Da bi se drzao ASCII standarda char type mora biti signed jer ASCII standard limitira 0 do 127 (-128 do 127).
Negde sam procitao da po default-u char je uvek signed sto meni odgovara. Na stackoverlow-u sam video odgovor da ne mora da znaci da je uvek signed sve zavisi od okruzenja.
Koristim VS 2013 u njihovoj compile dokumentaciji nisam nasao da se ovo pominje.
Pored ovoga imam nedoumicu u vezi ova tri tipa za char, signed char i unsigned char.
Do sada sam koristio char za tekstove i sve zivo. Da li bi neki moj program krsio standard ako koristim char za sve jer ipak on ide van ASCII standarda jer sadrzi 255. Mozda gresim ali zato postavljam ovu temu da mi neko pojasni ovaj deo.
Kad je preporucljivo koristiti unsigned char a kad samo char i kada samo signed char?
Par puta mi je palo na pamet da ASCII moze sadrzati 255 karaktera ali samo ako je unsigned jer unsigned prima 2x veci broj od signed.
Nemam pojma zapetljao sam se ovde i bicu vam zahvalan ako uspete da mi pomognete da resim ovu zavrzlamu u glavi.
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.