao da umesto Wlan, kao trecu bocnem Ether karticu, postavim je u bridge sa ostalim Wlan i potpuno isto se desava, cim bocnem LAN kabel u klijent komp, popadaju PPPoE svi.

Znaci, strava i uzas. Zasto nece 3 karte da rade, odnosno 4, jenda Ether dobija net i 3xWlan? Cudno je i to da bilo koja Wlan ili Ether ( kao 3 kartica ) i van bridge se ponasa potpuno isto, rusi sve klijente cim se nakacim.

KOnfiguracija MTa je skroz prosta, napisao sam gore odakle su podesavanja...tj. ova:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Pppoe_server_with_profiles

Ako neko zna ili nagadja sta moze biti problem, neka napise. Ja cu se u uho pretvoriti...

Necuveno da mene uvek strefi neka nebuloza... Gledam na tavanu lepe grede imam, samo jos kanapce da prebacim i da se otisnem...


(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

alekksandar
Aleksandar Stojanovic
sys admin, Dream AG
Aleksinac

Član broj: 305757
Poruke: 196
37.220.74.*

Sajt: www.dream-bay.com


+18 Profil

icon Re: PPPoE client - problem20.11.2015. u 16:09 - pre 53 meseci
mojNe da se besis, pogledaj IRQ na maticnoj ploci nemas li neki conflikt sa karticama, znaci lepo zakaci monitor i tastaturu pa pogledaj.
Ponavljanje je majka ucenja
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
*.sbb.rs.



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem20.11.2015. u 16:16 - pre 53 meseci
E to mi nije palo na pamet. Malo je verovatno, jer sam probao dve potpuno razlicite ploce, ali cu, naravno, i to da proverim. Sada trenutno nemam ni jedan monitor ovde, ali cu sutra da nabavim. Sve sam na slepo radio, cak nisam uspeo danas da odradim da se sama startuje kada nestane struje, jer ne mogu na slepo u BIOS da udjem. Hm, 3 Wlan kartice sam probao i jednu Ether i isto je.

Ok, to cu sutra da vidim, pa da se vesam :D


(c) 1982 sinclair research ltd
 
Odgovor na temu

gilopile
Dragan Jovanovic

Član broj: 173855
Poruke: 9648
*.sbb.rs.



+2128 Profil

icon Re: PPPoE client - problem21.11.2015. u 09:05 - pre 53 meseci
Update:

Sad sam ubacio Senao ( Prism ) karticu i sve radi kako treba, nema vise diskonektovanja kada se zakacim na nju. Hmmm, hmmm....

E sad, ucemu je problem, videcu vremenom. Nesto se izgleda ne mirisu kada su dve Wlan kartice istog proizvodjaca. Kada su 2x CM9, nece, probao vise komada kartica, tako da ne verujem da je do neispravnosti istih.

Sada su sve tri razlicite kartice i radi....

2x CM9 i GD350 nece, 1xCM9 i 2X 350GD, nece, a sada CM9, 350GD i Senao radi bez ikakvih problema, hmmmm, hmmmm, hmmmm

Senao je only B, ali za sada je neka, jer se samo ja kacim na nju da pristupam ruteru i da imam po malko neta, jer druge AP-e ne vidim iz sobe, a Senao, tj. jedna antena je usmerena ka meni :)

Kada budem imao snage, istrazicu ja to na tenane...

Hvala na pomoci i do slusanja :)

(c) 1982 sinclair research ltd
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Mikrotik :: PPPoE client - problem

[ Pregleda: 2241 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.