Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.

[es] :: Java :: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6900 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.18.06.2013. u 20:44 - pre 82 meseci
Pošto sam početnik u JAVA programiranju a android se oslanja na JAVU zato sam ovde i otvorio temu, možda grešim.

Pokušavam da uradim jednu aplikaciju za prikupljanje podataka (sa terena) na mobilnom aparatu ili tabletu tako da kada dođem u kancelariju te prikupljene podatke prebacim na računar i uvezem u aplikaciju urađenu u MS Access.
Ono što meni izgleda jednostavno uraditi u accessu, to u ovom slučaju sa SQLite i JAVOM i nije baš. Već duže vreme čitam i gledam tutorijale ali mi uvek nešto nedostaje, pa bih molio za pomoć.
Poskidao sam sve alate za izradu aplikacije android SDK i eclipse.
Otprilike potrebna mi je neka forma (layout) sa poljima za unos podataka i dugme sa kojim ću otvariti drugu formu i unositi podatke. Nisu mi potrebni query niti bilo kakav pregled baze, samo sirovi unos podataka.

Imam urađen neki primer SQLite baze koja je u suštini slična prikupljanju podataka u mom slučaju, možda ću imati još neku tabelu ali ništa posebno.
Otvarao sam temu u forumu baza podataka ali nisam naišao na pomoć.
Hvala unapred.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+26 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.18.06.2013. u 23:13 - pre 82 meseci
Ok, sve je napisano osim problema ?

Napravi se jednostavna forma, na klik se pokupe podaci iz forme i upisu u bazu . Da li je tu problem? Ili je problem kada se zele prabaciti podaci iz sqlite baze u access ?
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.19.06.2013. u 07:32 - pre 82 meseci
"Napravi se jednostavna forma, na klik se pokupe podaci iz forme i upisu u bazu . Da li je tu problem? " da tu je problem.

I ja tako mislim da na klik pokupim podatke sa forme u bazu.

Sa accessom nije nikakav problem, tu bazu odlično povlačim sa svim ključevima. To je u accessu dosta jednostavno rešeno povezivanje formi i tabela.
SQLite bazu pravim uz pomoć SQLite manager-a.
Problem je što ne znam da te tabele povežem sa formama u Eclipsu.
U eclipsu se tamo pominje SQLhelper koji ne znam da aktiviram.
Jednostavno mi treba linija code-a koja povezuje tabele i forme i code koji puni tabele.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.19.06.2013. u 13:43 - pre 82 meseci
Mozda ovo pomogne:
http://www.androidhive.info/20...roid-sqlite-database-tutorial/
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.19.06.2013. u 17:39 - pre 82 meseci
Da, izgleda mi dobar primer ali ja sam u startu zapeo.
Prvi class kad napravim javlja mi se greška, nešto ne valja, a kada napravim "DatabaseHandler.java" on bude neaktivan.
U čemu je problem?




Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.19.06.2013. u 18:35 - pre 82 meseci
Citat:
srdrazic: Da, izgleda mi dobar primer ali ja sam u startu zapeo.
Prvi class kad napravim javlja mi se greška, nešto ne valja, a kada napravim "DatabaseHandler.java" on bude neaktivan.
U čemu je problem?





Ako si vec u startu zapeo, batali....
Nemoj TI da pravis klase kad su to ljudi vec napravili!!!!

Skines sa sajta izvorni kod i snimis ga negde na HD

U Eclipse izaberes:
1. Import
2. Existing Projects into Workspace
3. Izaberes folder gde si snimio izvorni kod i to je to....
4. Ukoliko nesto ne radi, izaberi: Android Tools > Fix Project Properties

 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.19.06.2013. u 19:49 - pre 82 meseci
E baš me ne ide, a ja uporan. Javlja mi opet grešku a Android fix project nije odradio greške.
Nemam ja nameru profesionalno da izrađujem aplikacije nego samo da iskoristim novi način prikupljanja podataka.
Jako bi mi koristilo za posao.
Hvala drugar.


Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bantu

Član broj: 38670
Poruke: 305
87.250.105.*



+27 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 07:44 - pre 82 meseci
Kreni prvo sa osnovama jave. To je nešto što moraš da znaš prije nego keneš sa bilo kakvim ozbiljnijim razvojem.

