Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sa servera na server problem

[es] :: PHP :: Sa servera na server problem

[ Pregleda: 2535 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Sa servera na server problem29.10.2012. u 05:14 - pre 104 meseci
Pozdrav svima,

svojevremeno sam preko ove skipte, gde samo odkucam url i stisnem upload, prebacivao video klipove direkt sa njihovog servera na moj server. Sada su uveli login preko email adrese i lozinke i skipta mi vise ne radi...

Evo ga kod:

Code:
<center>
<p><span style="color:#3399FF;font-family:Arial;font-size:13px">
<strong style="font-weight: 400">Enter video URL for remote upload</strong></span></div>


</p>


<form method="post">
<input name="url" size="100" />
<input name="submit" type="submit" value="Upload" />
</form>
<?php

// maximum execution time in seconds
set_time_limit (2400 * 6000 * 6000);

if (!isset($_POST['submit'])) die();

// folder to save downloaded files to. must end with slash
$destination_folder = 'uploads/videos/';

$url = $_POST['url'];
$newfname = $destination_folder . basename($url);

$file = fopen ($url, "rb");
if ($file) {
  $newf = fopen ($newfname, "wb");

  if ($newf)
  while(!feof($file)) {
    fwrite($newf, fread($file, 1024 * 8 ), 1024 * 8 );
  }
}

if ($file) {
  fclose($file);
}

if ($newf) {
  fclose($newf);
}

?>


Ima li neko ideju?
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.static.sbb.rs.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 08:38 - pre 104 meseci
Iskoristi cURL za logovanje i povlacenje podataka sa tog servera.
...
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 12:15 - pre 104 meseci
kako? moze pomoc?
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 19:35 - pre 104 meseci
molim vas pomazite....

ne radi mi taj remote.php, a treba da se loguje na taj sajt, user name je tipa: [email protected] a pass: standardni

evo mucim se ne ide.

Unapred hvala svima
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 19:50 - pre 104 meseci
Nemke ti je već pomogao - uputio te je na pravo rešenje.
Kreni u realizaciju pa ako zapneš kaži gde je problem da pomažemo dalje.

Ako ti treba neko da ti to napravi onda to treba da objaviš na ovom forumu.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 20:03 - pre 104 meseci
bi ja napravio al ne mogu da skontam sta je komsija sa erepublik rekao :(
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 20:22 - pre 104 meseci
probao sam ovako:

Code:
$username = 'myuser';
$password = 'mypass';
$loginUrl = 'http://www.example.com/login/';

//init curl
$ch = curl_init();

//Set the URL to work with
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $loginUrl);

// ENABLE HTTP POST
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);

//Set the post parameters
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, 'user='.$username.'&pass='.$password);

//Handle cookies for the login
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');

//Setting CURLOPT_RETURNTRANSFER variable to 1 will force cURL
//not to print out the results of its query.
//Instead, it will return the results as a string return value
//from curl_exec() instead of the usual true/false.
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

//execute the request (the login)
$store = curl_exec($ch);

//the login is now done and you can continue to get the
//protected content.

//set the URL to the protected file
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://www.example.com/protected/download.zip');

//execute the request
$content = curl_exec($ch);

//save the data to disk
file_put_contents('~/download.zip', $content);


nece :(
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 23:08 - pre 104 meseci
Stavi CURLOPT_COOKIEFILE sa istom putanjom kao CURLOPT_COOKIEJAR i proveri da li su samo ta polja dovoljna (user i pass) gledajući source stranice, kao i nazive tih polja.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem29.10.2012. u 23:17 - pre 104 meseci
Citat:
Warning: file_put_contents(uploads/videos/) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Is a directory in /home/gledajfi/public_html/remoter.php on line 55


eto sad mi ovo izbacuje :/
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 02:16 - pre 104 meseci
probao sam ovu skriptu:
Code:
http://abdussamad.com/archives/63-Server-to-Server-file-transfer-script.html


ali negde gresim
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
176.106.121.*



