Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa StreamReader-om

[es] :: .NET :: Problem sa StreamReader-om

[ Pregleda: 2923 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ZenMajstor
Faruk Hadzimurtezic
Sarajevo

Član broj: 21330
Poruke: 14
195.222.35.*



Profil

icon Problem sa StreamReader-om29.03.2004. u 11:39 - pre 244 meseci
Radim sa citanjem Connection stringa iz udl fajla. Napravio sam objekat StreamReader:


string pathToUdl = strPathToRunDir + "ConnectionString.udl";
FileStream fs = new FileStream(pathToUdl, FileMode.Open, FileAccess.Read, FileShare.None);
StreamReader strRead = new StreamReader(fs);

Javlja li su se izjesni problemi kad sam koristio metod .ReadLine() , pa sam debagirao i zakljucio da se za svaku liniju source koda pokazivac stream-a pomjerao na novi red sto po meni nema nikakve veze!? Naime, dodao sam deklaracije tri promjenjljive, i kad prodjem debagerom vidim da se vrijednost strRead.ReadLine() mijenja za svaku liniju koda:
int i = 0;
int j = 0;
int r = 0;
koji, naravno nema veze sa objektom strRead!!!
Da li neko zna zasto se ovo desava?
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.vic.bigpond.net.au



Profil

icon Re: Problem sa StreamReader-om29.03.2004. u 13:22 - pre 244 meseci
Vrednost koju ReadLine() vraća se menja ne sa linijama koda, nego sa svakim pozivom funkcije. Znači, ako tokom debagiranja pozoveš ReadLine() iz komandnog prozora tri puta, svaki put ćeš da dobiješ drugu liniju iz stream-a.
 
Odgovor na temu

ZenMajstor
Faruk Hadzimurtezic
Sarajevo

Član broj: 21330
Poruke: 14
195.222.35.*



Profil

icon Re: Problem sa StreamReader-om29.03.2004. u 13:29 - pre 244 meseci
Mislis da debug-er poziva metod ReadLine() tri puta, jer ja nisam pozvao u taj metod ni jednom!
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1343
*.bisinter.net



+311 Profil

icon Re: Problem sa StreamReader-om05.04.2004. u 07:02 - pre 244 meseci
Ako si u Watch-u stavio poziv funkciji onda ocekuj da ce ga debugger pozivati svaki put kada osvezava watch odnosno za svaku liniju koda koju izvrsis po jednom, zato bolje ispituj vrednost stringa u koji si ucitao liniju nego da ispitujes vrednost funkcije.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem sa StreamReader-om

[ Pregleda: 2923 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.