Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prenos podataka?!?

[es] :: PHP :: prenos podataka?!?

[ Pregleda: 2454 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

igor-ch
IT

Član broj: 12902
Poruke: 647
*.adslplus.ch



+69 Profil

icon prenos podataka?!?06.03.2004. u 11:48 - pre 228 meseci
Ako u jednom formularu imam izmedju ostalog i:
...
<TD ALIGN="center"> <SELECT NAME="cpu" onChange="updatePrice(this.form);">
<OPTION VALUE="0.00" SELECTED>Laza</option>
<OPTION VALUE="60.00">Pera</option>
<OPTION VALUE="125.00">Mika</option>
<OPTION VALUE="170.00">Zika</option>
<OPTION VALUE="200.00">Jova</option>
</select></td>
...

a u stranici za obradu :
...
<?php echo $cpu?>
...

ja kao rezultat tog prenosenja podataka dobijam:

0.00 ili 60.00 ili 125.00 ...( naravno, u zavisnosti sta je selektovano).

Medjutim, meni je potrebno da dobijem sledeci rezultat (a da VALUE ostanu samo brojcane vrednosti):
Laza ili Pera ili Mika ...

Da li neko moze da mi pomogne?
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 12:10 - pre 228 meseci
Mozes da napravis tabelu u kojoj ces imato polja npr id, value i caption, pa sam select generises iz te tabele, a value bude id (na primer).
Ili da u jednom polju (ili u sesiji) drzis niz parova value=>caption. Ili da u value pises nesto poput "200.00*Jova", a da na strani za obradu imas
Code:

<?php
$cpuNiz = explode ("*", $cpu); //proveri da li se parametri zadaju ovim redom
echo $cpuNiz[0]; // 200.00
echo $cpuNiz[1]; // Jova
?>

Ne razumem zasto je neophodno da u value ostanu SAMO brojcane vrednosi...
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

igor-ch
IT

Član broj: 12902
Poruke: 647
*.adslplus.ch



+69 Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 12:20 - pre 228 meseci
Neophodno je da u VALUE budu samo brojevi jer ima jos nekoliko slicnih polja i na kraju se sve te vrednosti sabiraju. Posto se sabiraju moraju da budu samo brojevi, zar ne?
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 12:25 - pre 228 meseci
u principu ne. Mozes sa onom tabelom kao sto sam rekao. To ti je najsigurnije. A i sa explode dobijas brojeve, zar ne?
Tebi treba da i na 2. strani zadrzis obe informacije (Jova i 200) ?

Probaj nesto od onoga sto sam predlozio pa javi sta si uradio.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

igor-ch
IT

Član broj: 12902
Poruke: 647
*.adslplus.ch



+69 Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 12:35 - pre 228 meseci
Nemoram da na drugoj strani zadrzim obe informacije. Dovoljo je samo JOVA, brojcane vrednosti mi nisu potrebne za drugu stranu.
Probacu ovo sa tabelom pa cu da javim sta sam uradio. Hvala ti puno.
 
Odgovor na temu

igor-ch
IT

Član broj: 12902
Poruke: 647
*.adslplus.ch



+69 Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 16:41 - pre 228 meseci
@NikolaVeber

Nemam reci koliko sam ti zahvalan. Uradio sam bas onako kako si mi rekao: u value sam stavio "200.00*Jova". Javascript koja na toj stani sabira vrednosti je dodala i tih 200.00 bez obzira sto pored stoji i ono "*jova" , a php skripta koju su mi dao je razdvojila ove podatke.

Jos jednom HVALA :-)
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: prenos podataka?!?06.03.2004. u 16:46 - pre 228 meseci
Nisam znao da koristis javaScript za sabiranje...
Ako radi super, ali dobro proveri da li tacno sabira! A zasto sabiras jScriptom? Jel na 2. strani korisnik menja izbor, pa je potrebno presabiranje bez ponovnog ucitavanja? Ako nije to, bolje koristi php, ili uradi isto sto sam ti rekao (za razbijanje stringa) samo u jScriptu. Sigurnije je :)
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: prenos podataka?!?

[ Pregleda: 2454 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.