Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu

[es] :: Office :: Excel :: Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dusan N.
knjigovodja
B.Polje

Član broj: 291884
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu14.10.2014. u 10:18 - pre 82 meseci
Podake u tabelu unosim preko forme i to isključivo sa numeričke tastature.
Pošto uneseni podatak treba i da preračuna rezultat u labelu kao broj to se pojavljuje greška zavisno od unosa dec.zareza sa numeričke ili tekstualne tastature.
Šaljem uprošten primjer.

Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1290

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


+110 Profil

icon Re: Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu15.10.2014. u 15:52 - pre 82 meseci
Meni proradilo kada sam ispravno deklarisao promenljivu za očekivani tip podatka.

Code (vb):

Private Sub CommandButton1_Click()
Dim numInput As Double

    If IsNumeric(TextBox1.Value) _
        Then
            numInput = CDbl(TextBox1.Value)
        Else
            MsgBox "Unesite brojčanu vrijednost", , "Greška!"
            TextBox1.SetFocus
            Exit Sub
    End If

    ' TEST:

    Range("A2").Value = numInput

    Label2.Caption = numInput + 10
End Sub

Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
 
Odgovor na temu

lukarim
dado kekić
sss

Član broj: 292674
Poruke: 53
*.adsl.net.t-com.hr.



+3 Profil

icon Re: Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu15.10.2014. u 19:29 - pre 82 meseci
Može se upotrijebiti maleni trik a to bi izgledalo:

.............
Code:

....................
numInput =TextBox1.Value*1
.................


pomnožiti sa jedan.............bez replace, find substitute i sličnih stvari
jednostavnije je razumljivije bez deklaracija varijabili, za početnike idealno, naravno i za one ostale
koji muku muče sa tim zarezom u formama
 
Odgovor na temu

Dusan N.
knjigovodja
B.Polje

Član broj: 291884
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu17.10.2014. u 11:27 - pre 82 meseci
Zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Unos decimalnog zareza iz forme u tabelu

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.