Možda i uspiješ to sada nekako na mišiće natjerati da proradi. Ali jedina stvar koja me više nervira od kad nešto ne radi je kad nešto radi a ja ne znam zašto. Zato, prvo java pa sve ostalo, u ovom slučaju zaboravi access jer ovo nema veze sa access-om.
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 09:21 - pre 82 meseci
Pa ja i ne pokušavam da razmišljam na JAVI misleći na access, tamo programiram u VBA. U access treba da uvezem podatke iz SQlite baze podataka a ne iz JAVE.
Ako je ozbiljan posao napraviti formu i povezati je sa bazom, e onda stvarno..., nemam šta da tražim.
A javu učiti iznova to mi dođe kao ubiti bika za kilo mesa. ;-)



Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 797
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 09:28 - pre 82 meseci

Citat:

A javu učiti iznova to mi dođe kao ubiti bika za kilo mesa. ;-)


Druze sa takvim stavom o programiranju nikada neces postati ozbiljan programer. Veruj mi i ja sam nekada radio VB i to kad je bio VB5, ali to je bilo sve Drag and drop komponente, double click, itd itd. To nije programiranje. Nego da bi naucio kako sve lepo radi, izvodji mesec dana i upoznaj se sa javom. Nece ti nikad skoditi visak znanja.
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3270
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: angelstudio.org


+372 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 09:30 - pre 82 meseci
Zašto pokušavaš da programiraš sa copy-paste? Otkud ti ideja da možeš da programiraš na taj način? Lepo ti čovek reče, nauči javu ili se mani toga.
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 10:12 - pre 82 meseci
Da li sam ja negde napisao da želim biti ozbiljan programer? Ne želim.
Pošto vidim da je tema poprilično posećena, jedino loto17 koji je hteo da mi pomogne i hvala mu na tome, a onda se neko javi pa kaže otkud ti ta ideja. Da i ja sam ljude savetovao da u VBA počnu iznova ali samo u slučaju kada nema ni konkretan primer niti zna šta hoće.
Većina je ovde počela sa kopiranjem tuđih kodova i slaganja u svoj program da se ne lažemo. To ću pokušati i ja, i nema nečega što mi se otelo da ne odradim.
Da napomenem, uopšte se ne bavim programiranjem nego mi to služi kao dodatak mojim aktivnostima vezane za posao kojim se bavim. Koristim na desetine software-a, tako da mi učenje novog programa prestavlja problem za koji nemam dovoljno vremena.
Ugledajte se na forum accessa, tamo ljudi i za banalnije stvari pomažu drugima iz entuzijazma. Tamo je najmanje pet ljudi aktivno sa ponuđenim rešenjima po svakom postu uključujući i administratora...kao da se trkaju.

Koliko nas zna PowerPoint u detalje, kada nam zatreba pogledamo par vežbi na youtube i napravimo prezentaciju i opet zaboravimo na njega, je li tako.

Ne bih da me pogrešno razumete, možda ja tražim previše a ne vidim, izvinjavam se..

Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+307 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 10:14 - pre 82 meseci
Citat:
srdrazic:Ako je ozbiljan posao napraviti formu i povezati je sa bazom, e onda stvarno..., nemam šta da tražim.


Pa i nije ozbiljan posao ali zahteva određeno predznanje.
Access je RAD alat koji kod nekih specifičnih stvari zaista svodi rad na banalnosti (drag-drop i par klikova mišem u wizardu).
On je baš prilagođen za jednostavno kreiranje data manipulation formi, što tebi i treba,
međutim Android i Java jednostavno nisu to i ne radi se uopšte po tom principu kao ni u većini drugih platformi.

Da bi uopšte došao do pravljenja te forme za Android, moraš prethodno da naučiš i savladaš nekoliko stvari.

1. Osnove Jave i deo frameworka i generalnih konstrukcija koji se tiču Androida.
2. Strukturu i organizaciju Android projekta, gde se šta stavlja, stvari oko automatskog generisanja koda, kompajliranje i tako to.
3. Dizajniranje View-a kroz xml - pravila, smernice, itd...
4. Lifecycle i princip rada Activity-ja.
5. Pristup i rad sa Sqlite bazom.

Na kraju, kad ovo imaš savladano samo pravljenje forme će biti par sati rada i biće relativno prosto.

Problem je što pokušavaš da dobiješ repenje copy-paste metodom, i sasvim je normalno da dobijaš greške
i da ne možeš da se snađeš i da ti apsolutno ništa nije jasno jer ti fali znanje o osnovnim konceptima.
Taj način učenja copy-paste i pokušaj-promašaj bukvalno jede vreme i živce a još mašiš suštinu i ništa na kraju ne naučiš.

