Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa TMS componentama

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa TMS componentama

[ Pregleda: 1856 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 313
*.dlp216.bih.net.ba.



+18 Profil

icon Problem sa TMS componentama10.04.2014. u 00:24 - pre 84 meseci
Kada napravim template od tms AdvGlowButton komponente primjetio sam da mi se desavaju neke
radnje odnosno procedure koje uopce nisam napisao niti se nalaze u kodu izvrsavanja komponente;
Kada istu komponentu zamjenim obicnom Button komponentom i u dogadjaj onclick ubacim isti
kod, nemam problema sa izvsavanjem.
Zakljucio sam da komponenta odnekud kopira dio koda ali ne mogu naci gdje da to nadjem, tj da onemogucim
komponentu da kopira taj dio koda.
 
Odgovor na temu

komplikator
Programer / sys. inženjering
CRO

Član broj: 29755
Poruke: 158
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 13387003


+8 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama10.04.2014. u 07:16 - pre 84 meseci
Kad radiš template... misliš radiš formu koju kasnije naslijeđuješ?

I kontrola ti sama generira i ubacuje neki dio koda ili samo poziva neke čudne procedure?

Da nisi možda kopirao jednu kontrolu više puta pa kopirana kontrola automatski kopira i event handler OnClick one prve izvorne kontrole?

Imaš li nešto od Delphi add-ona tipa cnPack-a? cnPack zna nekad raditi zbrku. Editiraš li formu u text view-u i koju verziju Delphija imaš?

Pogledaš li sourceve vidjet ćeš da TMS kontrole dosta toga rade "nešto drugačije", imaju svoje hookove i sl. no to se nigdje ne manifestira na tvojim sourcevima.
Koristim TMS control pack već gotovo 4 godine i nikad nisam imao takvih problema. Tek s vremena na vrijeme mi memmory manager javi neki zbilja sićušni neoslobođeni dio memorije gdje im nešto iscuri ili mi znaju čudnovato raditi TAdvToolbari koji mi na naslijeđenim kontrolama izmješaju spacere i tipke no ove tvoje probleme nisam nikad imao.

Daj malo preciznije, neki dio koda ili sl.
God is real unless is declared as integer.
 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 313
37.203.95.*



+18 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama10.04.2014. u 09:11 - pre 84 meseci
Pravljene su greske kod vrlo jednostavne operacije.
Npr napravio sam template komponentu na kojoj su bile komponente
DBLookupComboBox1 koja je bila povezana sa cjenovnikom
medjutim u modulu prodaje cjene su se vukle sa prodajnih cijena
a u modulu medjuskladisnica izlazna cijena je bila srednja nabavna
koja je se izracunavala.
Isti kod je ubacen u 2 komponenete tj button od TMS i obicni button.
kod tms se u dokument uporno ubacivala vrijednost prodajne cijene
koja se na navedenoj formi niti u jednoj liniji koda nije niti spomenula,
dok je u obicnoj komponenti to radilo bez problema. Dakle nije do unesenog
koda. Greska se nije mogla ispraviti niti u slucaju da sam ubacio novu TMS button komponentu
sa drugim nazivom, dakle uporno su kopirani dogadjaji iz druge forme a da ja na ovoj ne mogu vidjeti
odakle tj kako.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 793
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.



+61 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama10.04.2014. u 09:38 - pre 84 meseci
Ajd paste-uj ovde samo interfaces te dve forme/modula. A mogao bi isto (interface) i za template komponentu koju si pravio.

Pozz
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2654



+73 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama10.04.2014. u 09:51 - pre 84 meseci
Ne deluje verovatno da će komponenta strimovati kod iz jedne forme u nju samu i potom ga pozvati, u krajnjem slučaju to možeš sam proveriti uvidom u dfm. Ako je tu sve čisto, greška je u tvom delu. I pre testiranja uradi rebuild all, neka stara verzija dcu može da izazove čudne efekte.
 
Odgovor na temu

komplikator
Programer / sys. inženjering
CRO

Član broj: 29755
Poruke: 158
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 13387003


+8 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama11.04.2014. u 07:26 - pre 84 meseci
Možda ti u u templateo nedostaje neki Self, umjesto neke hardcodirane vrijednosti ownera ili tako nešto?
Kao što sam već napisao, TMS kontrole imaju svoja riješenja oko osvježavanja i okidanja eventa.


I malo offtopic

Btw, kad već spominješ DBLookupComboBox, ja sam često koristio DBLookupComboBox za očitavanje nekih lookup vrijednosti gdje mi je KeyValue trebao kao podatak za npr. okidanje neke store za report ili sl.

Na žalost TAdvDBLookupComboBox nema property KeyValue i koncept je pao u vodu. No smudrio sam se i napisao class helper funkciju kojom dođem do zaštićenog polja.

Pa ako kome zatreba:

Code:

type
  ITLookupComboBox = class helper for TAdvDBLookupComboBox
  public
    function GetKeyValue: Variant;
  end;

function ITLookupComboBox.GetKeyValue: Variant;
  begin
    result := Self.ListSource.DataSet.FieldByName( Self.KeyField ).Value;
  end;

God is real unless is declared as integer.
 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 313
*.pppoe17824.bih.net.ba.



+18 Profil

icon Re: Problem sa TMS componentama01.05.2014. u 00:35 - pre 83 meseci
Upravo sam otkrio da nije samo problem u TMS komponentama vec mi se isti problem javlja i na
nekim ostalim standardnim vcl.

Npr ako sam komponentu DBEdit1 spojio na polje Query1NekoPolje1 i nakon nekog vremena
u Query1 obrisem NekoPolje1 a umjesto njega DBEdit1 spojim na neko drugo polje npr Query1Polje8
sve normalno prodje, debug i sve ostalo i kad pokrenem program dobijem gresku kako
DBEdit1 nije spojeno na polje koje vise i ne postoji tj Query1NekoPolje1.
Gresku mi javlja i kad obrisem komponentu DBEdit1 i naziv iste se nigdje ne nalazi u kodu
bar meni vidljivom.

Takodjer sam utvrdio da se ovaj problem javlja samo u slucaju kad se baza nalazi na DataModule
a kad se nalazi na formi na kojoj su komponente to se ne desava.




[Ovu poruku je menjao XGhost dana 01.05.2014. u 13:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa TMS componentama

[ Pregleda: 1856 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.