Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

FuelPHP framework

[es] :: PHP :: FuelPHP framework

[ Pregleda: 1314 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zetaxx018

Član broj: 311330
Poruke: 149
*.dynamic.sbb.rs.



+36 Profil

icon FuelPHP framework18.03.2013. u 21:11 - pre 103 meseci
Zanima me kako se kotira ovaj framework... Negde na netu sam procitao da ima malu zajednicu u odnosu npr CodeIgniter koji ima veliku.
Iz drugog ugla negde sam procitao da se dobro kotira... Pa je sve malo zbunjujuce.
Radim uglavnom u CI ali bih zeleo da se upoznam sa malo boljim framework-om, koji prati standarde php 5.3. Probao sam malo symfony, ali mije delovao dosta tesko i komplikovano, pa sam se odlucio za pocetak da nadjem nesto lakse, sto cemi zameniti mozda CI ali isto tako biti dobra osnova za zend , cake, symfony...
Nasao sam ovaj Fuel, ali se plasim da nije nesto nedovoljno zastupljeno, sa slabom podrskom pa da ne gubim vreme. Mozda neka druga preporuka?
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.80-202-253.nextgentel.com.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: FuelPHP framework18.03.2013. u 21:34 - pre 103 meseci
Koristio sam Fuel za nekoliko projekata, i mogu sve preporuke za njega da kazem. Ako se dobro secam, ekipa koja je radila CI je zapocela i razvijala Fuel.
Tako da je slican CI, samo je dosta ociscen. E sad, kako mi se cini malo se kaju nekim odlukama i resice da fuel promeni dobar deo Core-a, ali ce to uraditi lagano do verzije 2. Planiraju da ga razloze na kompomente koje ce ici preko kompozera, ali mislim da ce proci dosta vremena dok to ne zazivi.
U zadnje vreme se dosta spominje Laravel, upravo zbog toga sto v4 dobar deo komponenti (ako ne ceo FW i u potpunosti) ide kroz kompozer, kao komponente. Tako da mozes veoma veoma lako da zamenis neke od komponenti ili koristis neke druge ako ti tako vise odgovara. Definitivno prati poslenje smerove php communitija, veliki deo frejmworka je pokriven testovima, a takodje iskoriscava novine php 5.4 te je definitivno najnoviji sto se tice tehnologija. Ima solidan communiti i dosta njih prica o njemu. Imas neke tutorijale na tutsplus pa vidi mozda ti se uklopi u pricu.
Deluje kao da nije 3-day-wonder nego je ovde da ostane malo duze. Neke stvari su "zrelije" u fuelphp-u, ali kako deluje, verovatno je samo pitanje vremena kada ce laravel da dobije sve i mnogo vise od fuel-a
 
Odgovor na temu

miloshzorica

Član broj: 230048
Poruke: 408
64.62.201.*



+109 Profil

icon Re: FuelPHP framework24.03.2013. u 23:08 - pre 103 meseci
obzirom da je CI-based, prelazak ce ti biti lagan. mene je odusevio!

definitivno spada u one frameworks koji nisu fad nego they are here to stay

 
Odgovor na temu

zetaxx018

Član broj: 311330
Poruke: 149
*.dynamic.sbb.rs.



+36 Profil

icon Re: FuelPHP framework28.03.2013. u 12:35 - pre 103 meseci
Hvala na odgovorima... Pogledao sam i jedan i drugi par dana. Deluju ok.
Ali ima nesto sto me buni u startu. Zasnivaju se na MVC kao i CI. To je lepo.

Ali u CI ja u kontroleru pokupim podatke iz forme, i prosledim u model a tamo izvrsim insert, update, delete... Ili u model izvrsim select i vratim podatke u controler koji prosledi do view.

U Fuel , Laravel nije bas tako.

Kontroler pokupi podatke i odmah pravi User::create(); ili ->save() i snima u bazu. Model skoro da ne sluzi nicemu, osim sto sam u par primera video za validaciju. Malo je smesno, da kontroler poziva model da bi validirao podatke a ne za interakciju sa bazom. Ovo me bas zbunjuje, kakav je to MVC, i zasto logika nije stvarno podeljena..
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: FuelPHP framework

[ Pregleda: 1314 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.