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 09:23 - pre 104 meseci
jel moguce da hosting tog sajta stavlja zabranu ili gresim u loginu?
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.static.sbb.rs.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 10:49 - pre 104 meseci
Moras prvo da vidis koji je tip logovanja, ako ide preko htaccess-a onda samo u URL koji svlacis dodas username i password, tj. ovako nesto:

http://username:[email protected]/nesto/nesto/

Ako se logujes preko forme neke onda pogledaj source te stranice (ili jos bolje preko firebug-a ako znas da ga koristis),
pa vidi gde vodi ta forma i sta salje od podataka. Uglavnom se salju samo user i pass, ali se desi da ima i neki token,
u tom slucaju moras prvo da pokupis stranicu za logovanje, isparsiras je, izvuces token i onda ga standardno posaljes
sa ostalim podacima tamo gde forma vodi.

P.S. Pozdrav za erep kolegu :P
...
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
176.106.121.*



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 11:09 - pre 104 meseci
Jednostavno ne ide pa ne ide...

Code:
var $url            = "http://37.128.191.200/login.php"; // (string) Requested URL



                var $useragent      = "HTTP_USER_AGENT"; // (string) User Agent signature (act as ?)

                var $referer        = "http://37.128.191.200/login2.php"; // (string) Referer URL

                var $accept         = "mp4"; // (string) Accept what ?

                var $userid         = "xxxxx"; // (string) HTTP Authentication Userid

                var $password       = "xxxxx"; // (string) HTTP Authentication Password



Nije mi jasno gde pravim gresku? zasto mi zapravo odbija login? :(


P.S.

http://username:[email protected]/nesto/nesto/ ovako inace nece
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 14:48 - pre 104 meseci
Ako hoćeš da se loguješ na stranicu sa linka koji si naveo u prethodnom postu, promeni url u login2.php, a ne login.php. Referer ti je login.php
login.php je stranica koja prikazuje login formu, login2.php je stranica gde se obrađuju podaci. Zato smo već ranije napisali da pogledaš SOURCE stranice kako bi znao šta treba da radiš.
Koristiš pogrešne podatke za prijavu. Na ovom linku gore se koristi email i password, nazivi polja za prosleđivanje CURL metodom: email, password, remember

(Ti si u primeru prosledjivao user i pass).
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

zaurer
Soba
Kuća

Član broj: 308278
Poruke: 1
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 15:38 - pre 104 meseci
pozdrav, evo ja sam kolega od alexa, probao sam ovako ali ista stvar, dobim Error downloading from http://37.128.191.200...

Code:
var $url            = "http://37.128.191.200/login2.php"; // (string) Requested URL



                var $useragent      = "HTTP_USER_AGENT"; // (string) User Agent signature (act as ?)

                var $referer        = "http://37.128.191.200/login.php"; // (string) Referer URL

                var $accept         = "mp4"; // (string) Accept what ?

                var $userid         = "xxxxx"; // (string) HTTP Authentication Userid

                var $password       = "xxxxx"; // (string) HTTP Authentication Password
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
176.106.121.*



+8 Profil

icon Re: Sa servera na server problem30.10.2012. u 16:56 - pre 104 meseci
Citat:
ivan.a:
Ako hoćeš da se loguješ na stranicu sa linka koji si naveo u prethodnom postu, promeni url u login2.php, a ne login.php. Referer ti je login.php
login.php je stranica koja prikazuje login formu, login2.php je stranica gde se obrađuju podaci. Zato smo već ranije napisali da pogledaš SOURCE stranice kako bi znao šta treba da radiš.
Koristiš pogrešne podatke za prijavu. Na ovom linku gore se koristi email i password, nazivi polja za prosleđivanje CURL metodom: email, password, remember

(Ti si u primeru prosledjivao user i pass).



Pa kako da resim cURL sa email, i passwordom... jednostavno nece
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Sa servera na server problem

[ Pregleda: 2535 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.