Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

2 pitanja - sporost baze i sigurnost

[es] :: Access :: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost

[ Pregleda: 3274 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jazavac

Član broj: 22674
Poruke: 10
*.net.htnet.hr



Profil

icon 2 pitanja - sporost baze i sigurnost24.03.2004. u 00:15 - pre 213 meseci
1. Radim u visual basicu i koristim access bazu. Podatke iz baze ucitam u listbox (style je checkbox, ili kako vec) i sad npr. oznacim 2 iz te liste, ali ne refresha pravilno bazu (ispod brisanja stavim da ponovno ucita podatke), ali ne ucitaju se pravilno u listu (u listi postoje, medjutim u bazi ih nema). Ako probam vise puta kliknuti na brisanje (bez da oznacim bilo koji element u listi), onda se nakon vise tipkanja, pravilno refresha. U cemu je problem? Inace, to sam rijesio na jedan prilicno blesav nacin, traljavo je, i zelim da bude normalno (rijesio sam s for petljom, da odredjeni put refresha :))

2. Kako najbolje zastititi access bazu? Onaj password se probije odmah, kako mogu zastititi da nitko ne moze brisati ni upisivati podatke u bazu?
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost24.03.2004. u 16:02 - pre 213 meseci
Kako zastititi bazu: vidi topic http://www.elitesecurity.org/tema/47193
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost24.03.2004. u 19:23 - pre 213 meseci
1. Nemoj da radis refresh (pretpostavljam da punis list box ponovo svaki put). Brisanje iz baze radi nekom funkcijom koja vrati True/False (uspelo/nije uspelo) i ako vrati True obrisi samo te iteme iz listboxa.
 
Odgovor na temu

Jazavac

Član broj: 22674
Poruke: 10
*.net.htnet.hr



Profil

icon Re: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost24.03.2004. u 22:42 - pre 213 meseci
Da, uvijek punim listu ponovno. Hmm, moze malo pojasnjenje? Ne kuzim bas ovo s true, false.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost25.03.2004. u 09:35 - pre 213 meseci
Code:

Private Sub cmdBrisanje_Click()
    If m_BrisiSelektovaneIteme Then
        'brisi seletovane iteme iz listboxa
    End If
End Sub

Private Function m_BrisiSelektovaneIteme() As Boolean
On Error GoTo Proc_Error
    
    ' ovde ide kod za brisanje iz baze
    ' moze transakcija ili sta god vec ...

    m_BrisiSelektovaneIteme = True
    
    Exit Function
Proc_Error:
    m_BrisiSelektovaneIteme = False
End Function

 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: 2 pitanja - sporost baze i sigurnost

[ Pregleda: 3274 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.