Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

lista akcija c#?

[es] :: .NET :: lista akcija c#?

[ Pregleda: 2479 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 200
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon lista akcija c#?03.04.2015. u 09:06 - pre 75 meseci
Pozdrav,

početnik sam u c#, trebam da pokupim spisak naziva akcija iz ActionList komponente koja je dodata na glavnu formu programa.

pokušao sam na ovaj način, al neće:
Code:

 private void button1_Click_2(object sender, EventArgs e)
        {
            List<Action> akcije = lista_akcija.Actions;

            foreach (var x in actions)
            {
                MessageBox.Show(x.Name);
            }
        }


Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: lista akcija c#?03.04.2015. u 09:28 - pre 75 meseci
Stavi breakpoint ovde i vidi sta sadrzi lista
Code (csharp):
List<Action> akcije = lista_akcija.Actions;

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 200
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: lista akcija c#?03.04.2015. u 09:47 - pre 75 meseci
Koristim Crad.Windows.Forms.Actions.ActionList i iz njega mi treba spisak.
Pokusao sam i sa ActionList.Actions[0].Name i da propustim kroz for petlju al nema povratna, tačnije ne postoji Name u property.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1236



+93 Profil

icon Re: lista akcija c#?03.04.2015. u 12:36 - pre 75 meseci
Odakle si preuzeo tu komponentu, i kako se ta komponenta uključuje i koristi u WinForms projektu? Da li možda nedostaje nekakva inicijalizacija komponente?

Takođe, koji je razlog zbog kojeg si dodao tu komponentu u projekat? Možda je za potrebnu funkcionalnost moguće iskoristiti postojeće .NET komponente, bez dodavanja komponenti s interneta.
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 200
*.mbb.telenor.rs.



+4 Profil

icon Re: lista akcija c#?03.04.2015. u 16:44 - pre 75 meseci
Preuzeo sam je sa neta, ActionList 1.3.

Koristim je da kreiram listu akcija (metoda) koje cu dodeljivati u MainMenu i koje se mogu dodeliti bilo kojoj komponenti tipa button, toolbar i sl. Taku metodu rada sam praktikovao u Delphi-ju, i funkcionisalo je ok.

Naime, zelim da smestim sve akcije (metoda) u bazu u jednu tabelu kako bih mogao korisnicima dodeliti prava pristupa samo za definisane metode, da nemoram menjati na svim dogadjaijima gde se ta metoda nalazi, tako sto cu za svakog korisnika, u odredjenoj tabeli, kreirati listu akcija u nekoj tabeli i dodeliti polje true/false koje ce odredjivati pristupnost i kroz for petlju izmenjati listu akcija na formi visiable= true ili false.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: lista akcija c#?

[ Pregleda: 2479 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.