Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

osvezavanje lcd mikroC

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: osvezavanje lcd mikroC

[ Pregleda: 2170 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-a-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon osvezavanje lcd mikroC29.08.2014. u 17:18 - pre 66 meseci
pozdarv,
imam problem sa osvezavanjem lcd-a http://store.comet.bg/download-file.php?id=466 . Moj enkoder koji sluzi za proemnu vrednosti dosta sporo radi.
Nije problem u enkoderu zato sto kada ga povezem na led displej radi perfektno i to sa istim kodom. Koristim lcd biblioteku iz mikroC-a i mislim da je problem
bas u vremenu izvrsavanja instrukcija koje osvezavaju lcd. Kada brzo okrecem enkoder na displeju se ne povecava ili smanjuje vrednost, vec moram polako da
okrecem da bi doslo do promene.
mst
 
Odgovor na temu

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292
Poruke: 2549



+8366 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC29.08.2014. u 17:37 - pre 66 meseci
Dotegni malo onaj otpornik gore desno u šemi i provjeri da li ti nešto ne fali u predzadnjoj liniji koda funkcije za lcd.
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-a-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC29.08.2014. u 21:19 - pre 66 meseci
haha...
dotego sam ga i nista, sta dalje?

mst
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15200
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: mysql.rs


+2313 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC29.08.2014. u 21:21 - pre 66 meseci
vidim da odinova kugla radi bolje od moje, mozda zato sto sam ja prestao da nosim burmu .. elem, pre nego krenes dalje

1. procitaj odinov odgovor
2. ako si razumeo odinov odgovor odradi sta ti je rekao i pici dalje, ako nisi razumeo odinov odgovor vrati se na tacku 1

ako ne razumes odinov odgovor ni posle 20 minuta razmisli da li si za taj posao ili ne

ako si razumeo i odradio sta ti je receno idemo dalje

neki fakti
1. skoro sav mikroe hw je super, odlicno je zamisljen, odlicno je izveden, nije lose hardwerski podrzan, ima tu i tamo poneki problem ali sve u svemu vrlo lepo
2. sav mikroe sw je tuga i ocaj
3. mikroC nije nista drugaciji od ostalog mikroe sw-a, kompajler je u blagu ruku prosecan a biblioteke su teska krsina
4. mikroC LCD biblioteka je poseban krs :(

e sad, malo detalja o LCD biblioteci, za pocetak ona ne koristi BUSY liniju uopste sto znaci da uvek tera LCD - SPORO, bez obzira da li ti imas brz ili spor lcd. Ako nadjes neki super spor nece raditi uopste, ako nadjes neki super brz radice sporo ...


dalje, vezano za tvoj projekat - enkoder nema nikakve veze sa lcd-om. ako ti se lcd sporo osvezava to je zato sto ga ti u kodu sporo osvezavas
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 13:40 - pre 66 meseci
pozz drustvo....
da li zna neko koliko traje komanda u mikroc kompajleru....
Lcd_Out(3,12,value_tmes);
....i kako to moze da se vidi ?
unapred hvala.
mst
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15200
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2313 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 14:02 - pre 66 meseci
pogledas lst koji ti izgenerise mikroc, on ima komentare, tacno ces
videti taj lcd_out gde pocinje i gde se zavrsava ..
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 14:25 - pre 66 meseci
da li si mislio na list ?

Code:
;dc6003-v00.c,1096 ::                 Lcd_Out(3,12,value_tmes);
0x27E0        0x0E03              MOVLW       3
0x27E2        0x6FCD              MOVWF       FARG_Lcd_Out_row, 1
0x27E4        0x0E0C              MOVLW       12
0x27E6        0x6FCE              MOVWF       FARG_Lcd_Out_column, 1
0x27E8        0xF1CFC06B          MOVFF       _value_tmes, FARG_Lcd_Out_text
0x27EC        0xF1D0C06C          MOVFF       _value_tmes+1, FARG_Lcd_Out_text+1
0x27F0        0xF001EC13          CALL        _Lcd_Out, 0
;dc6003-v00.c,1098 ::                 Lcd_Out(3,1,"time");


kako da izracunam vreme trajanja... ?
mst
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15200
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2313 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 14:31 - pre 66 meseci
pa koliko taktova traje instrukcija na picu?
koliko tu imas instrukcija?
i onda jos izbroj koliko imas instrukcija u _Lcd_Out
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 15:31 - pre 66 meseci
ako sam dobro izracunao ta instrukcija mi traje oko 2ms...meni je za precizan rad sa vremenom i osvezavanjem lcd displeja bitno da traje ..reda mikrosekunda
pitanje je postoji li neka rutina za prikaz na displeju koja je napisana rucno....a da traje manje vremena, tj da se zaobidje ta njihova (mikroc) biblioteka ?
pic radi na 8Mhz....i na maximumu je
mst
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15200
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2313 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 15:38 - pre 66 meseci
ima mnogo rutina pisanih rukom za lcd ali sam lcd je suvise spor da bi
to bilo reda mikrosekundi ... nesto si ti tu jako lose zamislio ...
vreme osvezavanja lcd-a ne treba da ti bude bitno za bilo sta .. to
treba da se radi u "sporom" glavnom delu programa .. ono gde je bitna
brzina treba da se desava na drugom mestu
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 16:04 - pre 66 meseci
a hteo sam da izbegnem prepravku velikog dela koda napisanog u mainu....al vidim da mi ne gine prebacivanje tog dela u interapt... i po tvom odgovoru je jasnije :)
mst
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15200
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2313 Profil

icon Re: osvezavanje lcd mikroC03.09.2014. u 17:38 - pre 66 meseci
ne moze drugacije ... pisanje po lcd-u zahteva ili da posle svakog
transfera cekas da proveris da li je lcd slobodan (tako sto citas busy
fleg na istom) ili da cekas "neko vreme" za koje ocekujes da ce lcd biti
slobodan. mikroC biblioteka koristi ovu drugu varijantu i ceka neke
milisekunde posle svakog transfera da bi lcd bio spreman, to stedi jedan
pin u radi sa lcd-om ali koristio obican ili super brz lcd nema razlike
a ako koristis neki bas spor nece raditi uopste .. sa druge strane kada
koristis citanje busy flega onda mozes sa vrlo brzim lcd-om da imas
mnogo brz refresh .. sve to u tvom slucaju nista ne znaci jer em nije
sigurno koliko vremena traje (nekad ce lcd brze a nekad sporije biti
spreman da primi sledecu naredbu, promenices lcd etc..) em ce uvek
trajati duze nego sto zelis ..
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: osvezavanje lcd mikroC

[ Pregleda: 2170 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.