Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko koristenja debugera

[es] :: C/C++ programiranje :: pomoc oko koristenja debugera

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net



Profil

icon pomoc oko koristenja debugera06.03.2004. u 18:08 - pre 226 meseci
Pozdrav,moze li mi neko objasniti kako se koristi debuger ?
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: pomoc oko koristenja debugera06.03.2004. u 18:14 - pre 226 meseci

Citat:
Pozdrav,moze li mi neko objasniti kako se koristi debuger ?
Debugger je alat koji pomaže otklanjanje grešaka u programima. On ti omogućava da program izvršavaš ne samo od početka do kraja bez prestanka, već i sa pauzama koje sam odrediš, sa prolaženjem kroz program liniju po liniju, sa posmatranjem (skoro) svih relevatnih veličina koje definišu stanje programa.

Da bi dobio konkretno uputstvo kako se debugger koristi, moraš da nam kažeš koje radno okruženje koristiš. Skoro svaki prevodilac ima svoj poseban debugger program, i ti programi teže da se razlikuju jedni od drugih.

f

 
Odgovor na temu

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net



Profil

icon Re: pomoc oko koristenja debugera06.03.2004. u 18:23 - pre 226 meseci
Kako sam ja jos pocetnik,jel se pod radnim okruzenjem podrazumjeva wxWindows,a compiler je Dev Cpp
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: pomoc oko koristenja debugera08.03.2004. u 14:37 - pre 226 meseci
Citat:
Kako sam ja jos pocetnik,jel se pod radnim okruzenjem podrazumjeva wxWindows,a compiler je Dev Cpp

Pa ne bas tako, ali ...
Dev-Cpp je IDE (moj slobodan prevod bi bio "Integrisano radno okruzenje"), koji u sebi ima editor, prijekt menadzer,...
Jednostavno receno u njemu pises programe i iz njega kompajliras/startujes program.

wxWindows (odnosno od 20.02.2004. se zove wxWidget- zbog spora sa Microsoftom) su otprilike kockice od kojih se slaze graficki interfejs - detaljnije procitaj na njihovom sajtu.

Ako hoces nesto poput Visual Studia ili C++ Bildera, a da je besplatno onda pogledaj http://visualwx.altervista.org/ .
wxWindows jeste dobar, mada je meni kao pocetniku bolje lezao FLTK http://www.fltk.org/ , ali ti sam izaberi svoj put ...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: pomoc oko koristenja debugera

[ Pregleda: 2672 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.