Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Query za filtriranje po naslovu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Query za filtriranje po naslovu

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 5609 | Odgovora: 43 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Query za filtriranje po naslovu04.08.2015. u 19:57 - pre 60 meseci
Imam dve tabele koje su u relaciji preko rednog broja,jedna je odmori,druga radnik....Tabela radnik ima polje postanski broj,i treba da bude to prikazano u detail bandu,a u subdetail da bude prikazano podaci za radnika....Kako to da uradim u query i da mi bude takav izvestaj...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu05.08.2015. u 15:05 - pre 60 meseci
Evo da malo pojasnim...Imam 2 tabele,jedna je radnik,druga odmori,meni treba izvestaj koji izgleda ovako....

postanski broj(11000)---------tabela radnik
ime i prezime (petar petrovic i tako sva imena u posti 11000)--------tabela radnik
trajanje odmora od - do(dva datuma,i svi datumi vezani za tog radnika) ----- tabela odmori
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu06.08.2015. u 19:29 - pre 60 meseci
Ima li neko da pomogne ili su svi na odmoru?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu06.08.2015. u 19:42 - pre 60 meseci
Ne znam da li dobro pratim, tebi trebaju podaci iz tri tabele? Stavi prvi kveri da čita poštanske brojeve (SELECT DISTINCT POSTANSKI_BROJ FROM ...),
druga child komponenta koja prikazuje podatke prema poštanskom broju (SELECT IME FROM RADNICI WHERE ZIP_CODE = :MasterZipCode) i u trećoj (koja je child source od druge) svi podaci o tom radniku.
Dakle prvo povežeš sve kverije i datasourcove i onda ih dodeliš reportu. Za test napravi običnu formu sa tri grida gde je svaki vezan za jedan kveri i onda prati da li se pomeranjem aktivnog sloga u prvom i drugom gridu menjaju podaci u drugom i trećem.

 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu06.08.2015. u 21:23 - pre 60 meseci
Probacu ovo...ja imam napravljen query za izvestaj napravljen u access i on je ovakav:


SELECT Radnik.jpm, Radnik.ime, Radnik.prezime, Odmori.dana_ukupno, Odmori.dana1, Odmori.[1 deo OD], Odmori.[1 deo DO], Odmori.dana2, Odmori.[2 deo OD], Odmori.[2 deo DO], radno_mesto.naziv, Radnik.rbr, jpm.naziv
FROM radno_mesto INNER JOIN (jpm INNER JOIN (Radnik INNER JOIN Odmori ON Radnik.rbr = Odmori.rbr) ON jpm.jpm = Radnik.jpm) ON radno_mesto.rm = Radnik.rm
WHERE (((Odmori.godina)=[Unesite željenu godinu:]));


i on radi i u Delphiju,skoro pa isti ovakav,samo bez dela sa where....ali ne prikazuje dobro podatke....
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu06.08.2015. u 21:29 - pre 60 meseci
Tu imaš veliki join koji spaja podatke iz više tabela. Ako hoceš njega koristiti onda moraš sve podatke u QuickReportu ručno zadavati, ako želiš automatiku onda moraš raditi kako je QR i predviđen da radi, dakle preko posebnih master-child kverija, svaki za svoj deo posla.
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu06.08.2015. u 23:35 - pre 60 meseci
Imaš u demo primjerima od quickreporta jedan primjer koji radi jako slično ovome o čemu ti pričaš.
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 16:01 - pre 60 meseci
Igore,ako sam dobro razumeo napravim jedan details sa query select jpm from jpm,drugi child od prvog select prezime,ime from radnik where jpm =:jpm i treci child zavistan od prethodnog gde ce ici select od,do,dana from radnik
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 16:11 - pre 60 meseci
Da, tri kverija ti trebaju, prvi za listu postanskih brojeva (imas i primer kako da to dobijes) pa na njega kacis kveri za radnike i opet na njega kveri za odmor radnika.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 16:34 - pre 60 meseci
Evo sada sam probao,izlista sve postanske brojeve(jpm) ali u child nema imena i prezimena radnika u tim postama
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 16:42 - pre 60 meseci
Nisi ih lepo povezao, pogledaj negde u Demo primerima Delphija, ima i jedan koji se tice Master-Detail relacije. Uradi jedan search kroz sve .dfm fajlove i trazi gde se spominje MasterSource pa idi redom i pogledaj sta rade i kako.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 21:00 - pre 60 meseci
Uspeo sam u prva dva levela da ih poredjam,dakle broj pose,ime i prezime radnika,ali mi nece da ispod svakog radnika izadje i kada je bio na odmoru...
query 1
select jpm,naziv from jpm

query2
select prezime,ime from radnik
where jpm =:jpm

query 3
select * from odmori
where rbr =:rbr


prvi query je detalis,drugi je subdetails i query 2 a treci sub details query 3 i nece mi to poslednje...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu07.08.2015. u 21:54 - pre 60 meseci
Taj treci mora da se referencira na drugi, a ti u drugom nigde nemas rbr polje.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 07:59 - pre 60 meseci
Stavio sam u drugi rbr,i opet nece....
drugi query je
select * from radnik
where jpm =:jpm
order by prezime



A kada napravim u trecem query select * from odmori
inner join radnik on (odmori.rbr = radnik.rbr)

Izlista mi sve radnike,ali posle spiska svih radnika za jednu postu izlista i datume god. odmora,a ja hocu da posle svakog radnik izadje njegov odmor...

[Ovu poruku je menjao popmilan76 dana 08.08.2015. u 09:35 GMT+1]
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 09:43 - pre 60 meseci
> Stavio sam u drugi rbr,i opet nece....

A da li si pravilno povezao data sourcove (MasterSource)? Proveri postavku, nešto propuštaš.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 12:24 - pre 60 meseci
Evo kako sam,znaci ova tri kverija sam postavio,i imam jedan details,i 2 sub details....
details je query 1,jedan sub je query 21,a drugi query 3....
query 2 i query 3 datasource je datasource 1,na koji je vezan query 1 ,znam da je neka glupost,ali ne znam sta...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 15:42 - pre 60 meseci
Kveri 3 je child kveri od kverija 2, dakle datasource mora biti na njemu.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 16:31 - pre 60 meseci
Igore,sada mi stampa izgleda kako treba da izgleda,ali podaci iz odmori nisu dobri,prikazuje odmore koji nemaju veze sa tim radnikom..
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 17:48 - pre 60 meseci
Nisu ti dobro povezani dataosurcevi ili ti nisu dobri upiti. Razmisli šta točno koji mora pokazivati i siguran sam da češ ih onda dobro povezati.
F
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: Query za filtriranje po naslovu08.08.2015. u 17:51 - pre 60 meseci
Ne znam, opet negde grešiš. Napravi novu formu i dodaj dva grida i vezi ih za kveri 2 i 3 (kveri jedan za sad izbaci). Isprobavaj sve varijante dok ne dobiješ normalnu master detail relaciju, kada to dobiješ dodaj i kveri 1 za koji ces nakaciti kveri 2.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Query za filtriranje po naslovu

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 5609 | Odgovora: 43 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.