Citat:
1. Zanima me može li se besplatno registrovatni domen (npr .com, .net i sl.) i kako?
NE! Svi placaju domene,domeni nigde nisu besplatni pa cak i ako nadjes besplatan com domen neko ce ga platiti umesto tebe.Tj postoji mogucnost da naletis na besplatan domen ali tako nesto ima svoje razne uslove koji su u sustini skuplji od samog domena.Pre nekoliko godina ja sam naleteo na akciju besplatnog registrovanja domena bez ikakvih uslova i to je nazalost trajalo samo godinu dana a posle toga su trazili za obnovu 10 x vise od standardne cene bez mogucnosti transferovanja tako da uvek mozes da se zeznes ukoliko se upustis u tako nesto a pritom na tom domenu razvijes neki sajt i ulozis svoje vreme i trud.
Citat:
Ako ikako može, da li postoji način da mu besplatno dodelim hosting prostor?
Mozes pronaci besplatan web hosting na vise mesta,evo ti preporuka odakle da pocnes da trazis
http://www.freewebhostingtalk.com/ ali opet kao u prethodnom odgovoru,ne moze nesto biti potpuno besplatno i savrseno jer taj neko ko ti daje besplatan hosting ima svoje troskove i na neki nacin mora da pokrije svoje troskove tako da nemoj da razmisljas o pokretanju nekog ozbiljnijeg projekta na besplatnom hostingu jer to posle moze mnogo da te kosta da se izvuces iz kandzi free hosting provajdera i predjes na normalan hosting.
Citat:
Npr. od starog računara da napravim veb sajt, ako se imalo razumem on bi trebao biti 0-24 uključen...
Ima li neko iskustva sa ovim, koliko troši struju, šta mi je sve potrebno za ovo, kakva od prilike konfiguracija računara treba biti...
Batali ovu pricu ako nemas iskustva a sto se tice cene potrosices vise struje nego da platis premium hosting.Hosting ces naci i za 10 eura godisnje a 10 eura struje ces potrositi za kratak period na to sto drzis ukljucen racunar 24 sata zbog jednog web sajta.