Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da dodam access bazu u c#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da dodam access bazu u c#

[ Pregleda: 2652 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boguda
Belgrade

Član broj: 310711
Poruke: 100
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:20 - pre 77 meseci
radim projekat u visual studiu (c#) i ne znam kako da dodam access bazu

koristio sam konekcioni string tipa


string conString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=d:\zoran\moje baze\db1.mdb;
Persist Security Info=False;";

OleDbConnection conn = new OleDbConnection(conString);
conn.Open();

DataSet ds = new DataSet();

OleDbDataAdapter dap = new OleDbDataAdapter("select * from RADNIK", conn);
dap.Fill(ds);



ali izbacije gresku The 'Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine.

ako moze pomoc oko toga

bez blama
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:31 - pre 77 meseci
Da li imas ovo?
2007 Office System Driver: Data Connectivity Components: ovo je x86 verzija
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=23734


http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

boguda
Belgrade

Član broj: 310711
Poruke: 100
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:38 - pre 77 meseci
radio sam sa access-om 2003
imali to neke veze

Citat:
AMD guy: Da li imas ovo?
2007 Office System Driver: Data Connectivity Components: ovo je x86 verzija
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=23734

bez blama
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:46 - pre 77 meseci
ova verzija je za 2007 ali radi i na 2010, probaj mozda ce da radi na 2003.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

boguda
Belgrade

Član broj: 310711
Poruke: 100
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:51 - pre 77 meseci
ok proradilo je ali znam samo da je prikazem prego datagridview-a

moze li nekako da se prikaze bas tabela iz accessa jer mi ovako nerade neke osobine tipa da definisane stavke prikaze kao combo box-a
bez blama
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Kako da dodam access bazu u c#17.09.2013. u 16:57 - pre 77 meseci
Pa dataset ti moze da sadrzi jednu ili vise tabela i njihove relacije pa mozes da radis sa njima, ako si na to mislio.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da dodam access bazu u c#

[ Pregleda: 2652 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.