Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa dodavanjem css stila.

[es] :: Web dizajn i CSS :: Problem sa dodavanjem css stila.

[ Pregleda: 1620 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Problem sa dodavanjem css stila.18.04.2013. u 00:07 - pre 88 meseci
Pozdrav, imam problem koji cu vam objasniti pomocu prilozenih slika.



To izgleda ovako.



Problem je sto kada dodam ovo dugme koje je aj da kazem lajicki 'stilisano' u css-u funkcija za login ne radi i pored
unetih tacnih podataka za login on me prebaci na stranicu login.php i napise mi ''wrong password or username'' dok kada unesem te iste podatke za login (trenutno Korisnicko ime: admin Sifra: admin) i kliknem na ovo ne stilisano dugme login
sve funkcionise i kod me prebaci na stranicu galerija koju sam stavio provremeno za test.

Na prvoj slici sam oznacio tekst boksove crvenim strelicama jer bi i njima zeleo da dam stil u css-u ali kad pokusam
i dam im stil kod se ponasa isto kao i kod stilisanog dugmeta login.

Evo i php login stranice.I na njoj bi zeleo da izmenim ovo kada se unese pogresna sifra ili korisnicko ime da mi ne izbaci tekst ''wrong password or username'' nego da me prebaci na neku html stranicu koju bih kasnije napravio i prilagodio sajtu.

Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<?php

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];

if($username == 'admin' AND $password == 'admin')
{
header( 'Location:galerija.html');
}
else{
echo "wrong password or username";
}


?>
<body>
</body>
</html>


Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan.
 
Odgovor na temu

Insider_m
Web developer

Član broj: 290688
Poruke: 98
46.217.101.*



+7 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.18.04.2013. u 11:05 - pre 88 meseci
Prvo sta mogu da zabelezim, imas jednu formu u drugu formu sta ne znam dali je bash pravilno.
Isto i <label><input> .... Probaj srediti html kodu.

Nemas potrebu od <a> link, umesto to, na <input type="submit" ... /> dodaj ta klasa button-2 u koja pretpostavljam da ti je definirano "stilisano" dugme.
 
Odgovor na temu

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.19.04.2013. u 02:57 - pre 88 meseci
Uspem da nateram da ''stilisano'' dugme (koje je sad pod nazivom ''loginbutton'' radi uz vasu pomoc <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
samo sto mi se dugme malo razlikuje od ostalih na sajtu mada je jako mala razlika i ne mogu da mu dam naziv login vec automatski stoji sumbit.Nego tu se javio drugi problem
posto je ceo kod koji izvrsava funkciju login-a pod form tagom, i kada sam resio problem sa dugmetom donekle (sem samog naziva dugmeta) kada poljima u koje se pise korisnicko ime i sifra dam stil tako sto ubacim <form action="login.php" form id="boxlogin" method="post"> taj tag </form> koji stoji iza oba polja i dugmeta stilise mi i samo dugme i da mu novi stil kao
i tekst boksovima koji nije prikladan za login dugme.Kada tag form zatvorim iza oba polja a pre dugmeta login dugme se vrati u prvobitan stilisani oblik ali onda ne funkcionise.
Evo i slikovito.


Code:
<div class="boxloginn"><-------(dodato jos jedno n da bi ponistio stil div-a)
                                
                                <form action="login.php" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form></div>


Ovo radi i izgleda ovako:




Kada dam stil poljima kroz kod :

Code:
<div class="boxloginn"><-------(dodato jos jedno n da bi ponistio stil div-a)
                                
                                <form action="login.php" form id="boxlogin" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form></div>


uspem da dam stil poljima za korisnicko ime i sifru ali automatski i vec stilisanom dugmetu da drugi stil i to izgleda ovako i funkcionise.



I posle vise sati lupanja glavom dodje mi da dam stil div-u i da ga zatvorim odma iza polja za unos user-a i pass a pre dugmeta za login i to izgleda ovako i sve funkcionise samo Dreamweaver mi javlja da nesto nije u redu sa tim div tagom.

Code:
 <div class="boxlogin">
                                
                                <form action="login.php" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                </div>
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form>





I na web-u radi i izgleda kako sam zamislio.



Ostaje mi problem sa dodavanjem vise korisnickih imena i sifri u kodu

Code:
<?php

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];

if($username == 'admin' AND $password == 'admin')
{
header( 'Location:galerija.html');
}
else{
echo "wrong password or username";
}


?>
kao i preusmeravanje na html stranicu prilikom unosa pogresne sifre.

nadam se da sam dobro objasnio, uh namuci se :)
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
89.216.28.*



+44 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.19.04.2013. u 09:04 - pre 88 meseci
Uvek prvo uradi kod bez stilova i proveri kako radi, a posle šminkaj. Tvoj HTML kod svih primera nije validan.

Gledajući poslednji kod nisi na odgovarajuće mesto zatvorio div tag (potrebno je zatvoriti posle form).
Ali kako si naveo u tom slučaju ti ne radi login.
Proveri da li postoji neki javascript koji menja neku funkciju forme, jer sledeći kod mora raditi:

Code:
<div class="boxlogin">
<form action="login.php" method="post">
    <h7>Ime servisera:</h7>
       <input type="text" name="username" />
     <h7>Šifra:</h7>
       <input type="password" name="password" />

     <br/>

    <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
</form>
</div>


Ako ti ne radi probaj isti kod samo bez class="boxlogin" (za div tag).
Za dodavanje više korisničkih imena koristi niz...npr.