Moja preporuka je da nađeš dobru knjigu za Android i početnike (bukvalno svaka knjiga pokriva ovo osnovno što tebi treba)
i to je (po meni) najlakši i najbrži put da uđeš u taj svet.
Možeš i preko video tutoriala, ali je to uglavnom tehnika i dosta stvari je izostavljeno, knjiga je knjiga.

Preporuke knjiga za Android:
Wrox - Beginning Android Application Development
Android Application Development for Dummies

Za neki uvod u Javu ne znam koje knjige su dobre.

Još da dodam da ovo što trebaš da naučiš stvarno nisu neke obimne stvari sa puno detalja i Android je relativno lak za savladati.
Ja sam ušao u pravljenje aplikacije posle jednog dana intenzivnog učenja o Androidu uz vrlo jaku osnovu.
Javu kao jezik nisam učio jer dolazim iz C# sveta, vrlo su slični i imaju manje više iste koncepte.
Sve ostalo sam učio usput, napraviti prvi korak je uvek najteže, posle je sve lakše.

[Ovu poruku je menjao dusans dana 20.06.2013. u 11:26 GMT+1]
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 10:29 - pre 82 meseci
Hvala, lepo pojašnjeno.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 13:43 - pre 82 meseci
@ srdrazic : Ako nije proradilo, u project.properties, umesto target=android-8
stavi npr:
target=android-15

Glavu gore, na ovom linku imas gomilu primera gde mozes puno stvari nauciti:
http://www.androidhive.info/
Kreni od prvog primera ....
Srecno!!!



[Ovu poruku je menjao loto17 dana 20.06.2013. u 15:09 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.20.06.2013. u 18:02 - pre 82 meseci
Jeste, tu je bio problem jer od ovih androida imao sam 7,10,13,15 i 17.
Hvala još jednom, vidi se ko je majstor.

Malo ću pogledati i ove primere iako sam ih već dosta pogledao.

Ne sviđa mi se što treba pisati mnogo klasa za malo efekata..

Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Andrej013

Član broj: 157053
Poruke: 321
*.nyc.res.rr.com.



+693 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.25.06.2013. u 03:22 - pre 82 meseci
za one koji zele da programiraju za android a imaju samo malko vise vremena od pokretaca teme, mislim da ce im ovo biti veoma korisno:
https://www.youtube.com/watch?...fVvz_LVvQUjiCc8lUT9aO0GsWA4uNe
lik na svom kanalu ima i listu tutoriala za SQLite, osnove jave, patterne, algoritme i sl. nisam naravno sve odgledao jer mi nije bilo potrebno, ali ono sto jesam je jasno objasnjeno.
 
Odgovor na temu

gabga
Konsultant,

Član broj: 292739
Poruke: 2
*.ericsson.net.



Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.15.07.2013. u 10:21 - pre 81 meseci
Ako ti je cilj samo prikupljanje podataka, pa imaš programe tipa Eksel za Android. Instaliraj takav, unosi u tabelu, prebaci datoteku na računar, eksportuj u csv i učitaj u koju god databazu hoćeš.

Možeš da krpiš iz različitih primera sa neta, ali velika je verovatnoća da ćeš da zaglaviš na nekoj banalnoj stvarčici jer moraš da poznaješ platformu za koju praviš aplikaciju.
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.15.07.2013. u 20:29 - pre 81 meseci
Da, probao sam. Taj excel je za unos nekoliko desetaka podataka i to je sve. Prvo teško je to pogađati prstima po ćelijama.
U ovom slučaju se radi o nekoliko hiljada podataka a za to je potrebna baza podataka a ne kalkulator tipa excel.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Stijak
Beograd

Član broj: 97934
Poruke: 300
*.adsl-2.sezampro.rs.

Sajt: www.stijak.com


+37 Profil

icon Re: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.28.05.2014. u 12:03 - pre 71 meseci
To ti je kao da hoćeš da razviješ full desktop aplikaciju da bi unio neke podatke. Besmisleno je i ne može copy-paste da te spase.

Jer imaš pristup mobilnom netu? Možeš da koristiš neke web forms. Npr google drive forms.
Imaš i na marketu nekih aplikacija tipa ove https://play.google.com/store/...com.devicemagic.androidx.forms koje vjerovatno omogućavaju i offline skupljanje podataka u formular (nisam koristio).

Tako da traži šta ti treba i unosi podatke, ili nauči android platformu i javu da bi sam mogao da razviješ, ili plati nekoga da ti razvije. Neko medjurešenje ne postoji.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Android aplikacija sa SQLite bazom podataka.

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6900 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.