Helen
Član broj: 21424 Poruke: 11 *.beotel.net
|
Kupila sam polovni komp koji ima sledece karakteristike:
Intel Celeron 400 MHz, 10 GB, 128RAM, Belinea monitor 14’ ili 15’, integrisana graficka i zvucna, Cd rom 48x, bez zvucnika, ostalo je manje vise standardno. Placeno je 100 evra. Kupila sam zvucnike i Usb karticu i ugradila. Ta konfiguracija zadovoljava potrebe koriscenja neta, office programa. Jedino ne mogu da gledam vecinu DivX programa. Mogu neke, koje sam rezala na brzini 4x ali i kod njih dolazi do trenutnog zaustavljanja slike. Kada bih mogla da sredim taj problem ne bih uzimala drugi komp.
Na netu sam pronasla komp za 199 evra sa sledecim karakteristikama:
Pentium III Celeron 950MHz, MB ASUS, 256 MB SDRAM, HDD Maxtor 40GB, 17" Samsung monitor, GeForce 2 (32 MB), zvučna, mrežna kartica, flopi, tastatura, Logitech optički miš.
Medjutim, ne znam da li mogu da uzmem za ovaj moj 100 evra koje sam dala. Imam ponudu da dam moj komp, bez monitora za konfiguraciju slicnu gornjoj i da doplatim 100 evra. Meni se to cini previse jer bih za te pare i za one koje sam dala sa ovu dvojku dobila i monitor od 17’.
Moje pitanje je koliko bi trebalo da doplatim za ovakvu konfiguraciju? Da li postoji bolje resenje da npr. kupim polovnu graficku, ili procesor, jer ne znam koje od to dvoje je problem (ili oboje) za gledanje DivX-a?
Hvala svima na odgovorima.
|