Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoć - savet oko BE file

[es] :: Access :: Pomoć - savet oko BE file

[ Pregleda: 2650 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mpaja
Milorad Pavlovic
Loznica

Član broj: 85296
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Pomoć - savet oko BE file29.09.2013. u 15:05 - pre 98 meseci
Molim iskusne majstore za savet

kakva su vaša iskustva da back end ne bude mdb nego mde file? BE su isključivo tabele!
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2739



+33 Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file29.09.2013. u 16:31 - pre 98 meseci
Koja je svrha toga? Mde datoteke zaključavaju programski kod i dizajn formi i izveštaja.
Tabele su slobodne za izmenu strukture i u .mdb i u .mde.
U .mde možeš da uđeš držeći taster Shift. Ako ga onemugićiš (programiranjem), postoji opasnost da nećeš moći da priđeš podacima u back-endu. Sigurnije je korisniku postaviti šifru za prilaz back-endu i opomenuti ga da su to njegovi podaci i da ne pokušava da išta menja van front-enda. Inače za profi provalnike ni ta šifra na bazi ni .mde fajl nije neka zaštita. Pitanje je samo koliki je izazov.
 
Odgovor na temu

mpaja
Milorad Pavlovic
Loznica

Član broj: 85296
Poruke: 110
212.200.132.*



Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 06:30 - pre 98 meseci
Ako se BE prebaci u mde, da li je brži pristup podacima?
 
Odgovor na temu

smal
Slobodan Maljković
Kragujevac, Srbija

Član broj: 228672
Poruke: 286
*.static.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 11:15 - pre 98 meseci
Nije. Kreiranjem mde fajla, kompajlira se VBA kod, pa se tako Front End aplikacija nešto brže izvršava. U BE bazi nema koda, tako da nema ni razloga da se snima kao mde.
 
Odgovor na temu

mpaja
Milorad Pavlovic
Loznica

Član broj: 85296
Poruke: 110
212.200.132.*



Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 12:25 - pre 98 meseci
Postoji li neki način da se ubrza pristup podacima?

FE je već u MDE, optimizovano koliko se može max, jedino što recorsource za formu nije do kraja optimizovan jer na njoj se nalazi tri povezane podforme pa tu malo "štuca", t.j. sporo je otvara jer je tabela velika
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
*.kbcnet.rs.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 12:52 - pre 98 meseci
Ako imate problem brzine otvaranja formi, a i sami kazete da imate vise podformi koje su referencirane na tabele sa puno atributa, to ukazuje na lose definisan model podataka. Prvo to morate razresiti a onda ostalo. Put kojim ste krenuli sa MDE nije put resenja Vaseg problema.
 
Odgovor na temu

smal
Slobodan Maljković
Kragujevac, Srbija

Član broj: 228672
Poruke: 286
*.static.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 13:11 - pre 98 meseci
Zoran je u pravu, kao i uvek. Ništa ne može popraviti loše modeliranu bazu i aplikaciju. Doduše, ponekad mali trikovi itekako umeju da pomognu.
Na pr. ako se uvede filter za Combo Box, pa Access onda ne vuče ceo recordsource za podformu, čini da oplikacija prosto "poleti"... Treba se igrati :)
 
Odgovor na temu

mpaja
Milorad Pavlovic
Loznica

Član broj: 85296
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć - savet oko BE file30.09.2013. u 19:24 - pre 98 meseci
Ma model podataka je OK, to je vec provereno. Mislim da je problem što se na jednoj formi - nosaču pojavljuju tri podforme koje su medjusobno zavisne. Mislim da je problem to što nisam koristio za recordsource SQL upit nego sam naveo ime tabele pa vuče sva polja a ne samo ona koja mi trebaju, probacu da to popravim. Valjda ce biti brži.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Pomoć - savet oko BE file

[ Pregleda: 2650 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.