Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje u vezi for petlje

[es] :: Java :: Pitanje u vezi for petlje

[ Pregleda: 2110 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miljan9602
Nista

Član broj: 306356
Poruke: 98
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+3 Profil

icon Pitanje u vezi for petlje16.11.2013. u 22:19 - pre 93 meseci
Code:

public class PrimerZaFor 
{
    public static void main(String args[])
    {
        int n=10;
        for(n;n>10;n--)
            System.out.println("Otkucaj "+n);
    }

}


Zasto u for petlji ne moze samo da se stavi promenljiva na prvo mesto koja vec ima vrednost ? Nego mora da se doda vrednost promenljive u for petlji ?
 
Odgovor na temu

miljan9602
Nista

Član broj: 306356
Poruke: 98
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+3 Profil

icon Re: Pitanje u vezi for petlje16.11.2013. u 22:22 - pre 93 meseci
Mislim da sam skontao u cemu je fora, to je opseg vazenja promenljive, ako je promenljivoj vrednost data izvan for petlje ona ne moze da se menja u for petlji zato sto joj je vrednost data izvan for petlje, i kada god se vrednost neke promenljive da u for petlji ona ne moze da ide dalje iz te petlje, tj nece da vrednost vaziti izvan for petlje.
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3429
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Pitanje u vezi for petlje16.11.2013. u 23:02 - pre 93 meseci
Iskreno nisam razumeo tacno u cemu je problem, ali cini mi se da si nesto pogresno shvatio (u drugoj poruci). Objasni malo bolje sta je bio prvobitan problem da bi mogli da ti pomognemo.
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 799
*.teol.net.



+62 Profil

icon Re: Pitanje u vezi for petlje18.11.2013. u 10:17 - pre 93 meseci
A probaj ovako nesto

Code:

public class PrimerZaFor 
{
    public static void main(String args[])
    {
        int n=10;
        for( ; n > 10; n--)
            System.out.println("Otkucaj "+n);
    }

}


Pozz

P.S. A pazi primer for() petlje bez izlaza, nesto kao while(true)

Code:

  for( ; ; ) {
    ...
  }
 
Odgovor na temu

bloker
R. Srpska

Član broj: 79958
Poruke: 216
*.teol.net.



+3 Profil

icon Re: Pitanje u vezi for petlje18.11.2013. u 13:45 - pre 93 meseci
[quote]miljan9602
Code:

public class PrimerZaFor 
{
public static void main(String args[])
{
int n=10;
for(n;n>10;n--)
System.out.println("Otkucaj "+n);
}

}


Ovaj tvoj primjer nije dobar jer se uopšte ne ulazi u for petlju..

Kada je n=10 u for petlji se ispituje da li je 10>10 što nije ispunjen uslov i odma izlazi iz petlje.

i zašto ne pišeš for petlju u jednom redu ovako for(int n=10; n>100; n++), po meni ovo je dosta čitljivije..
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pitanje u vezi for petlje

[ Pregleda: 2110 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.