Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa paradox tabelama

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa paradox tabelama

[ Pregleda: 1722 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Problem sa paradox tabelama25.10.2012. u 14:26 - pre 106 meseci
Imam problem sa Paradox tabelama,kada radim sa njim,kao bazom na poslu,jeste da preko delphi formi ubacim podatke u tabele,i da se podaci sami od sebe izbrisu,neki put pod istom sifrom,neki put pod drugom sifrom,mislim na razlicite radnike koji se prijavljuju na taj komp....Da li je neko imao problema sa tim...i kako to resiti...Pozdrav
 
Odgovor na temu

anon295157

Član broj: 295157
Poruke: 27
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama25.10.2012. u 15:32 - pre 106 meseci
Izvinjavam se ali primetna je kolicina tvojih postova u vezi sa programom koji pravis. Za moj ukus, to je previse postova o jednoj relativno nezanimljivoj, uskoj temi. Koncept je da se pomogne tamo gde 'zapne' a ne da se od nule korak po korak napravi ceo program.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama25.10.2012. u 15:39 - pre 106 meseci
Izvinjavam se ako sam dosadan,mada ima ljudi koji mi zahvaljuju na besplatnim,open source programima koje postavljam,sve sto saznam,ja i podelim sa vama,nema tu nikakvog komercijalizovanje,,I jos nesto,negde sam procitao da se stavlja kod u afterpost event da bi bilo upisano u bazu sigurno i kod ide ovako:

table1.FlushBuffers;



ili


table1.FlushBuffers;
table1.Refresh;
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama26.10.2012. u 13:16 - pre 106 meseci
> komercijalizovanje,,I jos nesto,negde sam procitao da se stavlja kod u afterpost event da bi bilo upisano u bazu sigurno i kod ide ovako:
> table1.FlushBuffers;

Paradox tj. BDE kešira te podatke u memoriji pa ih tek posle doista upisuje na disk. Ako će više korisnika istovremeno koristiti tabele (sa raznih računara), jedini način da se promene vide kod svih je upotreba FlushBuffers posle svake izmene. Ako se program koristi samo na jednom računaru onda je dovoljno FlushBuffers ubaciti negde prilikom zatvaranja programa, uništavanja dataseta i slično.

> table1.FlushBuffers;
> table1.Refresh;

Refresh je ovde mislim višak jer su ove izmene već u memoriji tog programa. Refresh (ili Close/Open) će trebati sa drugih računara da se pozove ako se program koristi na više njih istovremeno, pa kada jedan izmeni podatke da i drugi mogu videti izmene. Sam Paradox/BDE nema mehanizam da ostale korisnike obavesti da je došlo do neke izmene tako da ti moraš taj deo obezbediti.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama26.10.2012. u 19:04 - pre 106 meseci
Hvala,Savkicu,mada nea i refresh,zlu ne trebalo....Pozdrav
 
Odgovor na temu

mrceski
Kire Mrceski
Prilep

Član broj: 29888
Poruke: 20
213.135.179.*

ICQ: 72065675


Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama27.10.2012. u 12:02 - pre 106 meseci
Ja sam to resio sa ovim naredbom:

procedure TableIspratnica1AfterPost(DataSet: TDataSet);
begin
DbiSaveChanges(TableIspratnica.Handle);
end;

So ovim direktno ide u hard disk , a ne u buffer.
Vec nekoliko godina radi odlicno.
Za svaka tabela dodadi ovu naredbu.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.ptt.rs.



+5 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama27.10.2012. u 12:57 - pre 106 meseci
Ali ta komanda nema u delphiju 3,bar je ja ne vidim...dok ova flashbuffer ima,koliko sam uspeo da nadjem na netu te dve komande su iste,mislim obavljaju isti zadatak...Pozdrav
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2665



+73 Profil

icon Re: Problem sa paradox tabelama27.10.2012. u 13:56 - pre 106 meseci
>> DbiSaveChanges(TableIspratnica.Handle);

>> So ovim direktno ide u hard disk , a ne u buffer.

FlushFileBuffers Interno poziva DbiSaveChanges tako da je manje više svejedno šta ćeš.

> Ali ta komanda nema u delphiju 3,bar je ja ne vidim...dok ova flashbuffer ima

Tu je, samo u drugom unitu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problem sa paradox tabelama

[ Pregleda: 1722 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.