Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pocetnicki problem

[es] :: .NET :: pocetnicki problem

[ Pregleda: 4202 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
213.137.102.*



+26 Profil

icon pocetnicki problem26.03.2006. u 23:13 - pre 196 meseci
Code:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;

namespace Quiz
{
    public partial class Quiz : Form
    {
        public Quiz()
        {
            

            
            FileStream file = new FileStream("doc.txt", FileMode.OpenOrCreate, FileAccess.Read);

            
            StreamReader sr = new StreamReader(file);

             
            string s = sr.ReadToEnd();

            pitanje.Text = s;

            file.Close();
            sr.Close();

            InitializeComponent();
        }



zasto ovo nece da radi ??? pitanje.Text = s; bi trebalo da label postavi na vrednost iz fajla

[Ovu poruku je menjao Radovan__III dana 27.03.2006. u 00:14 GMT+1]
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 00:11 - pre 196 meseci
Pogledaj ovaj link:

http://msdn2.microsoft.com/en-...amreader.readtoend(VS.80).aspx

Kopiraj to u browser ...

Pozzzzz

[Ovu poruku je menjao sale83 dana 27.03.2006. u 01:13 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
213.137.102.*



+26 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 10:04 - pre 196 meseci
Nece, u ovom kodu sto sam ja postavi u prvom postu mi VS daje gresku i to na liniji
Code:
 pitanje.Text = s;


"Null refrerence exception was unhandled
Object reference not set to an instance of an object"

Kada uradim nesto ovako
Code:

 try
            {
                pitanje.Text = s;
            }
            catch
            {
            }


uspe da kompalira.

Kada stavim misa s u kodu
Code:
string s = sr.ReadToEnd();

vidim sadrzaj fajla tako da je citanje uradjeno dobro ali ne razumem zasto nece da ga upise u label

pokusao sam i ovo sa tog sajta
Code:
 using (StreamReader sr = new StreamReader("doc.txt"))
            {
                String line;
                // Read and display lines from the file until the end of 
                // the file is reached.
                while ((line = sr.ReadLine()) != null)
                {
                    
                        pitanje.Text = line;
                    
                  //  Console.WriteLine(line);
                }
            }


i opet nece.
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 10:16 - pre 196 meseci
Trenutno mi nije pri ruci C#

Ali sad sam pogledao u VB.NET-u i taj tvoj kod radi odlicno:

Code:


Imports System.IO.StreamReader
Public Class Form1


    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim S As String
        Dim file As IO.FileStream = New IO.FileStream("doc.txt", IO.FileMode.OpenOrCreate, IO.FileAccess.Read)


        Dim sr As IO.StreamReader = New IO.StreamReader(file)


        S = sr.ReadToEnd()

        pitanje.Text = S

        file.Close()
        sr.Close()

        InitializeComponent()
    End Sub
End Class


Da te pitam sto koristis bespotreban namespace ??

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;

Zar ti nije dovoljno

using System.IO;

??


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Sandra_G
Aleksandra Glusac
Programer

Član broj: 66979
Poruke: 68
*.mediaworksit.net.

ICQ: 298551171


Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 12:06 - pre 196 meseci
Mozda je problem u tome sto bi prvo trebalo da se pusti da se odradi InitializeComponent, pa onda da se ucita tekst u kontrolu - dakle, samo stavi metodu InitializeComponent pre tvoj koda, i trebalo bi da bude sve OK.
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. - Albert Einstein
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
213.137.102.*



+26 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 12:33 - pre 196 meseci
@sale83 using je generisao VS

@Sandra_G hvala, to je bilo resenje. ...
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

Sandra_G
Aleksandra Glusac
Programer

Član broj: 66979
Poruke: 68
*.mediaworksit.net.

ICQ: 298551171


Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 12:51 - pre 196 meseci
Nema na cemu, i drugi put :)
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. - Albert Einstein
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
213.137.102.*



+26 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 14:14 - pre 196 meseci
Da nebi otvarao temu evo jes jedan problem

ovo radi lepo
Code:
values = s.Split('&');


ali nemogu da splitujem string stringom ili izom karaktera tipa

Code:
values = s.Split('&&');


kako ovo da resim ?

mozete li mi dati neki link za api ( nesto kao api za javu u html formatu ili neki manual kao za php) kako bi lepo video sve parametre funkcije i koja sta vraca jel verovatno ovde treba samo neka druga funkcija da se koristi
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

Sandra_G
Aleksandra Glusac
Programer

Član broj: 66979
Poruke: 68
*.mediaworksit.net.

ICQ: 298551171


Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 14:47 - pre 196 meseci
Prva varijanta ti radi zato sto splitujes po jednom karakteru. '&&' nije karakter, vec je string, pa probaj nesto ovako:

string[] values = line.Split(new string[] {"&&"}, String.SplitOptions.RemoveEmptyEntries);

ili druga opcija za SplitOptions.


The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. - Albert Einstein
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: pocetnicki problem27.03.2006. u 22:19 - pre 196 meseci
Sandra_G je u pravu !!

Ali mislim da bi ovo trebalo da bude dovoljno:

Code:


string[] values = s.Split("&&");



Posto i ja se bavim PHP i pocitao sam dosta sto se tice PHP Manuela znam sta trazis!!

MSDN library je zakon !!

.NET Framework Class Library
String Class :
http://msdn2.microsoft.com/en-...rary/system.string(VS.80).aspx

Rad sa stringovima sve metode iz String Class-e ...
http://msdn2.microsoft.com/en-...tem.string_methods(VS.80).aspx

Overload List - mtehoda String.Split ()
http://msdn2.microsoft.com/en-...ystem.string.split(VS.80).aspx

Zapamti ako zelis da se bavis sa .NET-om tvoj najbolji POMOCNIK JE UPRAVO MSDN library!!

Pozzzzzz



[Ovu poruku je menjao sale83 dana 28.03.2006. u 00:35 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: pocetnicki problem

[ Pregleda: 4202 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.