Citat:
DeLacy:
U pitanju je Harlequin RIP za osvetljivač, i radi isključivo sa bravicom u ADB portu. Postoji i USB verzija bravice, ali bih morao da doplatim oko 500 US$. Zaista ne znam kako bi se ponašala na adapteru...
Čovek mi nudi b&w G3/350 za 500 evra, ali mi to izgleda nerealno visoko za računar koji je više od 5 godina star i brz kao Pentium II (bar u poslovima ripovanja).
Po meni, preskupo za tu mašinu, ja ne bih dao više od 300 evra za to, za 500 se sigurno može naći neka G4 mašina.
Možda da probaš da li će da radi sa USB to ADB adapterom, on je mnogo jeftiniji. Griffin je pravio (pravi?) iMate
http://www.griffintechnology.com/archive/imate/, Pop ga je svojevremeno imao u odredjenim količinama (podsetite me, jel ono beše neka verzija Quarka tražila dongle?), možda mu je ostao neki komad (
www.mac.co.yu, nema toga na sajtu, ali imaš broj telefona). Ili da nadješ nekog ko ima nešto slično da ti pozajmi pa da probaš da li će da radi i onda da kreneš u nabavku istog ako radi. Mislim da znam nekog ko je to kupio od Popa, raspitaću se da li je moguće obaviti pozajmicu.