Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomeranje Labela C#

[es] :: .NET :: Pomeranje Labela C#

[ Pregleda: 2913 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danchi88

Član broj: 239956
Poruke: 12
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Pomeranje Labela C#07.02.2014. u 19:48 - pre 100 meseci
Imam kratko pitanje, da li je neko od vas pravio aplikaciju gde na winformi ima labela sa mogucnoscu pomeranja pozicije?
Ako jeste, da li ste ikad labelu pomerali u deo forme gde morate skrolovati na desno recimo(kada je maximizovana forma, vi hocete da pomerite u neki deo koji trenutno nije vidljiv) ?
Ako jeste, da li ste snimali labeline pozicije u bazu podataka i kasnije iscitavali ih ?
Ako je i ovde vas odgovor da, da li vam se labela prilikom prikazivanje forme pojavila na istoj poziciji gde ste je snimili ?
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 14:24 - pre 100 meseci
Jel ti ovo domaci zadatak?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

danchi88

Član broj: 239956
Poruke: 12
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 14:30 - pre 100 meseci
Nije, nego ja imam problem. Sve sam odradio, u bazu snima tacnu vrednost gde se nalazi ta labela, i kada je ocitava dobija nazad tacnu vrednost, ali jednostavno labela nije na istom mestu... A ako upisem rucno neku vrednost ona se tamo nadje.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 14:37 - pre 100 meseci
Slobodno postavi ovde sta si uradio, oznaci gde imas gresku.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

danchi88

Član broj: 239956
Poruke: 12
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 14:45 - pre 100 meseci
private void lb_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
isDragging = true;
clickOffsetX = e.X;
clickOffsetY = e.Y;
}

private void lb_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
{
if (e.Button == MouseButtons.Left)
{
if (isDragging == true)
{
Label lb = (Label)sender;
lb.Left = e.X + lb.Left - clickOffsetX;
lbr.Top = e.Y + lb.Top - clickOffsetY;
}
}

}

private void lb_MouseUp(object sender, MouseEventArgs e)
{
lb.Location = new Point(lb.Location.X, (ro * itemHeight) + y);
strip.X = lb.Location.X;
stripsForUpdate.Add(strip);
}

private void frmTest_Load(object sender, EventArgs e)
{
for(int i=1;i<=strips.Count;i++)
{
lb.Location = new Point(strips[i-1].X,150);
this.Controls.Add(lb);
}

}
ja ovde x vucem iz baze i kao sto rekoh vrednost je ok, ona koja je snimljena i koja je loadovana. Ali labela nije na svom mestu. A ako rucno upisem neku vrednost od X, labela bude na toj poziciji :S.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1942
..106.109.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 14:53 - pre 100 meseci
Code:
private void frmTest_Load(object sender, EventArgs e)
{
    for(int i=1;i<=strips.Count;i++)
   {
      lb.Location = new Point(strips[i-1].X,150);
      this.Controls.Add(lb);
    }
}


Ovde će labela lb ostati na poslednjoj poziciji. Ne mogu da vidim da li imaš više labela koje si već kreirao u dizajneru (lb1, lb2, itd.), ili bi trebalo da napraviš novu labelu u svakom prolazu:

Code:
private void frmTest_Load(object sender, EventArgs e)
{
    for(int i=1;i<=strips.Count;i++)
   {
      var lbl = new Label();
      lbl.Text = "Hello.";
      lbl.Location = new Point(strips[i-1].X,150);
      this.Controls.Add(lbl);
    }
}
 
Odgovor na temu

danchi88

Član broj: 239956
Poruke: 12
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#08.02.2014. u 15:12 - pre 100 meseci
U svakom prolazu pravim novu, jer ima vise. Ja se izvinjvam pravi kod ide ovako
Code:

private void frmTest_Load(object sender, EventArgs e)
{

    for(int i=1;i<=strips.Count;i++)
   {
      Label lbl = new Label();
      lb.Name = "Hello.";
      lb.Location = new Point(strips[i-1].X,150);
      this.Controls.Add(lb);

    }

}
 

Kako ja gledam na ovaj deo koda jeste, da svaka labela dobija svoju vrednost i postavlja se na formu po odredjenim koordinatama. Ali iz nekog razloga nece da postavi po X koordinati koja je u bazi.
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 368



+15 Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#10.02.2014. u 08:19 - pre 100 meseci
Citat:
danchi88:A ako rucno upisem neku vrednost od X, labela bude na toj poziciji :S.
Ovo je moguce samo ako vrednost labeli rucno upisujes u nekom drugom momentu u odnosu na onaj kada to radis iz baze.
Mozda si zaboravio jos nesto da nam kazes: na primer da postoji neki kontejner koji sadrzi te labele, koji je npr anchorovan za neku stranu ili tako nesto.

Koje su vrednosti za strips[0] i label.Left pre i posle dodele kad stavis breakpoint?
 
Odgovor na temu

danchi88

Član broj: 239956
Poruke: 12
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomeranje Labela C#29.03.2014. u 09:15 - pre 99 meseci
Resio samo tako sto sam ukljucio vrednost skrolovanja.
Jer svaki put kada je skrolovano, program kao da resetuje vrednost pixela.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pomeranje Labela C#

[ Pregleda: 2913 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.