Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kontroler i Autorize

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Kontroler i Autorize

[ Pregleda: 2164 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Kontroler i Autorize07.06.2015. u 12:29 - pre 56 meseci
Pozdrav!

Na kontroleru treba da proverim da li je user Autorize:

Code:
  [Authorize]
        public ActionResult Index()
        {
            
            return View();
        }


Ranije sam koristio System.Web.Security.Membership za rad sa userima, ali u ovom slučaju ne ( podaci se čuvaju u Session ).

Da li se može proveriti da li je user [Authorize] i da li se može uopšte podesiti "ručno" ?

Hvala!

Patak
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12607



+4568 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize07.06.2015. u 13:11 - pre 56 meseci
Mislim da moras koristiti Membership (ili mozda ovaj noviji sistem) da bi ti on automatski proveravao da li je user autorizovan.
Ako vec imas svoj sistem autorizacije/autentifikacije, ono sto bi mogao da uradis je da napravis custom membership provider u kojem ces wrap-ovati svoj sistem. Onda ce asp.net proveravati authorize preko njega a on dalje preko tvog sistema.
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize07.06.2015. u 13:25 - pre 56 meseci
Pozdrav!

Mislim da ću tako morati...

Hvala puno na pomoći!

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1324
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize07.06.2015. u 14:31 - pre 56 meseci
Ako koristiš custom authentikaciju/autorizaciju, nema potrebe da komplikuješ
sa implementacijom custom membership providera.

Jednostavno, napravi novu klasu koja nasleđuje FilterAttribute
i u njoj implementiraj IAuthorizationFilter interfejs.
Taj atribut posle lepi na kontrolere ili akcije.

http://geekswithblogs.net/bria...-mvc-authorization-filter.aspx
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize07.06.2015. u 20:22 - pre 56 meseci
Pozdrav!

Hvala puno!!!

Patak
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12607



+4568 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize07.06.2015. u 20:46 - pre 56 meseci
Zanimljivo. Mislio sam da je atribut Authorize samo flag ali zapravo je on taj koji obavlja proveru/filtriranje. Kul
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 16:55 - pre 56 meseci
Pozdrav!

ako može pomoć....

Kada krenem da kreiram klasu

Code:
public class Autorizacija:FilterAttribute,IAuthorizationFilter
  {
      public void OnAuthorization(AuthorizationContext filterContext)
      {
          
      }
  }


Kako da pomoću sesije ( u kojoj se čuva username kada se loguje )
podesim da je autorizovan ?

Ako se to radi drugačije molim za pomoć...

Patak
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1324
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 17:17 - pre 56 meseci
Kada je ulogovan, ne treba ništa da radiš, a kada nije, onda setuješ Context.Result na recimo redirekciju.
Evo ti Copy/Paste jedno parče mog koda koje ilustruje to:
Code:

            // Check if account is logged
            var Account = // Read from session
            if (Account != null) return; // User is logged, do nothing

            if (LoginRedirect)
            {
                // Redirect to login
                Context.Result = new RedirectToRouteResult(...);
            }
            else
            {
                // Redirect to not authorized
                Context.Result = new RedirectToRouteResult(...);
            }
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 17:28 - pre 56 meseci
Pozdrav!

Hvala puno!

 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 17:32 - pre 56 meseci
Pozdrav!

kada pokušam da dodelim vrednost iz session u variablu

var Account = Session["username"]; ---- prijavi grešku The name 'Session' does not exist in the current context

Molim za pomoć!

Hvala!
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1324
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 17:42 - pre 56 meseci
HttpContext.Current.Session, tako nekako...
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Kontroler i Autorize08.06.2015. u 17:46 - pre 56 meseci
Pozdrav!

Svaka čast!!

Hvala puno!

Sve radi odlično!

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: Kontroler i Autorize

[ Pregleda: 2164 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.