Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Android baza podataka

[es] :: Baze podataka :: Android baza podataka

[ Pregleda: 3789 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Android baza podataka09.06.2013. u 18:20 - pre 82 meseci
Ima li neko iskustva sa formiranje baze podataka na Android platformi?
Porebno mi je da formiram dve tri tabele da su povezane i formom za unos podataka.
Na googleplay sam pronašao nekakav software "abcDB" koji u free varijanti dopušta jako malo, dok u verziji koja se plaća navodno sve je moguće napraviti čak i uvesti bazu podataka iz accessa i sql-a.
Ono što me je interesovalo a nisam mogao da shvatim da li se tabele mogu povezati index ključevima ili relationships?
Nisam je kupio da bih probao sve ovo jer bi možda uzalud bacio novac.

Ima li neko kakav predlog ili rešenje?
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 07:40 - pre 82 meseci
Kolega koji radi na Androidu koristi SQLite, besplatna je, koliko sam shvatio nema relacija među tabelama (ali provjeri ovu tvrdnju). Ima za Mozillu addon preglednik baze.

Ovdje imaš malo više sqlite
F
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 09:46 - pre 82 meseci
Što se tiče sql-a , ne trebaju mi nikakvi upiti jer imam desktop aplikaciju u MS Access-u u koju bi povlačio podatke unete na androidu.
Znači samo mi treba nekakava forma dopadljiva i lagana za unos podataka sa recimo tri tabele:
U jednoj su ,primera radi, polja- Opština; Grad ; Mesna zajednica.
u drugoj : objekti, naziv, ulica i broj...
u trećoj: vlasnici, telefon, email...

Kako ne bi u drugoj tabeli za svaki zapis ponovo upisivao opština, grad, MZ nego kao u drugim programima za baze, da mi indeksira drugu tabelu ili da ih poveže.

Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+307 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 10:13 - pre 82 meseci
Sve to što ti treba podržava Sqlite i ponaša se kao prava baza podataka i služi za čuvanje podataka.
Jedino što ti dolaziš iz Access sveta pa ti se tamo stuktura podataka
na neki način "automatski" pravi i kontroliše i sam GUI.

Na Androidu (a i u gotovo svim drugim platformama, .Net, Java, ...) baza je nezavisna od GUI-a,
tj. programski povezuješ GUI i bazu.

Trebaš da uradiš dizajn formi (xml layout) koristeći standardne widget-e za input polja i ostalo.
Te forme bi u principu bile Activity-s u tvom app-u.
U kodu activity-ja preko upita pozivaš Sqlite i zatim programski puniš vrednosti input widgeta.
Takođe programski uzimaš vrednosti iz input widgeta i preko upita update-uješ bazu.

 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 11:37 - pre 82 meseci
Uh, vidim ja da je to vama lako a meni špansko selo.
Shvatio sam da baze mogu biti nezavisne od forme (gui) to je ok, ali baš nisam siguran da bih to sam mogao napraviti pa sam se uzdao u gotova rešenja kao što je ovaj abcDB http://www.pocketsoft.ca/default.aspx software,
Uputstvo za upotrebu:http://www.pocketsoft.ca/misc/abcFINAL2009.pdf

Ja sam to mislio da je jednostavnije:
1. prva forma: Opština, grad, MZ i dugme za otvaranje druge forme,
2. druga forma: objekti, naziv, ulica i broj... i dugme za treću formu
3. treća forma: vlasnici, telefon, email...

Ovo je u accessu dosta jednostavno.
Ima li gde video tutorial?
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 19:44 - pre 82 meseci
A jedino mi pada youtube na pamet activity pa malo traži.

Ali moja preporuka je da kreneš čitati tutoriale od nule, ili da uzmeš neki jednostavniji gotovi primjer.
F
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android baza podataka10.06.2013. u 20:33 - pre 82 meseci
Ranije sam pokušavao sa JAVA-om ali mi ne ide, više sam orijentisan ka VBA.
Sve to meni ipak izgleda nekako komplikovano, onoliko linija code-a za samo jedno next dugme ...hm
Ako je toliko komplikovano napraviti tri forme i tri obične povezane tabele onda ću radije odustati.

Ako neko ima neki primer neka nesebično okači ;-)

Hvala na pomoći..
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 508



+13 Profil

icon Re: Android baza podataka18.06.2013. u 20:47 - pre 82 meseci
Može li neko da mi uradi primer na ovoj SQLite bazi da vidim kako to funkcioniše, dalje bih pokušao sam.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Android baza podataka

[ Pregleda: 3789 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.