Code:
$users = array();
$passwords = array();

$users[] = "korisnik1";
$passwords[] = "korisnik1_sifra";

$users[] = "korisnik2";
$passwords[] = "korisnik2_sifra";

$users[] = "korisnik3";
$passwords[] = "korisnik3_sifra";


I onda samo uporediš da li korisnik postoji (funkcija in_array() ) i onda proveriš lozinku za istog.


I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.19.04.2013. u 15:22 - pre 88 meseci
Sam kod funkcionise, kod je ''suv'' bez stilova.

Code:
<form action="login.php" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7>
                                <input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7>
                                <input type="password" name="password" />
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form>


tek naknadno sam hteo da mu dam stil.

Probao sam sve mogucnosti (koje su mi pale na pamet jer se prvi put srecem sa css-om i php-om mada vrlo brzo napredujem nije mi neki bauk samo nemam nikog koga bih pitao za nesto pa sve sam probavam i kombinujem ) i znam da div treba da stoji iza taga form ali onda mi pokvari dugme za login koje treba da bude crno.Pokusao sam na sve nacine da skontam kako da dam stil i dugmetu i tekst poljima a da sam login funkcionise i to sam uspeo ali samo kada div tag zatvorim pre dugmeta login kodom:

Code:
 <div class="boxlogin">
                                
                                <form action="login.php" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                </div>
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form>

koji radi kako treba i oba stila su uredu i za tekst boksove i za dugme samo sto div tag nije ispravno zatvoren.
Na web-u to izgleda ovako


I kada probam bez stila u div tagu kada stil dodam kroz form opet ista stvar kada form tag zatvorim pre dugmeta login dugme ne funkcionise ali ostane mi crno kako i treba da bude.
Pravilno cod:
Code:
<form action="login.php" form id="boxlogin" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" class="loginbutton"/>
                                </form>



ovde je dugmetu dat stil kroz clasu mada kad pokusam da mu dam isto kroz form sto bi izgledalo
Code:
<form action="login.php" form id="boxlogin" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" form id="loginbutton"/>
                                </form>

to opet ne valja i sam kod funkcionise ali izgleda ovako:


a kada form tag zatvorim ovako (neispravno)
Code:
<form action="login.php" form id="boxlogin" method="post">
                                
                                <h7>Ime servisera:</h7><input type="text" name="username"/>
                                
                                <h7>Šifra:</h7><input type="password" name="password" />
                                </form>
                                
                                
                                <br/>
                                <input type="submit" formtarget="_blank" form id="loginbutton"/>
                                </form>
                                

dobijem ali tad login dugme ne reaguje ne funkcionise.
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.19.04.2013. u 23:49 - pre 88 meseci
Aj ti lepo zipuj fajlove zajedno sa stilom pa okači kao prilog. Mislim da je u pitanju neki kod ili stil koji nisi prikazao u komentarima.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.20.04.2013. u 10:47 - pre 88 meseci
Evo ga css, php i html ako bude nejasno i ne pregledno poslacu ti na mail ceo sajt.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.20.04.2013. u 16:42 - pre 88 meseci
Kao što sam i predpostavio imaš gomilu javascript (preko 10 za jednostavnu kontakt formu i login).
HTML ti se raspada (pogotovo u rezoluciji 1024x768, dok se u većim rezolucijama elementi div-a preklapaju).
Fale ti slike koje su definisane u .css fajlu: images/bg-top.jpg, images/row-top-tail.gif ...itd...
Slika koja treba da stoji kod submit dugmeta takođe ne postoji: background: url(../images/input-tail.gif) 0 0 repeat-x;
Koristiš cufon i neki font NewsGoth_BT_400.font.js koji nigde nije definisan već se koristi običan/osnovni Arial.
Fali ti reset.css i layout.css (definisani su u headeru)...

To je ono što sam uočio na prvi pogled, a ima baš dosta toga...

Inače, ovo tvoj stil za submit dugme:
Code:

.boxlogin input {
float: left;
width: 260px;
font-size: 15px;
line-height: 1.25em;
color: #222;
padding: 6px 10px 7px;
margin: 0;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
border: 1px solid #E5E5E5;
background: url(../images/input-tail.gif) 0 0 repeat-x;
border-radius: 9px;
-moz-border-radius: 9px;
-webkit-border-radius: 9px;
outline: none;


U komentarima (gde si priložio sliku) vidim da je u pitanju zaobljeno dugme sa crnom pozadinom.
Neki hotfix za dugme može da izgleda ovako (ti stilizuj po potrebi):
Code:

.boxlogin input[type=submit] {
background:#000; color:#fff;
    }

Ovaj kod dodaš u .css fajl, ali prvo trebaš ispraviti puno stvari pre toga...
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.20.04.2013. u 18:07 - pre 88 meseci
Jeste fali dosta toga jer nista nisam zipovao samo stranicu kontakt style.css i login.php poslacu ti ceo zipovan sajt na mail.Mail mi mozes poslati u pp.Hvala na vremenu i pomoci.
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.20.04.2013. u 18:49 - pre 88 meseci
Nema potrebe, a i nemam vremena da debagujem ceo kod (javascript, css, html...).

Probaj da testiraš po sistemu eliminacije: uklanjaj jedan po jedan javascript i testiraj. Onda kada proradi znaćeš koji javascript pravi problem...ili obrnuto izbaci sve javascript-e i ubacuj jedan po jedan...
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

ABC-Elektro
Novi Sad

Član broj: 296539
Poruke: 22
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem sa dodavanjem css stila.20.04.2013. u 19:54 - pre 88 meseci
Ma nisam ni mislio da mi ispravljate ceo kod :) nego samo da vidite sta je sa stilom tog dugmeta a kada budete imali sve na okupu bice lakse da shvatite zasto ne mogu da dodam stil.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Problem sa dodavanjem css stila.

[ Pregleda: 1620 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.